Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 445
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Здравейте и от мен!
Благодаря за полезната тема!
Павел е от седмица на ясла. Педиатъра изписа Бронховаксом, рибено масло и Осцилококцинум за превенция, но нищо не му давам. Опитах с рибеното масло, но той не го гълта и като му се спука в устата плюе. За Бронхоаксома четох противоречиви отзиви и реших да не го купувам. Осцилококцинума ще го давам от утре - той е по 1 на седмица.
Ще ви следя с интерес!
Пожелавам на всички здрави дечица! Hug

# 16
  • София
Да се запиша и аз Simple Smile

Отчет от лятото на село - малкият е ок.
Каката обаче миналата седмица беше с много кофти кашлица. Успя да повърне - така се беше закашляла. Започнах я веднага с мед+сода, чай и Ефизол. На 3-тия ден татето донесе инхалатора и определно се поуспокоиха нещата и успяхме да поспим, че предните 2 нощи беше кошмар.
Сега вече е на етап изчистваща кашлица. Кашля основно сутрин, след като стане от сън.
Тази седмица ще пропуснат ясло-градината и 2-мата.

tonkabonka, като карах варицелата (10-ти клас) и аз имах изостанали няколко петънца по лицето, които много бавно се махнаха. Може би поне 4-5 месеца стояха. Помня, че лятото бях с дупчици по челото, а шарката я карах март месец.
Надявам се, че при Кати ще изчезнат по-бързичко.

# 17
И аз при вас  bouquet!От 17-ти сме на градина,засега приемаме само коластра,за друго не съм питала,но май ще се наложи!

# 18
Тони, добре завърнали се вкъщи!  Hug Днес на градина ли сте? Ние от утре, днес ще вземем от педиатърката контактна бележка и профилактична карта.
За белезите от варицелата, за колко време се изчистват зависи от белезите, на по-упоритите трябват месеци. За да ускориш процеса може да ги мажете с Контратубекс или друг подобен препарат. 

# 19
Аз мога ли да редувам Марсианци с Коластрата или трябва двете по отделно ? Thinking

# 20
  • София
Тони, добре завърнали се вкъщи!  Hug Днес на градина ли сте? Ние от утре, днес ще вземем от педиатърката контактна бележка и профилактична карта.
Благодаря!  Hug
Да, Кати отиде с огромно нетърпение и желание на градина сутринта. Преди това отскочихме до личната лекарка за контактна бележка, но каква е тази профилактична карта - не са ни искали. Спомням си, че миналата година за първа група ни трябваше.

Успокоихте ме за белезите от варицелата. Не пришпорвам да минат бързо белезите, беше ми важно да знам, че все някога ще минат.

Успешна ясла и градина на всички дечица, а болестите - сведени до минимум!  Heart Eyes

# 21
  • София
малката лисичка, благодаря ти за отговора от предишната тема. Ще видя дали ще поръчвам коластра или пък ще залагам на други имуностимуланти Thinking.
Ани ще я изпращам от 18 - и на ДГ, че на 17 -ти Дани ще става първокласник и реших и Ани да присъства на паметното събитие Laughing.
В сряда ще ходим до педиатърката да ни даде бележка за изследванията, за да можем да ги направм след празниците.
На Ани въобще не й се ходи на ДГ и докато Дани брои дните (има голямо желание да ходи на у - ще), то тя само се мръщи, като й кажем колко дни остава до края на ваканцията.
На всички малчовци пожелавам безпроблемно тръгване на ДГ/ясла и тази уч. година по - малко болести Praynig.

# 22
Да се запиша при вас.
Моя син тръгна през Април на Детска градина. Април и Май изкарахме с по две леки боледувания но Юни ми разби представите. 3 АБ почти едно след друго. До тръгването почти не е боледувал, няколко хреми и дотам. През Юли и Август не го пуснах на градина и нямахме никакви проблеми. Въпреки че аз съм оъ майките които не треперят...ходи бос, в морето е стоял с часове и т.н.
От днес е на градина. От миналата сряда почнах Есберитокс...тък като го гледаше баба му а тя се разболя. Реших да го продължа и тази седмица. Желая на всички деца и родители най-вече да са здрави:)

# 23
И от мен пожелание за здрави деца и родители.   bouquet
Моника от миналата седмица е на ясла и веднага пипна някакъв вирус явно, защото цяла събота беше с температура. Вчера и едно повръщане направи и после нищо. Дано този път с това се е разминало.

Нашата педиатърка (вярна на тукашните практики) не препоръчва никакви превантивни мерки, аз мисля обаче поне една БиоГайя да взема и да давам.

# 24
Марти  Hug
И ние днес минахме първия ден в градина!
Още докато слизаше по стълбите и лелята я водеше ми се скара,че не съм я гушнала сутринта.
Като цяло днес мина добре.
Аз сега се чудя да започвам ли да давам коластрата паралелно с марсианците.

# 25
  • София
Нашата педиатърка (вярна на тукашните практики) не препоръчва никакви превантивни мерки, аз мисля обаче поне една БиоГайя да взема и да давам.
Аз започнах да давам Био Гайя на таблетки 10 дни преди да отидем на морето и все още продължавам, че взех 3 кутии. Дъщеря ми 2 дни преди морската почивка се скъса да повръща през нощта, но без разстройство. Докато мен ме хвана ден преди морето страшно повръщане с разстройство - ужас просто. Добре, че се вдигнах на крака за нула време.

Та се чудех дали БиоГайята е подпомогнала бързото оправяне на Кати...

# 26
И нашата пипна вирус на морето , на 3-я ден от почивката,повръщане яко,оказа се от вирус и морската вода,но ходихме на консултация и всичко мина бързо с Вомакур и един АБ (много слаб)

# 27
Та се чудех дали БиоГайята е подпомогнала бързото оправяне на Кати...

Най-вероятно, при такива вируси пробиотикът е препоръчителен за въстановяване на чревната флора. Но и на децата по-бързо им минава. На детето тия гадни ентеро вируси му минават за часове, а аз съм като парцал поне 2 дни и не мога да се храня нормално още седмица след това.

# 28
малката лисичка  bouquet
И нашата педиатърка е против всички превантивни и излишни медикаменти-за нея медикаменти се дават само при нужда.Но и аз се замислих за Био гая-та мисля да я дам 1-2 дни преди да тръгне.На морето я взехме превантивно,даже личната беше съгласна с това да я дам превантивно и нямахме никакви проблеми,още повече,че съм леко вманиачена на тема чистота и много съм я пазила.Ще питам и педиатърката все пак дали да не вкюча и коластрата?А коя коластра е най-добра(на коя фирма)?

# 29
За най-добра коластра не знам,нашата е на Аквасорс

Общи условия

Активация на акаунт