Да преправим старите мебели с любов - 16 тема

• 83 258
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
С риск да стана досадна  Confused , Цар Бебе-Tzar Bebe не трябва да я сваляш, а да я укрепиш отдолу! В твоя случай с някакви летвички открай-докрай. Ето указанията от книжката ми: Аз ползвам по-скоро втората идея, но ми се ще да усиля още укрепването, както е в първата.  Simple Smile

# 61
Днес минах покрай лидъла,но не влезнах,исках първо да ви прочета мненията.Май долу-горе може да се получат нещата.....ама аз искам да си направя параван за спалнята,и съм замислила да купя 3 бр.плоскости от тия за изолация(гипс картон,май беше) и да ги облека с плат  newsm78  ,та тоя такер дали ще се справи не знам  newsm78

В момента съм на вълна "гипсокартон" та да се изкажа без да ме питат. Mr. Green
Едно платно тежи страшно много(все пак е съставено основно от гипс) , и нямам идея как ще си правиш параван от него. С такера няма нищо да стане-лично мое мнение. Гипсокартонът се закрепва с видии върху конструкция или с подходящо лепило върху тухлен зид. Гипскартон-такер-плат - няма такава комбинация.  Simple Smile
А може би си имала предвид изолация от типа на фибран или стиропор? Но и в този случай такера няма да ти свърши работа-плата лесно ще се откъсва . Може би лепило ще е правилния избор.

# 62
Полезна книга!
Много благодаря!
Ще мисля.

# 63
Момичета, страхотни неща сте сътворили!  smile3501
Чета ви няколко теми вече, няма какво толкова да покажа, но сега да питам - сдобих се с една стара играчка - метална каручка с кончета, кочиаш и буренце отзад  Joy
Обаче е мноооого ръждясъла - искам да я наклепам тук нам със златна акрилатна боя, но първо май нещо друго ща трябва да направя - и питам какво?
Преобразувател за ръжда е ясно, ама после какво да сложа, за да хване златното и трябва ли да покрия с нещо златните мацки? Някой правил ли е такова нещо?

# 64
Момичета, сега да рапортувам относно техника с оцетът и дървото.

Оказва се, че като престои телта повеч време в оцет цветът на дървото става едни такъв по-кафеникав.
Значи, аз аккто искам да стане по-тъмно сиво трябва третиране на дървото със сместта, престояла макс 24 часа. След това повтаряне, но пак с нова смес.
Ето резултатите:
http://media.snimka.bg/s1/1032/028308008.jpg
Дъската за хляб е мината едни път с разтвор, престоял 24 часа.
Петната, които са едни такива по-ръждиви са от смес престояла 36 часа и с двойна доза тел вътре.
Дъските и те са повторени с тази смес и са едни такива по-кафеникави.

Още нещо, искам да питам относно нощната лампа.
Ето я почистена и измита:
http://media.snimka.bg/s1/1032/028308012.jpg

Ето тук с нова премяна от тапет:
http://media.snimka.bg/s1/1032/028308002.jpg

Аз лично никак на мога да преценя как е по-добре, защото имам непоносимост към беж, кафяво и други такива цветове.
Искаше ми се да е някак си по-контрастно  newsm78
Дали пък да не сложа плат в цвят шампанско?
Или пък оранж?
Ох, в голяма чуденка съм.
На моят интериор това не върви, но искам да направя лампата добре, може на някой подарък да я занеса, знам ли... newsm78
vanina_g , според мен преобразувател и достатъчно преди боята. Може би и едно изтъркване с телена четка, преди преобразувателят.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 23:28 от Melany99

# 65
  • Sofia
Здравейте! Едва ви изчетох!  Crazy

За фейсбукофобите  Laughing бях обещала и тук да пусна готовия стол с тапицерията, та ето го и него:
Скрит текст:

По оцетената тема, ето на какво попаднах днес -  почистване на дърво със зехтин и оцет(съотношението е  3:1)

# 66
Здравейте, сега открих темата (темите) и страшно ме заинтригувахте  Crazy Heart Eyes

# 67
Шунка , това с оцет и масло е многооо полезно да се знае - например за дъска за рязане на хляб, че нали там се режат неща за ядене.

Сетих се, че може масло от какао, ший, жожоба...и лимонов сок сигурно ще стане.
(Само сол липсва за салатата Joy)

# 68
  • Sofia
[Сетих се, че може масло от какао, ший, жожоба...и лимонов сок сигурно ще стане.
Е ти съвсем ще я разглезиш тая дъска за рязане!  Laughing

# 69
  • Пловдив
Здравейте и от мен - чета Ви от доста време и попивам. Имам една къща с стари мебели за пооправяне, ама кога ли.........

Попаднах случайно днес на това, та ако Ви заинтригува, моля:

http://www.sadebenizpalnitel.com/082-prodajbi-ot-sadebni-izpalni … _4astni_lica.html
Оле, някой добрал ли се е до този съдебен изпълнител, край, влюбена съм. В хоризонталния шкаф с огледало. Колко ли ще струва и какъв му е размера, ако е над 220см не ми върши работа.

# 70
Оле, някой добрал ли се е до този съдебен изпълнител, край, влюбена съм. В хоризонталния шкаф с огледало. Колко ли ще струва и какъв му е размера, ако е над 220см не ми върши работа.

Янтра, някой беше написа, че мебелите са капарирани вече, но не пречи да се провери.  Още една възможност на май единствената гаражна разпродажба. newsm78

# 71
Още нещо, искам да питам относно нощната лампа.
....
Искаше ми се да е някак си по-контрастно  newsm78
Дали пък да не сложа плат в цвят шампанско?
Или пък оранж?
Ох, в голяма чуденка съм.
На моят интериор това не върви, но искам да направя лампата добре, може на някой подарък да я занеса, знам ли... newsm78
vanina_g , според мен преобразувател и достатъчно преди боята. Може би и едно изтъркване с телена четка, преди преобразувателят.

Благодаря Мелани! Ще пробвам направо на малко място и каквото стане.
За лампата - златно с нещо зеленикаво тъмно, ама повече златно! Има такова и в снимката с тапета - Аз в момента съм на "златна вълна" Crazy

# 72
  • гр.Варна
vanina_g,вземи си Протекта 3 в 1 на Оргахим.Има цвят старо злато и мажи направо върху ръждата.Може да изшкуриш на места , само ако имаш надигнати парченца от ръждата.Така боядисах портичката си и краката на Сингер.

# 73
Янтра права си,много са хубави мебелите ина мен страшно много ми харесаха.Веднага се обадих вчера обаче ми казаха че са капарирани,и да изчакам края на месеца и пак да се обадя.

# 74
Vanina, протекта 3 в 1 наистина ще свърши работа  Peace
само трябва да се изшкури цялата ръжда, с тел най-добре, а после се изтрива със сух парцал, защото ще се полепи по четката и ще стане мазало.

за лампата - на мен ми допада по-светъл от стойката абажур. И то едноцветен.

Запазих си един стар скрин от орех, само трябва да го домъкнем с колата, че е на 150 км от София  ooooh! има някакви орнаментики, май с рапидограф, ама не съм сигурна, ще го разгледам като дойде  Party и започвам, май ще му запазя дървото, няма да го боядисвам.
така ме беше яд за скринчето на alg... нямам търпение да видя наживо тая ракла

Общи условия

Активация на акаунт