Как се справяте с боледуванията на децата си на ясла/градина - обмяна на опит

• 48 685
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Аз бих я завела,особено за това течение може да има нещо в урината.
Моя син като беше на 6 месеца се наложи да го оперират от стафилококи, загнездили се в лифните възли,беше ужасно от тогава не е спрял да боледува.Професора на консултациите ми обясняваше,че е нормално тъй като лимфата е защитата на организма от инфекции.
Така че понякога не трябва да се чака,а да се действа за да не се развият нещата като при мен.

# 556
  • Варна
Евита, има отпуск по домашни причини, но е максимум 30 работни дни за 1 година.
Аз бих те посъветвала да не я спираш. Щом си вкъщи можеш да си позволиш при разболяване да си я държиш у дома, докато се излекува напълно и възстанови след всяко боледуване. Така ще се избегнат усложнения. Само трябва личния ви лекар да ви дава бележки за целия период на стоенето вкъщи, като пише от както е била болна и че е било наложително домашно лечение. И трябва да не надвишавате допустимото отсъствие, при което не изискват повторни изследвания (някъде май е 1 месец, другаде - 2 месеца).
Ние миналата зима бяхме така (понеже работя от вкъщи) - ходи 2-3 седмици, после 1 месец си стоя вкъщи, после пак ходи няколко седмици, после пак 1 месец вкъщи. Като стоенето вкъщи беше по препоръка на педиатърката - след антибиотика поне две седмици имунитета е много отслабнал и затова.

somebody, след като вече сте почнали антибиотика, мисля, че микробиологията няма да отчете правилни резултати. По принцип е добре да се прави преди започване на антибиотика. Ако положението е зле, се почва широкоспектърен антибиотик и като излязат резултатите се проверява дали е подходящ. Консултирала ли си се с лекар за антибиотика?

# 557
  • София
На дъщеря ми пък само Амбрекса й помага. Винаги ни е на разположение. Мукосолвана също е с амброксол, но не знам дали аз съм си втълпила или наистина не й помага, защото от Амбрекса буквално за 3 дни спира кашлицата, докато от Мукосолвана, трябва да изпие цяло шише и пак не е гаранция, че ще спре.
Гледам, че и инхалаторите се споменават отново. Аз съм много доволна от нашия и се радвам, че направихме такава инвестиция. Преди да го купим съм им правила 2 - 3 пъти инхалации над тенджера, но не издържаха. Другото предимаство на инхалатора за мен е, че Ани като тръгне да се разболява, започва със суха кашлица и с него много бързо я втечнявам и оттам давам Амбрекса и за една седмица е като нова Grinning.
somebody, и аз не бих чакала до утре. Колкото по - рано се установи от какво е това течение, толкова по - добре.

# 558
На нас веднъж ни правиха инхалации в болницата. Сутрин и вечер. Аз никакъв ефект от тях не видях. Но при домашни условия като съм и правила с лайка и сода и в банята ефекта имаше. На нас пък ни помага Флавамед, който също е с амброксол....
MuMka и аз давах това миналата година. Но ги пукам и така давам, защото отказва ад ги глътне. Sick

# 559
Да лекар ни го е изписал антибиотика, не съм го дала самосиндикално,но ни беше казал,ако до събота не намалее кашлицата, тогава да  го дам и това беше вчера, тя вчера сутринта нямаше слепени очи и гурели,нито течение, това стана привечер, затова и реших да прибързам и още от днес да започна антибиотика, пък при доктора така или иначе имаме час за утре- иначе в момента другият педиатър при който ходим  е следобяд на работа и тогава ще отидем и при него!Ама и двамата казват,че няма нужда от антибиотик, но аз не мисля така, с всичките тези секрети отвсякъде!

# 560
  • София
Евита, има отпуск по домашни причини, но е максимум 30 работни дни за 1 година.
Само да вметна, че и тези дни по домашни причини се заплащат 50% и точно това казва чл.4...вчера си платих и бях доста изненандана, затова се и порових малко...та ако не ходи цял месец  се дължи такса 30 лева...

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 10:13 от EmiR

# 561
тия болести дано по-бързо минават! кашлицата винаги се лекува трудно и отшумява бавно, дано бързо се оправят дечицата.

за течение при момиченцето на somebody бих я завела на преглед, може да е от настинка нещо, но док да каже, в майчин дом в ниската сграда знам, че има такъв "детски" кабинет. дано няма нищо!

да ви попитам, майчета, моя съседка ще си води детето на гости при единия дядо и баба, обаче разбра, че през седмицата на дядото са изолирали ешерихия коли в урината, пие АБ. Не смее да пита педи, че тяхната е все заета за подобни въпроси... обаче и аз не знам, дали е заразно, дали детето може да прихване нещо и да отложат ли пътуването?
знам, че е до имунитет за големите хора, но за малките, не знам, на 4 години ио нещо май е момиченцето й. вие нещо знаете ли по въпроса?

и с тея ясленски болести... и ние мислим уикенда да пътуваме и се моля да е здравичка малката  Praynig

# 562
Ето една градинска новина от града ни, за съжаление е тъжна  Cry

Дете на 3 години почина от менингококов сепсис
http://www.shum.bg/index.php?item=81527

http://shmoko.bg/index.php?mid=2&news=2168
Менингит в детската градина

Детенце на 3 години от квартал Дивдядово е починало от менингит. В момента го погребват. Тъй като заразата се предава по въздушно-капков път, детската градина "Чучулига" е под карантина. Децата и персоналът са на антибиотици.
Диагнозата е свръхостър менингококов сепсис, развил се е мълниеносно. На 3-ти октомври вечерта родителите завели детето в кабинета за неотложна помощ в новата поликлиника с температура и кашлица. Дежурният лекар предписал терапия за домашно лечение и се прибрали вкъщи. В 5-5.20 часа сутринта в четвъртък детенцето било потънало в кома. Било изпаднало в ендотоксичен шок. Екип реаниматори се борили за живота му близо час в ОАРИЛ, но в 6.20 часа мониторите регистрирали смъртта му, съобщиха от МБАЛ-Шумен.
От там веднага са изпратили бързо известие до Регионалния здравен център и са взети противоепидемични мерки. Още вчера целодневната детска градина 28 "Чучулига" е поставена под карантина, децата и персоналът са на антибиотична терапия. От всички са взети гърлени секрети за изследвания и резултатите ще са ясни утре. Според шефа на РЗИ д-р Димитър Костов основания за затваряне на детското заведение нямало. 
Лекари коментираха, че менингококовият сепсис е сред най-коварните заболявания в медицината, защото се развива подмолно и светкавично. На око никой лекар не може да познае болестта. Бактерията се развива в кръвта и поразява не само мозъка, а и вътрешните органи. Детето от Дивдядово е получило надбъбречни кръвоизливи, които според аутопсията са причината за смъртта му.

Последна редакция: пт, 05 окт 2012, 12:08 от Nikolina78

# 563
Ели, аз давам от тези дъвчащи капсули рибено масло: http://www.nowfoods.bg/p/DHA-Kid-s-Chewable

Евита, и аз като теб миналата година се замислих да спирам детето от яслата с това 3 дена здрав-3 седмици болен. Но персоналът ме посъветваха да не го правя, защото имунитетът се гради и дори и да го спра от ясла, то в градината пак ще си извърви този път с боледуванията, докато изгради имунитет. И май излезнаха прави. Ако все пак решиш да спираш детето, най-добре говори с персонала, защото при нас в яслата се получи така, че аз си носех бележки за реалното ни боледуване, но те нямат финансова изгода да плащам само 30 лв. на месец и един вид ме "заплашиха", че ХЕИ ще ги глоби заради голяма заболеваемост, а пък и директорката можело да ни изключи при толкова отсъствия. Знам, че не законово това тяхното, но сред тези боледувания нямах сили да се разправям и с тях. И така ни признаваха макс. 1 седмица боледуване с бележка, другите дни си ги плащахме като поп въпреки, че детети си бе реално болно вкъщи, а не просто спряно от ясла.

# 564
Извинете невежеството ми но нали имунизираме децата срещу менингит

# 565
Да, но срещу кой менингит?
Съболезнования на семейството и близките Cry. Господи направо ми заседна буца. Такава болка е това.
Ели, аз давам от тези дъвчащи капсули рибено масло: http://www.nowfoods.bg/p/DHA-Kid-s-Chewable
Какъв вид риба се използва за производството? Не успях просто да разбера.

# 566
Ох, и аз настръхнах след тази статия  Sad Мравчица, зависи кой набор е детето ти. Признавам, че не съм съвсем наясно. Ние сме 2009 и тогава ваксината с/у менингит не бе задължителна. Ние сложихме пожелателния тогава Пентаксим (включващ ваксина и с/у менингит тип B, който бил в 70 % от случаите виновник, а тип А и C само в 20 %). После направиха ваксината за менингит задължителна. Така стана и с пневмоковата ваксина. Нея така и не я сложих....

Какъв вид риба се използва за производството? Не успях просто да разбера.
Не знам, но питай в тази тема, доста са запознати: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562712.405

# 567

Същото в iherb е 10 долара  Peace

# 568

Peace
На който обаче му се занимава с митници....

# 569

Peace
На който обаче му се занимава с митници....

Не е задължително да отиде на митница, а и на митницата не е кой знае каква драма - освобождаването е за няма и 5 минути, но си има цяла тема за това.

Аз примерно съм поръчала 3-4 вида до този тип добавки, всяко като е с надценка поне 20 лв. - не мерси  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт