Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 464
  • 774
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Ами май и двете ще ви ги броят. Аз от горе, от горе прегледах и сметнах, ще ги видя после подробно.

А кога трябва да подаваме? Аз сега подготвям документи за ясли и луднах с тях, че и второкласничката стягам. Да не изтърва срока за поздаване в градините? Не съм прочела целия линк, направо на критериите отидох, та може това инфо да съм го пропуснала там, но някой ако знае да пише моля.

Сетих се и друго нещо - как се решава въпроса с деца с еднакъв брой точки - т.е. капацитете е 25 деца да се приемат, но от № 23 примерно има 5-6 деца с 15 точки. Как ще се определи кои 2 деца от тези 5-6 ще влезнат в списъка?    newsm78

# 196
Някой пускал ли е изследвания в Зинвест?
Много се надявам акото да стане в началото на другата седмица.

От вторник пуснати изследвания- днес рано сутринта бяха готови, което ме навежда на мисълта, че може да са били готови и вчера.

# 197
  • Пловдив

Сетих се и друго нещо - как се решава въпроса с деца с еднакъв брой точки - т.е. капацитете е 25 деца да се приемат, но от № 23 примерно има 5-6 деца с 15 точки. Как ще се определи кои 2 деца от тези 5-6 ще влезнат в списъка?    newsm78

Раздел Класиране.Точка 7

7. В случаите,  когато за едно и също детско заведение броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия (с равен брой точки), е  по-голям от броя на свободните  места, се прилага процедура по генериране и присъждане на случайни числа.

# 198
  • Пловдив

Раздел Класиране.Точка 7

7. В случаите,  когато за едно и също детско заведение броят на кандидатстващите деца, отговарящи на еднакви условия (с равен брой точки), е  по-голям от броя на свободните  места, се прилага процедура по генериране и присъждане на случайни числа.

Благодаря ти.    Hug

Явно пак ще има изненади...

# 199
  • Пловдив

Явно пак ще има изненади...

Е,то иначе живота ни ще е егати скуката  Laughing

Лекинко ме притеснява,че директорите ще имат достъп до системата.И това,че могат и при тях да се подават молби ми се вижда безмислено,ама айде.

# 200
Zdraveite,ot 1.10 li trqbva da xodim da zapisvame za gradina ,nabor 2010.

# 201
  • Пловдив
и аз рагледах критериите ,моята малката е набор 2010 .До навършване на 2 г съм в отпуск за гледане на дете,в случая нея,и ако октомври подам документите,все още ще съм в този отпуск,тогава като каква ще се водя-работещ родител ли?май не,не съм в майчинство за друго дете newsm78
и това за настоящия адрес-едното за административния раойн дава 5 точки ,а друготоза общината  7т,двете взаимно изключващи ли са се?

# 202
  • Пловдив

Лекинко ме притеснява,че директорите ще имат достъп до системата.И това,че могат и при тях да се подават молби ми се вижда безмислено,ама айде.

Не е безсмислено, не всеки има компютър вкъщи и достъп до интернет, не всички родители могат да се справят със задачата да регистрират детето си в електронното класиране. Достъпът на директора е като този на всички останали потребители - влиза в сайта, регистрира детето и до там.   

# 203
niko11 , според мен не са взаимноизключващи се,защото може да кандидатстваш примерно в градина ,която е близо до работата ти,а тя да е на другия край на града и така детето не взима точки от адрес в административния район на градината.а и не е дадена опция да избираш нежду едното и другото  както го има по-надолу.

# 204
  • Пловдив
niko11 , според мен не са взаимноизключващи се,защото може да кандидатстваш примерно в градина ,която е близо до работата ти,а тя да е на другия край на града и така детето не взима точки от адрес в административния район на градината.а и не е дадена опция да избираш нежду едното и другото  както го има по-надолу.
1.1   Настоящ адрес на детето в община Пловдив
1.1.1   в административния район на детското заведение  5т
1.1.2   адресът на детето е в Община Пловдив                     7т,               

velma затова имах предвид,а не месторабота на родителя,онова за местоработата е в допълнителните критерии

# 205
и аз за това говоря - ако живееш в тракия , а искаш да го запишеш детето в центъра, то няма да получи точки за 1.1.1. .разбираш ме нали?

# 206
niko11,наистна и аз незнам като само докрая на 2012 сме в  майчинство.А за 2013 не се знае.Какви дасе пишем незнам.

# 207
 В решението пише, че може (задължително е при промяна на обстоятелствата) да се внасят допълнително промени в заявлението. Ползващите опуск по майчинство в момента на подаване на зявлението СА "работещ родител", допълнителна точка получавате, ако към момента на тръгване на детето на градина ползвате отпуск за гледане на друго дете.

Аз искам да попитам относно "административния район на детското заведение" - това е Района на общината, нали? А не някакви измислени райони с най-близките сгради. Т.е. за градината, която ми е най-близо и за тази, която е през три пресечки, но все в същия административен район (Запад) ще имам еднакъв брой точки по този критерий, нали?

# 208
  • Пловдив
velma  да разбрах те сега.Но да кажем че искам в градината която е най-близо до адреса ни,т.е. настоящия адрес е до градината и ще получи детето 5 точки,това второто което дава повече точки 7 кой ще го посочи?т.е. защо второто -адресът на детето е в Община Пловдив дава 7 точки,това не разбирам

# 209
е,не знам .....
аз мисля ,че трябва да пишем критериите ,з а които ще получим точки в момента на постъпване на градина.определено няма да сме в майчинство вече за това дете , а ще сме или рабоетщи или безработни или стиденти или по-майчинство с друго дете.

Общи условия

Активация на акаунт