Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 661
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
И друго, имат ли децата ви синя здравна книжка? На нас ни поискаха такава като ходихме на дежурен кабинет миналата неделя.До сега не ни бяха искали, ани се е случвало да ходим  доста пъти на дежурни кабинети .

Имаме синя здравна книжка, тя си е същата като за възрастни, ЛП трябва да издаде по принцип. Искат я като се ходи на дежурен лекар, а ако не се носи минава само с ЕГН-то като се каже.

Сутринта видях каква е сутришната проверка от медицинската сестра: помоли всички дечица да си поемат въздух и да задържат.
Беше ми интересно, защото на РС директорката твърдеше, че минавала да проверява гърла, нокти и т.н. и ми се стори малко сложно да се случи сутринта да мине във всички групи, още повече ако е ОДЗ.  Peace

От днес и ние пак сме на градина закрепени.  Tired

# 601
тази сутрин не успях да заведа щерката на градина и да говоря с госпожата, но мъжът ми я е оставил и е чул детенце от нашата група,което много е кашляло- е какво сега да направя, като я взимам ще им кажа и ще говоря сериозно с тях, моята също се прокашля, защото и е разранена трахеята,но доктора каза,че не е заразна и  така може да си прокашля така още 2 седмици , няма сополи,  и дано  междувременно не си лепне нещо ново! Peace
При нас тази сутрин имаше няколко деца които кашляха доста добре, поне бронхит надолу, но иначе 2 майки си оставиха антибиотиците да им дават. Аз все не мога да го разбера, защо не купуват от тези антибиотици които се дават на 24 часа, така съвсем няма да се знае. Както и преди съм казвала в нашата група това е нормално и никой не връща болни деца, освен ако не са с висока температура или са се тръшнали и не могат да станат. Ние също бяхме малко хремави миналата седмица, но вече отминава.
Колкото до ваксините, бъркате ги масово. Синфлорикса е само и единствено срещу пневмококи. За да има ефект обаче трябва да има 3 или 4 ваксинации, с 1 или 2 ефекта е почти нулев. Помага да не се развиват бронхити и пневмонии.

# 602
  • София
Хайде и аз да се отчета с първото разболяване. Слава Богу не е нещо сериозно. Лека задна хрема и от време на време някое прокашляне. Пуснала съм в действие инхалатора и й давам и сироп и се надявам до 2 - 3 дни да се оправи напълно.
Здравни книжки, имат. Ползваме ги когато се налага да ходим през почивните дни в здравния център.
Контактните бележки, никога не са ни били с изх. номер.

# 603
тази сутрин не успях да заведа щерката на градина и да говоря с госпожата, но мъжът ми я е оставил и е чул детенце от нашата група,което много е кашляло- е какво сега да направя, като я взимам ще им кажа и ще говоря сериозно с тях, моята също се прокашля, защото и е разранена трахеята,но доктора каза,че не е заразна и  така може да си прокашля така още 2 седмици , няма сополи,  и дано  междувременно не си лепне нещо ново! Peace
При нас тази сутрин имаше няколко деца които кашляха доста добре, поне бронхит надолу, но иначе 2 майки си оставиха антибиотиците да им дават. Аз все не мога да го разбера, защо не купуват от тези антибиотици които се дават на 24 часа, така съвсем няма да се знае. Както и преди съм казвала в нашата група това е нормално и никой не връща болни деца, освен ако не са с висока температура или са се тръшнали и не могат да станат. Ние също бяхме малко хремави миналата седмица, но вече отминава.

Боже, ужас ! Не ги връшали освен , ако не са с висока Т и НЕ СА СЕ ТРЪШНАЛИ И ДА НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ!! ooooh! ooooh! ooooh! То затова яслите и градините са на този хал с болдуването ........

# 604
Точно на тази вална съм и аз smile3515

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 10:55 от Евитa

# 605
тази сутрин не успях да заведа щерката на градина и да говоря с госпожата, но мъжът ми я е оставил и е чул детенце от нашата група,което много е кашляло- е какво сега да направя, като я взимам ще им кажа и ще говоря сериозно с тях, моята също се прокашля, защото и е разранена трахеята,но доктора каза,че не е заразна и  така може да си прокашля така още 2 седмици , няма сополи,  и дано  междувременно не си лепне нещо ново! Peace
Боже, ужас ! Не ги връшали освен , ако не са с висока Т и НЕ СА СЕ ТРЪШНАЛИ И ДА НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ!! ooooh! ooooh! ooooh!
И преди съм го казвала, такава е практиката при нас, а предполагам и в повечето малки градове из провинцията. Причини много, но основната е че личните лекари в малките градове не могат да дават или не искат да дават болнични, не знам защо. Явно ги проверяват или имат лимит на болничните. Чак когато детето закъса много, тогава дават. И не е само нашата лична, и на другите деца е подобно. Какъв избор имаш когато не ти се дават болнични, изписват ти антибиотик и ти казват че детето не било много зле?
Иначе, аз по принцип не съм против тази практика, така се гради имунитета на детето, а не като седи вкъщи за всеки сопол.
Най-зле са обаче 1-ва група, днес като минах покрай стаята им, все едно си в болница, може би половината кашляха яко  newsm78 Дано скоро да изкрадят и те имунитет, че като тръгне от една група навсякъде се разнася.

# 606
Когато малката беше болна последния път и я нямаше седмица и нещо , и отидох да занеса бележката и лелката пита , защо не я водя вече , като не е толкова болна , аз ви викам , че нямам работа и затова си я гледам и тя о ти затова не я водиш Shocked какво излиза ,че ходещите на работа имат право да си пращат болните деца там...а правата на моето дете , че всеки път отнася покрай болните.като си спомня , че и почерпка им занесох Tired

Последна редакция: пн, 08 окт 2012, 09:51 от Евитa

# 607
 Nikolina78   виждам, че си от Шумен! В коя ясла ходите ?

Съгалсна съм, трябва да градят имунитет, но имунитет с  антибиотици  не се изгражда, а точно обратното.Има деца ( като моето ) дето почти няма болест дето да не се налага  антибиотик - даже много се радвам, че последното ни боледуване мина без такъв!
И друго - да  нормално е да боледуват, далеч съм от мисълта, че няма да ми боледува изобщо, но когато е прекалено много не е нормално.Никой не може да ме убеди, че както  за едно лято изкарахме 2 пъти червени гърла с последвало усложнение - бронхити, поле още един бронхит, 2 херп ангини и 2 гнойни  ангини, сега последното червено гърло,  бактерия, 5 антибиотика за 5 месеца, че е норамлно и по този начин гради имунитет  Stop

# 608
Nikolina78   виждам, че си от Шумен! В коя ясла ходите ?
В градина сме, 2 група. Предпочитам да не казвам в коя градина сме, реално значение няма, положението по градините в града ни, Шумен, е подобно навсякъде ...
При нас заплатите са си ниски, като за провинцията. Родителите не могат да си позволят масово да гледат болни деца с неплатена отпуска, защото платената бързо свършва, а болнични за деца в града ни е нещо като лукс за който само сме чували че имало някъде такова нещо, може би в столицата.
И така се получава един затоврен кръг. Добрата новина е че тази година е по-добре положението от миналата когато бяхме 1 група. Като гледам 3 и 4 група са дои и по-добре, така че явно ще се изживее.

# 609
  • на последния етаж
Моите деца нямат сини здравни книжки. Трябва да ги купя от книжарница да ги попълни педиатъра ли или той ги издава?
Контактните бележки, които сме носили, са без изходящ номер.

# 610
Нощес имахме 38 градуса, тази сутрин я смъкнах (36,9 С), но на детска отново няма да ходим ... След обяд ще го водя при личната, защото не иска да се храни  ooooh! Само пие вода и го излъгах с 3 лъжици кисело мляко ...
Моите деца нямат сини здравни книжки. Трябва да ги купя от книжарница да ги попълни педиатъра ли или той ги издава?
Контактните бележки, които сме носили, са без изходящ номер.

Лита Здравните книжки ги издава ЛЛ , те са с уникални номера и за това не се продават свободно в търговската мрежа  Peace

# 611
  • на последния етаж
Права си!  Blush
Сега се сещам, че нашите ги издаде именно ЛЛ.
Благодаря!
Но защо не ги е издал досега...?!  ooooh!

# 612
И ние днес сме на градина,здрави,даже сополи нямаме,обаче,като я заведох чух 2-3 кашлящи и видях с очите си едно с зелен сопол,направо сърцето ми се е свило,колко дена ще изкараме здрави,еми писна ми вече,аман smile3515

# 613
Детето ми няма здравна книжка, но има един жълт формуляр, който ни го дае ЛЛ веднага след раждането и на този етап това играе ролята на здравна книжка. Искали са ми го, като съм го водила на дежурен кабинет  Peace

# 614
И ние днес сме на градина,здрави,даже сополи нямаме,обаче,като я заведох чух 2-3 кашлящи и видях с очите си едно с зелен сопол,направо сърцето ми се е свило,колко дена ще изкараме здрави,еми писна ми вече,аман smile3515
Много гадно съчувствам ти Tired , и в нашата ясла бол от болни деца беше миналата седмица , дано тази да е им е минало.тъкмо си закрепиш детето и друг ще го разболее пак Crossing Arms

пс.А карали ли сте се с лелките от дома по тази тема с оставянето на болни деца , после държат ли се гадно с вашето Whistling

Общи условия

Активация на акаунт