Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 451
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, мнения за сироп Абока Имуномикс?
http://www.marvi.bg/imunomix-sirop-za-deca-ukrepva-imuniteta-210-gr-1013.html

# 91
  • София
И ние сме в редиците на болните. След месец почивка, трид ни на ясла и малката е със сополи и домашен престой. През хладните месеци подсилвам имунитета с прополис, но пак си има боледуване. Важното е да не стига до нещо по - сериозно, сополите ги борим с хомеопатия. Вие как посилвате организма и как гледат работодателите ви на често отсъствие.

# 92
  • София
как гледат работодателите ви на често отсъствие.
Ами като цяло бива при мен. Понеже повечето колеги и шефове вече сме с поне по 1 дете - има един момент на разбиране.
Аз лично правя комбинации с бабата (жената има още 2 малки внучета и не всеки път е на линия за моите).
Ако бабата я нямаше, щях да мисля за вариант да търся жена, която да ползвам при боледуване...

# 93
  • София
...как гледат работодателите ви на често отсъствие.

Не ходя на работа, защото моите хлапета много боледуват и ако ходех, не знам как щях да се оправям с работодателя. Баби и такива от сорта нямаме и децата разчитат само на мен.

# 94
  • София
Труден е моментът с отсъствието. Не ми се е налагало дълго отсъствие, но пък е честичко. Не са ми правили до сега проблем, но аз не се чувствам добре - тъкмо навляза в процеса и изчезвам за 3 - 4 дне. Обмислям варианта да наемам жена за тези периоди, но кой по - добре от мен може да гушне и успокои детето ми когато е болно.

# 95
Ние ще си търсим жена да ги гледа. Сега като се върна ще имам да ползвам отпуска от майчинството и мисля да си я ползвам когато ми се налага, т.е. са болни, но като попривърши не знам какво ще правя. Не мога да си взимам болнични до безкрай, макар и да съм в държавна(общинска) фирма  Rolling Eyes
Ще гледам да вербувам някоя студентка за постоянно  Mr. Green

# 96
Да знаете, че е много трудно да се наеме жена, която да ползвате само на повикване за болести. Най-добре е да търсите пенсионерка, която по принцип разполага с времето си, но пък трябва да гледате да е физически активна и относително здрава, иначе трудно ще ви бъде на разположение, когато я повикате. Другото почти задължително условие е да й плащате някаква твърда месечна сума, за да бъде на ваше разположение по всяко време, както се казва от днес за утре. Иначе не става. Всичко това го казвам от личен опит, имаме жена за гледане на дъщеря ми от почти 3 години, няколко пъти съм правила селекция на кандидатки.

Извинявайте за отклонението, но споделям опит, защото може да е полезен за някой, който обмисля да наеме жена за периоди на боледуване.

ronisum , студентка е трудно, студентския график е твърде променлив и си държат на личното време вечер. Аз по едно време си бях навила, че ще наема младо момиче/студентка, много търсих и разпитвах, но не можахме да си напаснем графиците.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 18:39 от Little wingels

# 97
Ние вече сме наемали такава жена за взимане на каката от градина и гледнаето й само ако се наложи. Така, е трябва на твърда заплата, иначе не искат или обявяват някакви суми от по 10 лв на час и то пка излиза по-добре да се плаща твърда месечна заплата.

Иначе не знам, май предпочитам студентка пред пенсионерка. А и пенсионерките не четат в интернет, че търся жена и ми е трудно да намеря такава, пък и свестна, а едното ми дете е бебе което не може да говори и не знам коя ще се навие. Май нямам голям избор  Confused

# 98
О това с работата ми е любимия ми момент Tired тъй като мъжа ми работи на смени , аз съответно си търся работа само дневна смяна.проблема е , че само като споменеш дене и са те отписали , а борсата ми почти свърши идва и зима  Sad жалко , че мъжо работи за малко пари иначе нямаше и да си търся работа и щях да си я гледам поне до 4годишна

# 99
  • Бургас
Вече няколко дни със стомахчето всичко е нормално и утре смятам да я пусна отново на детска градина след трите дни миналата седмица.
Колкото до работодателите, загубих си работата заради пускането на малката на ясла като беше на 1г. и 5 м.. защото започна да боледува и те ми поставиха условие да не отсъствам нито един ден.  ooooh! В сегашната ми работа също не се гледа с добро око, в смисъл че с тези отсъствия все пак създавам временни неудобства както на колегите така и на шефката и то при положение, че това са редки случаи, защото ако не е нещо по-сериозно я гледат две жени, едната е пенсионерка и от началото на лятото се включи за по няколко часа (близо ми е до работата), а другата е търсеща си работа жена все още далеч от пенсиониране, която след като я гледаше от декември месец, започна да работи всяка сутрин.  Peace Да си на повикване не е работа, затова е важно на какви хора ще попаднеш и как ще си се договорите индивидуално. Плащам им на час.  Peace
Извинете ако съм разводнила темата.

# 100
  • Бургас
Записвам се да следя темата.
Моя син е от децата,който често боледуват,но се опитваме да оздравяваме без аб.
На 3ти ни беше първия ден на градина и сега сме 2 седмици вкъщи.Първо бяхме с нелепи по гърлото,после сополи,сега кашлица  ooooh! Надявам се до понеделник да се оправи и да ходи.
Аз не работя,но съм студентка редовно обучение Flutter

# 101
  • София
Привет и от мен! Само здрави деца и майки тази есен и зима  Hug
Днес ни беше втория ден на ясла и потръпвам като се размисля как ще е  ooooh!
Относно отсъствието от работа, единственото притеснение ми е, че създавам неудобство на колегата, който ме замества... Иначе май никъде на са толерантни към болнични и т.н., но както скоро казах на работа "никой не може да контролира и прогнозира боледуването на детето си"...
Замислям се (и с педито ще коментирам) дали да го "подсилвам" есенния период  newsm78 с имуностимулатор, витаминен сироп и т.н. Смътен спомен имам, че педито беше казало че и с това шега не бива и не трябва да се засипва отрганизма със стимулатори, повечето от които са със съмнителен ефект, от категорията на хранителните добавки. Вие как мислите?

# 102
  • София
И аз споделям мнението, че би трябвало на жената да се плаща някаква твърда месечна сума, за да се чувства анажирана.
Уф, много е сложна цялата тази работа...

Bossa Nova, и аз мисля, че не трябва да се прекалява с витамините, добавките и т.н.
Малкият похапва плодове, лъже се да яде и салата. Но щерката е кошмар - не иска плодове, салати не иска. Фрешове не иска, брат й пие. Само като се сетя за отказите й и ми се вдига кръвното...

Опитвам се да давам не толкова синтетични неща и моите са на клеева тинктура основно.
И за Самбукуса (сироп от черен бъз) четох хубави неща. От него давах предната зима, сега може би пак ще взема.

# 103
  • София
И аз да се включа в дискусията. Можем да отсъстваме от работа, за да се грижим за детето, когато е болно, но гледаме все пак да не прекаляваме, защото на нито един работодател не би му било приятно, ако служителят му липсва постоянно. В момента обаче бабата на мъжа ми живее у нас, за да е на разположение при извънредни ситуации.

Имуностимулатори се отказах да давам. Не видях никакъв ефект.
Към витамините съм по-благосклонна. Сега ще пробваме едни американски, които още не са стъпили на бг пазара, а са на утвърдена фирма, която е на 80 години. Не ме питайте за името, тъй като ми изхвърча от ума и ще питам дистрибутора.

# 104
От както тръгна на детско заведение - на 2 г. от септември до април давам всеки ден коластра+съответния брой капки клеева тинктура (годините х 2)+1 лъжица саностол/мед. Като свърши саностола правя 2-3 седмици почивки, през което време давам мед. Първата година се разбихме от боледувания, докато в края на болнавия сезон не открих Умкалор на американска фирма. Оттогава като започне да подкашля или подсмърча започвам с него и досега повече от година и половина не е боледувала сериозно. Ако вдигне температура (под 39 t), оставям организма сам да се справи и за няколко часа я смъква сама, а след това е почти оздравяла. Дори миналата година в детската градина по време на грипната епидемия и най-големите студове нямаше проблеми. От една година ходи на плуване в детската градина, сигурна съм, че и това в нашия случай влияе благотворно.

Общи условия

Активация на акаунт