Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 414
  • 764
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро, момичета  wavey
Честито на всички  разбрали пола или други хубави новини!  Hug
пречупена ,имах колежка която се казваше Снежанка , не наказвайте така малкото съкровище  hahaha
За домашните животни - в майка ми имам котка ,риби ,костенурка ,но бебето няма да го гледам там.
В неговият дом ще има само един сладък пухкав ..... паяк  Joy Спокойно , не ме убивайте , затворен е в терариума и от там не мърда

# 106
Цитат
пречупена ,имах колежка която се казваше Снежанка , не наказвайте така малкото съкровище  hahaha
Естествено ,че е няма така да кръстя малката  Peace,имаме си една "салатка" у дома,кака му е Роси,но брат ми понякога и вика -Руска Wink
Голям фен съм на кучетата,но скоро не бихме си взели.Имахме сиамка ,но като стана малкия на 5-6 м.я закарахме на село.Докато гостувахме  се е случвало да го одраска ,докато се опитва да я погали,но тя си беше проклетийка.

kamaria ,за мен също е важна ФМ,но лекаря при когото се следя на часно ми направи обстоен преглед и е с доста добра апаратура,за това не съм посетила друг  PeaceПредния път на ФМ пропуснаха да видят проблема,а случайно след 10 дена го видя Марков .

*fairy*,лек път .Всички софиянци се прибират в провинцията,за празниците,а вие в обратна посока  hahaha

# 107
Здравейте, мами!
Зная, че още е рано да се притеснявам за това, но от известно време ми се върти в главата, в коя болница живот и здраве като дойде време ще раждам. Много се чудя. Дъщеричката ни я родих в Шейново. Но не съм доволна от хигиената там. Лекарите Слава Богу бяха добри, но стаята в която бяхме 8 жени, не беше мита 3 дни при условие, че от родилките беше капала кръв по пода. След това като ни изписаха оттам направих много страшна инфекция на бъбреците, за която все си мисля, че и тази "чистота" помогна. Извинявайте, че ви разказвам всичко това, но това което всъщност искам е не някакъв супер лукс, а нормални условия за раждане и престой. Изобщо не съм претенциозна. Исках да питам мамите от София, които вече са раждали имат ли лични впечатления от Майчин дом и Втора градска. Това са двете болници в момента между, които се колебая. За екип нямам възможност да плащам, затова ме интересува какво е мнението ви за болниците като цяло. newsm78

# 108
  • Бургас
Привет Simple Smile
Не съм раждала мама , но всички изследвания си ги правя или в майчин дом или в токуда.. и мисля че условията са добри и то много говоря за майчин дом, за токуда няма да коментирам, също работят с касата, така че провери.. Лекарите и в двете болници са найстина добри и си разбират от работата, жалко че аз няма да раждам тук, защото без колебания щях да избера майчин дом Simple Smile

# 109
Алоха..
Кателинка, ти кога и раждала в Шейново? Аз също там раждах през 2006г. Условията не бяха супер, но и не бяха лоши. Аз през юни лежах там и да ти кажа има подобрения - мисля че макс бр. жени в стая е 4. Миеха всяка сутрин, бяха доста любезни, а и видях че отделенията на родилките са ремонтирани...когато бях аз под всякаква критика беше тоалетната - една гадна, ужасна, а сега видях че е правен ремонт.
За втора градска  и за майчин дом съм чувала разни легенди- къде добри къде лоши...
от всички болници има доволни и недоволни...май само от Токуда на 20 доволни има една недоволна, но там излиза доста солено.
Аз за себе си съм решила пак Шейново - поне са ми вече познати повечето лекари и знам как стават нещата, позната ми е и залата и така...
Ами май това е засега, с интерес ще следя идеите и впечатленията от болниците...

# 110
  • София
Моят лекар е в Шейново,но отзивите са противоречиви,само че на него му имам доверие.
За Майчин дом - аз съм родена там Laughing ,но лекарката,която ме е израждала е пенсионер вече,а и от 88ма досега е твърде голям период.Ходих на училище за родители в Майчин дом и акушерката,която водеше курса за процеса на раждане и дишането  по време на раждане ми се стори страшно симпатична и ми вдъхна доверие, в Майчин дом тоалетната на партера е под всякаква критика ooooh! ,но поне от снимките на етажите с родилки всичко изглежда перфектно.Позната караше стаж там и също каза,че условията са чудесни в родилното отделение.
За Токуда- приятелка ражда там и естествено условията са перфектни като в частна болница,за секцио по спешност заплати скромната сума от 2500 лв Confused

# 111
Цитат
Кателинка, ти кога и раждала в Шейново?
Mimik раждах през 2008 година и условията не бяха ама никак цветущи. Другото, което беше ужасно е, че една баня с тоалетна се падаше на около 20 жени, т.е. на няколко стаи. Беше луд купон сутрин, коя първа да се измие и да си направи тоалета...

# 112
ммммда, за банята и аз имам такива спомени...ама като се замисля - ще го преживея пак май...
аз даже като бях там с Йоанка и понеже не ми я носеха за кърмене първите дни, а също и се поотвисяхме, бях решила да ида до нас да си тегля един супер душ на спокойствие. Те пък ми я донесоха същия ден Grinning и си останах с душа в Шейново

# 113
Аз раждах миналата година в Майчин дом и съм доволна,но искам да кажа че бях на 12 етаж(ВИП отделението) , защото на 7 е ужасно.Този път пак мисля там да си раждам .Не че ми се набутва с 240 лв. за ВИП стая но пък си заслужава ,защото на 12 ет. ти бебето да седи при теб а не го носят на 3 часа както е на повечето места.А аз държах да си е при мен защото исках да го кърмя.

# 114
Аз раждах миналата година в Майчин дом и съм доволна,но искам да кажа че бях на 12 етаж(ВИП отделението) , защото на 7 е ужасно.Този път пак мисля там да си раждам .Не че ми се набутва с 240 лв. за ВИП стая но пък си заслужава ,защото на 12 ет. ти бебето да седи при теб а не го носят на 3 часа както е на повечето места.А аз държах да си е при мен защото исках да го кърмя.
Аз също раждах миналата година в Майчин дом на 12-тия етаж. Доволна съм и от отношение и от стаите. Бях сама обаче. Този път бих искала да има друга мама при мен. Много по-бързо минават дните, помагаш, но и ти помагат, обменя се опит и т.н..
Аз умрях от скука и притеснения, то само спи и яде... Sunglasses Оставям на страна неонатологичното отделение на болницата- само заради това бих приела всякакви условия. Несъмнено най-големите специалисти са там- и акушеро-гинеколози и неонатолози.

Кателинка, на 12-тия етаж са по 2 в стая.
Между другото имаш много хубаво име (ако ника ти е името). Моята любима баба се казваше Кателина, ако имам някой ден момиче, бих го кръстила така...

# 115
Здравейте момичета , имам малко новина за нас Simple Smile Вчера ходихме на виедо зон и видяхме малкия бандит , той тежи вече 680 грама и е към 27 сантиметра , даже му видяхме сладката физиономика на 3Д Simple Smile Следващия път ще ни направят диск как шава вътре защото сега беше сънливко и не се показваще много много  Simple Smile Това е от нас , надявам се че си почивате активно и всичко е ОК Simple Smile

# 116
Здравейте момичета!
Цитат
Между другото имаш много хубаво име (ако ника ти е името). Моята любима баба се казваше Кателина, ако имам някой ден момиче, бих го кръстила така...
Chin това е само ника ми, а истинското ми име е Катя Hug
Chin, Kamaria и двете сте доволни от Майчин дом. А на 7-мия етаж толкова ли е ужасно или е лошо само това, че детето не е при майката непрекъснато? Знаете ли там какви са условията? И един може би малко тъп въпрос ама съм чувала, че в Майчин дом като университетска болница идват и много стажанти. Та се случвало като започне раждането да минат 5-10 студенти да видят как точно върви процеса на раждане. И те да прегледат и т.н. Наистина ли е така или това са само слухове?

# 117
Здравейте момичета,как сте днес? Hug
katelinka напълно е възможно да има студенти,но аз лично за себе си ще полудея,ако в този момент някойе пишлеме в докторството(да ме извиняват стажамтите,ама..)дойде да ме преглежда,та да ме изнервя само #2gunfireНе знам само дали имате право на избор в България,защото тука те питат дали имаш нещо против и според мен така и трябва...
Момичета да ви питам кога да очаквам да ми потече някаква течност от гърдите и поилзвали ли сте от тези специалните тампони за попиване?

# 118
Момичета да ви питам кога да очаквам да ми потече някаква течност от гърдите и поилзвали ли сте от тези специалните тампони за попиване?
Да очаквам ли такива екстри преди да родя?  Shocked

# 119
  • Бургас
При мен специално се появи към 4 месец. Не е да тече нали, ама капчици безцветна течност... сега вече взе да става бяла.Четох че е нормално, но при всяка мама се появява по различно време, така организма се подготвя за предстоящото, а чрез отделяния секрет се отваряли каналите, по които слизала кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт