Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 443
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Малката изкара първата си година в градината без сериозни болести. Даже имаше седмици през зимата когато в групата се събираха 2-3 деца от 15. При нас действахме с ежедневно пръскане в носа на морска вода и сироп от черен бъз на nature's way (той беше един вид сладката награда). При нея проблемите винаги тръгват от носа и затова чистенето си стана като ритуал. От черния бъз изпи 2 детски сиропа - останалото беше разредено сладко от вишни Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 16:27 от Supermint

# 61
Здравейте и от мен!Да се запиша в темичката Simple Smile
Ние от понеделник сме на градина, та ще видим как ще се справим там.В яслата не сме боледували много сериозно, но дежурните хрема и кашлица си ги имахме редовно....

# 62
Здравейте! Записвам се и аз да ви следя, защото тръгнахме на ясла. Засега и давам профилактично по 1 осцилококцинум седмично + сироп мулти витамини на Елефант, но ми се ще да я подсиля с още нещо. Четох доста за сиропа от черен бъз и съм се навила да купя и да го започваме. Някоя марка можете ли да ми препоръчате, който сте го изпробвали вече и сте доволни.

# 63
Аз сега ще се оглеждам за нещо за подсилване на имунитета,марсианците нещо ...  Crossing Arms

# 64
  • вече Пловдив
Сиропа от черен бъз моята дъщеря категорично отказа да го пие  Rolling Eyes В аптеката ми предложиха плодчета, които да пускам в чая, но още се чудя дали да ги купя.
Клеевата тинктура 2 години давах от октомври до април. Купена от аптеката. Сега се замислям не е ли по-добра идея да купя от пчелар прополис и сама да си я направя. Някоя от вас правила ли си е така домашна клеева тинктура да сподели?

# 65
Сиропа от черен бъз моята дъщеря категорично отказа да го пие  Rolling Eyes В аптеката ми предложиха плодчета, които да пускам в чая, но още се чудя дали да ги купя.
Клеевата тинктура 2 години давах от октомври до април. Купена от аптеката. Сега се замислям не е ли по-добра идея да купя от пчелар прополис и сама да си я направя. Някоя от вас правила ли си е така домашна клеева тинктура да сподели?
Баща ми е правил,мога да го попитам как точно,когато се видим.
Даже предложи за малката,ама като че ли ме е страх,да не е много силна.

# 66
  • Бургас
Ваня1975, и на мен ми обещаха "домашна" клеева тинктура, та ще питам и аз за подробности.

Малката започва ясла на 24.09. Засега нищо не давам.

# 67
Привет.
Аз започнах с клеевата тинктура.
Относно ехинацеята се замислям да взема гранулите на боарон?
За октомври мисля един курс от инфлуцид или енгистол да направя!

Не съм чувала Инфлуцид да се дава профилактично. Доколкото знам се дава при настинки, грип, първи признаци на разболяване. Енгистол бях давала профилактично по съвет на педиатърката, но за кратко, не видях ефект от него, но може би е трябвало по-дълго да го давам.
Аз по принцип не давам профилактично имуностимулатори, но повлияна от разговора тук, го поведох вчера с една позната, която ми похвали Бронховаксом. Дава на децата си няколко поредни години и е много доволна, и баща си подсилила с него, твърди, че зимните грипни вируси ги подминават. Ще прегледам темите във форума за Бронховаксом, но вие какво мислите? Някой тук давал ли е профилактично или ще дава този препарат? 

# 68
Аз съм го давала и въобще ефект не видях, детето си се разболяваше често.
Единствено от Рибомунил имаше ефект, но много трудно се намира в аптечната мрежа.

# 69
Оф,ние сме от днес на Хустагил и едни капки,ще пропуснем градината от утре ...  ooooh!

# 70
Аз мисля да давам ФОР КИДС - ADL СИРОП за имунната система.

Колебаех се за бронховаксома, но в крайна сметка се спрях на сиропа. Искам да я видя сам как ще й се справя имунитета, и ако има нужда ще започна Бронховаксом.

За сиропа от черен бъз ето за този имам положителни отзиви.

# 71
  • вече Пловдив
Момичета, не давайте с лека ръка бронховаксом.  NaughtyАз съм го давала по лекарско предписание, по строга схема 3 месеца. Сега, наесен, евентуално пак ще го давам, ако пулмоложката реши.
Каквото и да решите да давате, допитайте се до педиатъра на детето, все пак...

Ще чакам да пишете за домашноприготвената клеева тинктура  Hug

# 72
  • София
Педиатърката миналата година беше изписала Бронховаксома на Ани, но мен ме беше страх да й го давам, защото на всички познати деца на които са го давали, след спирането са се разболявали и то сериозно. Въпреки, че от дете до дете има разлика, аз реших да се въздържа и да не й го давам.

# 73
Биопарокс при екстремни случаи, за да пресечем бързо белята
и гледам да не прекалявам с него.
Иначе инфлуцид таблетки - сама си ги търси.
И чай с мед и лимон много обичаме и двете  Mr. Green!

# 74
Нашата едвам говори,ама казаха,че не е за АБ,не знам какво да давам вече ...

Общи условия

Активация на акаунт