Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 84 004
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  Елинор, при мен не се отварят снимките,само началната страница на сайт за снимки.

# 346
 Елинор, при мен не се отварят снимките,само началната страница на сайт за снимки.
Нещо тоя сайт за качване на снимки не работи както трябва от вчера.Ето тук:
Преди
http://elica676.snimka.bg/family/nashi-snimki.204904.28443991.big
След
http://elica676.snimka.bg/family/nashi-snimki.204904.28443990.big

Последна редакция: сб, 15 сеп 2012, 10:58 от Елинор 777

# 347
  • София
  Коренно различен е, много ми хареса.На мен защо не ми стават лъскави и гладки, както на вас.

# 348
  Благодаря. Лакирах с лазурен лак - с него леко се променя цвета и се виждан нишките на дървото, ама ми харесва. Всъщност цялата технология беше -почистване, обезмасляване (бил е кухненски скрин),китосване, шкурене с едра, а после в финна шкурка, рязане на задната, стърчаща част на плота, боядисване само с тюркоазеният оцветител на Леко, повтаряне след 5 часа, лакиране с лазурния лак, боядисване на дръжките с 2 цвята витражни бои, пробиване на нови дупки и монтаж. Това е.

# 349
  • Варна
Момичета, здравейте искам да  ви попитам с какво да отрежа краката на икейско легло, имитиращо метал, така че да го  преправя на диван.
Ъглошлайф, диска е според материала- метал, неметал... Е, може и с ръчна ножовка разбира се.

# 350
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Елинор 777, крайният резултат е фантастичен!  Heart Eyes Много ми харесва! Grinning

# 351
  • София
Благодаря ви за милите думи относно скиците  Hug !
златен дъб точно това съм решила да направя, да сканирам скиците и част от тях да сложа в рамки.

Felicidad, чудесна е етажерката-люлка !
Посъветвайте ме  какво мога да ползвам за почистване на дърво. Четох назад в темите, търсих и друга информация, намерих като варианти : вода и сапун, обезмаслител, зехтин и оцет, масло от чаено дърво ( четох, че се ползва и за дезинфекция и почистване). Попаднах и на Meubeliue -  Препарат за почистване и реставрация на мебели, има за различни видове дървесина, ползвали ли сте нещо подобно?
Не искам да е агресивен препарата, за да не съсипя рисунките по сандъка.

Обещавам после да систематизирам информацията за почистване, за да я добавим в таблицата на първа страница : )

Докато рових, намерих случайно това:

Хареса ми идеята да се поставят двете чекмеджета отстрани, запазих си го за някой следващ проект ...

# 352
  • София
Момичета, здравейте искам да  ви попитам с какво да отрежа краката на икейско легло, имитиращо метал, така че да го  преправя на диван.
Ъглошлайф, диска е според материала- метал, неметал... Е, може и с ръчна ножовка разбира се.
Благодаря ти, ще опитам с ножовка  bouquet

# 353
Уф, пияно, разбира се, че пиано.  Simple Smile

Там имаше още една снимка на пиано, но този път закачено на стената като рафт. Вътрешната част махната и направени рафтчета, клавишите бяха надолу.

А това второто, което е като люлка как се прикача към тавана?

Предполагам с дюбели?
           В детската стая бяхме сложили хамак. Закрепването беше в панел с метален анкер за набиване, като този - http://www.vidira.org/site/dubeli_metal.php#./vnd.html  и халка с болт.   ММ използва 12 мм анкер и на хамака смело се люлееха повече от 150 кг /не съм объркала цифрата  Grinning/ Потърсете информация за дюбели за тежки натоварвания. И определено не е нужно да стигате до килима на съседите над вас  Laughing

# 354
  • София
Страхотни идеи давате!   bouquet

# 355
Елинор 777,влюбих се в тюркоазеното ти шкафче ,прекрасно се е получило  Grinning

# 356
 Благодаря, радвам се, че ви харесва  Grinning Добре, че бяха момичетата тук да ми дадат кураж да го направя такъв смел цвят. Обаче не ми се оплаква направо от вчерашния ден,в който 2-ри ден се борих със секцията. Предполагам избора на боя ме прецака толкова лошо. Та вчера свалих всичката нанесена боя, което беше такова мазало... ooooh! и това всичкото направо в дестката стая, защото не ми се изкарваха, а и нямам място на балкона за тази мебел. Отидох и купих мебелно фолио. Седнах пред магазина да си избистря мислите, върнах се у дома, пих едно кафе пред новия пристъп в борба със секцията и в един момент..тук фолио - там фолио, фолио няма. Забравено пред магазина на пейката  Joy Сега се хиля,ама вчера ми се ревеше. В тръс обратно и отдалеч виждам руло,дето мяза. Та тъй, късмета все пак ми помогна , иначе трябваше да взимам ново  Crazy Едната от трите секции е готова, та до довечера може би  ще съм преборила звяра. И на всичко отгоре го правя сама, защото ММ се разсърди, че съм развалила хубавата мебел и съм действала без да го питам дали му харесва  Mr. Green
Сори за дългия разказ.

# 357
Без да питаш Вожда не се прави нищо!  Shocked  Joy
Прекрасна работа Ели!  Hug

# 358
  • София
Здравейте, често навестявам темичката и не спирам да се възхищавам на чудесата, които творите. Ето, че и аз започнах ремонт у дома. Имам нужда от идеи как да преправя вратата на хола- стандартна панелна холна врата със релефно стъкло. Ужасно ми боде очите, но няма как да я сменя, на всичкото отгоре и касата е метална. Искам са замаскирам това ужасно стъкло, изглежда ми много грозно. Ще се опитам да намеря фотото, за да я снимам, но в момента всичко е наопаки.Благодаря ви предварително!  bouquet

# 359
  • София
  Анди, понеже децата като бяха малки, три пъти чупиха стъклото, накрая сложихме вместо стъкло,тънка плоскост,дебела колкото стъкло,изрязана по размер и боядисана с цвета на вратата.Ох, не мога да се сетя сега как се казваше плоскостта, пуста склероза.

Общи условия

Активация на акаунт