Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 447
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
# 76
Нашата едвам говори,ама казаха,че не е за АБ,не знам какво да давам вече ...
хустагил за пръв път ли пие?
той съдържа мащерка, ако няма подобрение, може да е алергия към мащерката, която да дразни гърлото още повече.
А тонзилотрен не изписаха ли?

опитайте с инхалации също с физиологичен разтвор, сигурна съм, че ще има облекчение. И бързо оздравяване!

# 77
Елена Ди Благодаря!

jos не е за първи път сиропа Хустагил,втори,тя от вчера го пие през 3 часа,тонзилотрен не изписаха,но аз имам в нас и й давам,капките се казват Ксилофарм.
Тонзилотрена мога ли да го давам заедно с Инфлуцид и пак не повече от 8 таблети през два часа,нали ? Thinking

# 78
Можеш да даваш Тонзилотрен заедно с Инфлуцид. Аз самата съм взимала тази комбинация и на дъщеря ми съм давала като ги редувах. Дозировката не помня, виж листовките.  Peace

# 79
# 80
  • на последния етаж
Да се присъединя и аз към новата тема с пожелания за по-малко боледуващи деца през тази учебна година - за нас днес е първият учебен ден след месец и половина отсъствие. Simple Smile

# 81
И аз при вас , малката ходи миналата седмица за пръв път на ясла и веднага се разболя Tired от сряда не е ходила(то четвъртъка и петъка си бяха почивни) и сега се чудя кога да я пусна пак.вече е добре има само малко остатъчни сополи , но не мога да я накарам да ги издуха Whistling и ще и се отуши носа.този път лесно се разминахме Praynig по принцип мислех да е утре на ясла , но майка ми вика да изчакам и утре и в сряда да я пусна.мен май не ме притеснява това , че ще я повтори а , че много плаче като я оставя , даже и сега повтаря , че нямала да ходи на"ячи"както и вика и само плаче и се е залепила за мен Sad

# 82
Ние цъфнахме и с температура-точно ей сега имаше.
Сложих свещичка Ефералган,дано не вземе да повръща,но иначе да попитам след ефералган,ако се налага може ли да се сложи и вомакур ?

# 83
Малката лисичка, за каква температура става въпрос? Виждам, че е вечерно писането и сигурно е по-оправдано да се даде нещо температуро-понижаващо, но аз не давам веднага лекарство, за да се свали температурата. Тя действа като естествена защита в борбата с врага.
В'Ритъма'На'Танца, не бих пуснала. Промийте с физиологичен разтвор и му помогнете на човечето с помпа, за да го изчисти този секрет.
Аз след десетина дни ще знам дали да не слагаме ваксина, ако една бактерия не е убита (дано да е утрепана вече, че ми писна цяло лято да борим вятърните мелници). Анализ на риска, няма как. 

# 84
37.5 беше температурата.
Ние днес ходихме при ЛЛ на малката,изписа ни Азатрил + един имуностимулатор да направим курс  с него от 3 месеца,от утре започвам да го давам.
Ето този е - http://apteka.framar.bg/30002199/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BD%D1%85% … 5-%D0%BC%D0%B3-10 Broncho-Vaxom Children 3.5 mg granules

# 85
На 37.5 не бих дала нищо ако общото състояние е добро.

# 86
Аз сложих свещичка,защото се залежа,но тя седна на кукото после и... свещичката замина.

# 87
На 37.5 не бих дала нищо ако общото състояние е добро.
  Peace
Особено като си помисля каква емоционална травма нанасях на детето с тези свещички.
И двете сме ревали.  Confused
Винаги има етап на наблюдение върху състоянието. Обикновено поне 12 часа, за да видя накъде ще се развие. Поне 48 часа висока температура без да се повлиява от температуро-понижаващи, ако се налага да се приема АБ. А АБ-то ако е преценил лекарят й. Никакво насилване за ядене, никакво даване на храна поне 2-3 часа след връщане, следене да приема водичка на малки глътки.  Ако е с разстройство - веднага Биогая и оризова вода + започване на диета. И никакво насилване за ядене.

# 88
Нашата е свикнала със свещичките,не плаче.Надявам се днес да няма Т

# 89
  • София
На моите 2-мата свещичките им действат разхлабващо - и вомитусхила, и ефералгана... И вече не държа в нас.
Азатрил изписаха на моя юли месец, но след 2 дена с 39Т + много червено гърло.

малката лисичка, бързо оздравяване.

В'Ритъма'На'Танца, не бих пуснала. Промийте с физиологичен разтвор и му помогнете на човечето с помпа, за да го изчисти този секрет.
Peace Щом имаш възможност, остави детето още ден-два.

Общи условия

Активация на акаунт