Прием в детски градини в Пловдив - 4

• 43 536
  • 774
  •   1
Отговори
# 285
  • До хладилника, който обичам
Винаги ще има недоволни и мислещи,че са дискриминирани,защото местата не достигат.Факт,който ще катализира напрежение.
Въпросът е да не са наистина дискриминирани, както става с новите критерии.
Фактът, че КЗД се е изказала против тях преди 4г. говори достатъчно, мисля.
Това, че местата не достигат, се решава с разкриване на нови места, не с нови критерии... защо например по тези критерии майките в майчинство имат само 1 точка? Те няма да са в майчинство 4 години, я. Нито майчинството им е дадено за двете деца.
Пловдивските критерии във вида, в който са в момента и в който се готвят да стартират електронното класиране, са дискриминиращи.

# 286
  • Пловдив
За смяна на настоящия искат също нотариален акт на твое име или съгласието (писмено) на собственика и нотариалния му акт, че ще живееш там.

Това е много хубаво,за да не се окаже,че на някои адрес има регистрирани 176 лица  Mr. Green

Винаги ще има недоволни и мислещи,че са дискриминирани,защото местата не достигат.Факт,който ще катализира напрежение.

Скоро бях с позната да си смени адреса,в кметството имаха списък с адреси,на които да не се записват нови живущи.Преди,ако е ставало лесно,явно сега са затегнали положението.Нотариалният акт е задължителен при смяна на настоящ адрес.

# 287
  • Пловдив
И аз миналата седмица проверих как стои въпроса със смяната на адреса. Категорично искат нотариален акт на имота и попълнена бланка със съгласието на собственика за ползване на жилището. Хич не е лесно даси смениш адр. регистрация вече.   Peace

# 288
  • До хладилника, който обичам
На мен ми искаха самия собственик с личната карта и нотариален акт, не само бланка Simple Smile

Това беше очаквано следствие от изборните измани в течение на години.

# 289
  • Пловдив
Да, искат и собсвеника да присъства, или ако не може - попълнената бланка да е нотариално заверена.

# 290
На мен ми искаха самия собственик с личната карта и нотариален акт, не само бланка Simple Smile

и на мен така-говоря преди 2 г.тогава ,именно заради градината си смених новата ми карта,която беше на 2 години,извадена след сватбата с нова фамилия.Ама реших да си сменя и адреса,за да няма неуредици после и вайканици.
Но ето ,че има и спънки,какво да прави сега mimetopl-като собствениците са в чужбинско и не могат да дойдат.

# 291
Да, искат и собсвеника да присъства, или ако не може - попълнената бланка да е нотариално заверена.
Вече не може с нотариално заверена бланка, нали Ви казвам, че ако не се върнат от чужбина роднините ми не мога да се регистрирам на този адрес, а те може и да не се върнат и другата година..., т.е. лично собственика присъства и не виждам нищо затегнато, още повече лъжи и измами се правят така.

# 292

Мдааа, нищо , че съм омъжена за собственика- искаха го лично и да  носи оригиналния нотариален акт- само го погледнаха и сигурно записаха номерът му. Наистина не е толкова лесно да  смениш адрес и ЛК.
 И собственика попълва декларация за съгласие! Не виждам как ще стават  повече измами след като се подписваш лично кой ще живее при теб и с теб на твоя адрес и собственост.

# 293
Хайде пак ще го напиша - мога да хвана най-близко живеещия до ясла(градина) и да го почерпя и ще дойде с мен да се подпише, че ще живея у тях - в случая трябва да излъжа, вместо да пише, че живея точно там където съм в момента.
А нотариалния акт хич не го поглеждат отгоре, една позната отиде да си сменя адреса и се оказа, че в нотариалния акт на собственика не е вписан номер на улицата, а само име етаж и апартамент. От общината им поискали друг документ, с който да удостовери собственикът, че е на този адрес??? Нотариалният акт е издаден преди акт 16 на жилището, както се прави на много места в момента, без строителите да са знаели, номерът под който ще се запише. От там започват справки по етажите на общината - действително ли живее на този адрес собственикът, който с този "фалшив" нотариален акт е ипотекирал апартамента си и изтеглил заем за един куп пари. Извинявам се за спама, ама ми е доста абсурдна ситуацията.

# 294
  • Пловдив
mimetopl - миналата седмица бях в общината - Източен - точно така ми казаха - може и с нот зав. ако собсвеника не може да дойде. А това че ще поче,пиш някого и ще си смениш ад. - ако стане така и е толкова лесно - защо не действаш, а чакаш близките?

# 295
  • Пловдив
Хайде пак ще го напиша - мога да хвана най-близко живеещия до ясла(градина) и да го почерпя и ще дойде с мен да се подпише, че ще живея у тях - в случая трябва да излъжа, вместо да пише, че живея точно там където съм в момента.

Не откриваш топлата вода.Всички знаем,че е възможно да се случи.Няма нужда до го пишеш два,три,пет пъти.
Защо не го направиш,а се тръшкаш,че собствениците на апартамента са в чужбина?

# 296
А кой е казал, че не  го правя в момента, просто описвам ситуацията и няма нужда от иронизиране, на който не му харесва да не ми чете постовете.

# 297
А нотариалния акт хич не го поглеждат отгоре, една позната отиде да си сменя адреса и се оказа, че в нотариалния акт на собственика не е вписан номер на улицата, а само име етаж и апартамент. От общината им поискали друг документ, с който да удостовери собственикът, че е на този адрес??? Нотариалният акт е издаден преди акт 16 на жилището, както се прави на много места в момента, без строителите да са знаели, номерът под който ще се запише. От там започват справки по етажите на общината - действително ли живее на този адрес собственикът, който с този "фалшив" нотариален акт е ипотекирал апартамента си и изтеглил заем за един куп пари. Извинявам се за спама, ама ми е доста абсурдна ситуацията.

Малко извън темата, но по горното-ситуацията не е абсурдна. Масово така се процедира . Когато имотът получава Удостоверение за въвеждане в експлоатация има един лист, издаван от общината, на които пише, че еди коя си сграда с еди какво си УПИ е с еди какъв си административен адрес. И този лист е вече неделима част от нотариалния акт, независимо дали е издаден преди една, две или десет години.Неосведомеността си е за сметка на собственика.
 Сега по темата-дали може да се пренебрегне закона и да се регистрираме кой където пожелае, като си плати и почерпи-разбира се, че е възможно. То всеки закон,без изключение, е възможно да се наруши. Това значи ли, че всичките ни закони са абсурдни, глупави и трябва да бъдат нарушавани, защото не ни изнася?
Да, не е правилно точките за постоянен и настоящ адрес да са различни-за протокола имам и настоящ и постоянен адрес на едно и също място в Пловдив.Щом компетентните органи са се изказали, значи си е дискриминация. За мен лично по-голяма дискриминация е да се дадат шест точки, ако майката или бащата работят в системата на детските ясли и градини, а на майка с тризнаци по една точка на дете.Или ако бабата работи, това да е на една везна с тризнаци...

# 298
хубаво де аз живот и здраве като съм в майчинство получавам 1 точка,но то същото е ако съм и работеща.но не мисля,че гледането на 3-годишно дете вкъщи е по-добрия вариант от ходенето му на градина.

# 299
Щом компетентните органи са се изказали, значи си е дискриминация. За мен лично по-голяма дискриминация е да се дадат шест точки, ако майката или бащата работят в системата на детските ясли и градини, а на майка с тризнаци по една точка на дете.Или ако бабата работи, това да е на една везна с тризнаци...

Не бих се учудила ако компетентните органи се изкажат и по друг начин, но всички софийски критерии бяха атакувани в КЗД преди около две години и КЗД намери за дискриминационни само точката за работещи родители и точката за дете, посещавало самостоятелна ясла при кандидатстване в ЦДГ. За тези два критерия Столична община оспорва решението на КЗД в съда и май спечели. Критериите още са валидни.

При нас обаче, жалбоподателят не се яви в съда и реално останалите критерии, за които КЗД не се произнесе, не са били разгледани от съда по същество. Бяха се произнесли само за спорните два. Но помня ясно, че имаше едно изречение в съдебното решение, което казваше, че по отношение на нашия еквивалентен критерий за работещи в детско заведение има дискриминация, но понеже жалбоподателят не оспорва решението на КЗД, съдът няма да се произнесе по него. Не помня точната формуровка, а и нямам време да ровя, но от Столична община се похвалиха, че този спорен критерий са го защитили пред КЗД, а в документа от съда се намекваше, че точно в този критерий има дискриминация.

Общи условия

Активация на акаунт