Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 49 772
  • 743
  •   1
Отговори
# 30
малката лисичка  bouquet
А коя коластра е най-добра(на коя фирма)?

Миналата година четох из форума за някаква течна коластра, била много по-добра от тази на капсули, но и доста скъпа /към 70 лв за 14-5 дневна доза/.
Ако искаш мога да си поразровя ЛС и да ти дам по-точни данни.
Иначе и аз купувам от тази на Аквасорс, но не е нищо особено.
За биогаята-според мен тя няма никакво отношение към повишаване имунитета на децата.
Тя се дава най-вече в комбинация с АБ, за да не се нарушава чревния баланс. При вируси с повръщане и разстройство помага, но по отношение на кашлица,сополи и настинки -не.

# 31
Някой може ли да изкаже мнение за тези лекарства Тонзилотрен ,Инфлуцид и Лимфомиозот.(сина ми беше болен от  виросна инфекция, но много тежко я изкара даже беше на Зинат 5 дни и накрая се оказа Седмата вирусна инфекция, която въобще не я разбирам или РАШ) и ЛК ми изписа тези лекарства да ги пиеме 2 месеца за да подсилим имун. система .Дайте съвет

# 32
  • София
Тонзилотрен  съм давала при червено гърло на моите, действа им.
Инфлуцид - давах, но не видях особен ефект.
Лимфомиозот не съм давала.

# 33
  • София
Тонзилотрен - а се изписва при гнойни ангини и червено гърло. Аз съм доволна от него. Инфлуцид - а, се дава при грипни заболява или профилактично, а Лимфомиозот - а, доколкото знам той се изписва при възпалени сливици, но него не съм го ползвала и това го знам от приятелка, на която детето често е с възпалени сливици. И трите продукта са хомеопатични и могат да се ползват за по - дълъг период.

# 34
От гореизброеното само Инфлуцид съм давала.
Пили сме и ние през грипният период за подсилване на имунитета по месец.

# 35
  • София
Лимфомиозот давах месеци наред по лекарско предписание заради третата сливица, но уви - нямаше ефект при дъщеря ми, тъй като само е подтискал възпалението за известно време.

# 36
И ние сме доволни от Инфлуцид и Тонзилотрен,преди не бях,но на морето като хвана вируса,й помогна много  Peace

# 37
милички много ви благодаря

# 38
И аз досега само Инфлуцид съм давала на малкия.

# 39
Току-що разбрах, че в работата ми има 2 случая на болни от хепатит А.  ooooh!
Много ме е яд, че досега не се ваксинирахме с детето, хем педиатърката ми каза още пролетта, аз се бях навила, но все забравях. Сега, обаче, се взимам в ръце и смятам да се ваксинираме веднага и двете с дъщеря ми. За децата принципно се препоръчва имунизация срещу хепатит А преди тръгване на градина/ясла. За възрастните би трябвало да е преди тръгване на работа.  Mr. Green Бясна съм! Така мразя мърлявщината и съмнителната хигиена на обществени места. Close

# 40
  • София
Little , ваксинирайте се Simple Smile
Аз съм за тази ваксина...

Писла съм и преди - щерката е ваксинирана. Не съжалявам - продължава да слага много неща в устата - листа, камъчета, пръчки. Опитвам се да говоря, но май колкото повече говоря - толкова повече се запъва и започва да ми обяснява, че тя видиш ли, много обичала да лапа листа ?!?!
Добре, че скоро не се сещала да събира пера, че сега нарочно слага разни неща в устата, за да види как реагирам ... не ми се мисли просто....

Малкият също ще бъде. Въпереки, че не е такъв трагичен случай навън като кака си, ще му сложа. Но засега се ослушвам, че имаме малко ходения по прегледи. Ако успея, този или следващия месец ще сложа.

# 41
Ще Ви следя. А тази есен, ще ми трябвате. Дано по-рядко. Давам каката на 15, а бебката на 24.09. Ще видя докога ще устискат със сополите. А и се връщам на работа на 01.10, та ще бъде ммного трудно тая есен с градинските болести ooooh!

# 42
  • София
Много ме е яд, че досега не се ваксинирахме с детето, хем педиатърката ми каза още пролетта, аз се бях навила, но все забравях. Сега, обаче, се взимам в ръце и смятам да се ваксинираме веднага и двете с дъщеря ми. За децата принципно се препоръчва имунизация срещу хепатит А преди тръгване на градина/ясла. За възрастните би трябвало да е преди тръгване на работа.  Mr. Green Бясна съм! Така мразя мърлявщината и съмнителната хигиена на обществени места. Close
Можеш да си направиш Туинрикс .
Миналата година се ваксинирах,защото съм постоянно по болниците и,както се казва " в епицентъра на събитията съм"  Laughing

# 43
Каката вече ги израсна болестите, малката още е на градина. Най-често страда от гърло и хрема, там й е слабото място. Затова мажа с Грануфорин при първи симптоми на червено или болящо гърло.

Преди давах и Цитросепт първите дни. Вероятно сега ще давам ампули вит. С.

# 44
Можеш да си направиш Туинрикс .
Миналата година се ваксинирах,защото съм постоянно по болниците и,както се казва " в епицентъра на събитията съм"  Laughing

Да, направих консултация с личната лекарка. Другата седмица ще имунизира цялото ни семейство, възрастните с Туинрикс комбинираната ваксина за хепатит А и Б, а детето с детската Аваксим за хепатит А.
Ти по коя схема направи трите приема Туинрикс, стандартната или бързата?   

Общи условия

Активация на акаунт