Януарско бебче във корема шава, мама вече взе да натежава - 6

• 35 615
  • 764
  •   1
Отговори
# 30
Аз в самото начало на бременността се борих с един венец, който така се беше подул и ме болеше , че една смотана зъболекарка ми каза , че трябвало зъба да се вади и бях откачила.После отидох при моя си зъболекар (при тая отидох по спешност, моя не беше на смяна) и той ми сложи едно лекарство и за 2 дена се оправих. Изживях обаче такива болки , не знам как оцелях. От тогава проблеми нямам , жабурех се с една вода известно време.
Абе на мен много ми пада кръвното последния 1 месец , направо вече ходя като пияна. Обичайното ми сега е 90/60 , като в най - лошия случай стига до 90/55. Не се чувствам добре , а пък ако случайно нещо се вдигне на 120/80 , което е рядкост и то за малко примерно и направо ми призлява все едно съм вдигнала супер високо кръвно. Преди бременността бях с 120/80 , в началните месеци бях пак с толкова и сега с напредването много взе да пада. Чувала съм , че се вдига с напредването на месеците , а при мен обратно , но не искам да се вдига де , предпочитам да си ходя замаяна от колкото да ми се качва.

# 31
Здравейте и от мен момичета, отдавна не съм писала тук Simple Smile страхотна темичка... имам въпрос към вас мамчета.. От няколко дни имам силна тежест на 4 пръста над пъпа мисля че е бебо, но все пак възможно ли е да се намира там (не е ли високо) звъннах на АГ-то и той ми каза да пия папаверин ако ме боли и магнезий, но защо? това контракции ли са, не се ли усещат по-ниско? благодаря предварително за отговорите..  Crossing Arms

# 32
ivanela.hristova , не че много разбирам ама ако ти е малко по-дългичък човека , сигурно вече може и да се усеща там горе.Аз понякога усещам някаква тъпа болка като от притискане около пъпа , обикновено отстрани (за сега).Прави ми впечатление ,че преди с ехографа ме гледаха само ниско долу ,а сега вече го въртят и отгоре около пъпа. Папаверина мисля че е като Но-шпа само че по-доброто.Ама ей това ме дразни в тъпите лекари.Не ти обясняват от какво е болката ,ами само ти казват с какво лекарство да се натъпчеш ....  #2gunfire

Elizabett, моето кръвно сега е нормално ,но при обичайно 100 (110) /65 (70)  , имаше дни в началото когато ми падаше до 90 /40 и също се чувствах замаяна ....абе направо като парцал. Айрянче с повечко сол , кафенцето сутрин или малко количка оправят нещата. До колкото знам да имаш нисичко по време на бременността не е страшно , по-опасно е да е високо.

# 33
Здравейте....
за зъбите - и аз от самото начало имам яд - много ми кървят венците - след миене чак на третото изплакване водата е бистра. Даже на едно място само с език да го бутна венеца и почва да кърви. Пише че това е нормално, тъй като заради бебето сърцето изпомпва повече кръв и при венците потича. Аз по принцип съм с хубави зъби - от бременността с Йоана имам един кариес и мисля че и сега ще имам един - като се прибера ще чекна дали е кариес - и то май е на същия зъб, който правих като бях бременна първия път.
За кръвното - и моето е нисичко - 100/60, 90/50, но аз и миналия път бях  така - не ми помага то нито кока кола нито нищо, но пък аз май си свикнах да ми е такова...
Всеки ден се следя далии ми се подуват краката - ми не  наред са ми...корема обаче ми е огромен - като за 8ми месец. Иначе с килата - след като в началото бях свалила 9 кила гледам че 4 съм ги върнала.
Гърдите ми  и те са огромни - плаша се какви размери ще стигнат като се напълнят с мляко - дано не почна да ги подритвам като ходя... Embarassed
Ами май засега е това....
лек ден от мен и бебе и Йоана

# 34
Нямам много време, после по-обширно Mr. Green
Само искам да подЧертая, Че прекрасното заглавие дължим на mimik
  Hug

# 35
Здравейте. Благодаря много за новата тема, Кости.
Честита мома, ще менкаме значи.

Аз уча за изпити, утре имам два, а вдругиден още два. Дупе да ми е яко. Предстои ми за първи път да оставя Нико сам за през нощта, защото ще трябва да пътувам до В. Търново, надявам се с баба си и баща си да се справят. Всъщност би ми било по-удобно ако можеше да е само с баща си, но.. уви. ..

# 36
Да се запиша и аз в новата темичка.Много е хубава,както винаги.
Относно венците аз цял живот си имам проблеми със зъби и венци,така че за мен си е нормално.
За домашни любимци ,за съжаление вече си нямам ,но мисля да си взема.
Кръвното винаги си ми е било ниско с дъщеря ми веднъж вдигнах 120/80 и бях като пияна.А иначе съм с 90/60 или 88/55 за мен е нормално.
Поздрави на всички рожденици да сте живи и здрави и  да се радвате на сладки бебоци.

# 37
ivanela.hristova , не че много разбирам ама ако ти е малко по-дългичък човека , сигурно вече може и да се усеща там горе.Аз понякога усещам някаква тъпа болка като от притискане около пъпа , обикновено отстрани (за сега).Прави ми впечатление ,че преди с ехографа ме гледаха само ниско долу ,а сега вече го въртят и отгоре около пъпа. Папаверина мисля че е като Но-шпа само че по-доброто.Ама ей това ме дразни в тъпите лекари.Не ти обясняват от какво е болката ,ами само ти казват с какво лекарство да се натъпчеш ....  #2gunfire

ще го видя какво ще стане на консултацията.. но май е бебето защото ми се криви коремчето там, даже и таткото поздрави днес Simple Smile

# 38
Аз да ви кажа нямам проблем с венците, обаче носът ми постоянно се запушва, а вчера при опит да го издухам ми потече яко кръв. Четох, че било нормално, защото лигавицата се подувала и т.н. Много е неприятно. Аз като дете имах слаби кръвоносни съдове и много ми течеше кръв от носа. Постоянно ходих да ми ги горят , както и носих в себе си ампула с адреналин. Колко кръв съм изгълтала, аз си знам.  Laughing Истински вампир! Надявам се венците ми да не ме тормозят...

# 39
  • София
alllure- някоя от мамите беше писала тук,че ако много кихаш (и ти се запушва носа  Confused за съжаление и при мен го има),значи и бебето киха в момента,миналия месец особено аз се скъсах да кихам,но и имаше и много духане на нос Confused

siana042 - като бях на възрастта на щерка ти и аз много исках домашен любимец - дали ще е куче,коте,папагал Laughing ,нямаше значение .Така или иначе нашите се спряха на котка,защото баба имаше алергия към папагали,а за куче знаеха,че точно 3 дена ще се грижа за него и ще имам желание за разходки.

# 40
  • сф
здравейте!

помолвам официално да бъда вписана във вашите януарски редици с термин 3ти януари Simple Smile. терминът беше изяснен днес, на поредния ми преглед. първа бременност, искана, планирана, момче (точно каквото го искахме).
следила съм темите, но по-повърхностно, тъй като досега термина ми беше декемврийски. пък да видим какво ще реши бебето Simple Smile
друго интересно от прегледа днес - лекарката изкоментира, че крачетата му са бая ячки на нашето бебе, което бяха и моите видеозонски наблюдения дотук  Flutter.

# 41
  • София
Здравейте и от мен! За сега само запис, нищо интересно, последния преглед беше още на 13-ти август и вече нямам търпение да видя бебчо в сряда! Ще пиша тогава как е минало  Peace Kosty, благодаря  за темичката   bouquet

# 42
Да се запиша и аз Simple Smile , редовно ви чета, но рядко пиша, сега искам да ви се похваля ще си имаме момиченце  stork-girl

# 43
  • София
Да обърна внимание на нещо, което сега ми направи впечатление - Kosty, на първа страница има качен калкулатор за изчисляване на обезщетенията за майчинство, сега си поиграх с него и забелязах, че изчислява за период 18 месеца назад. Не би ли трябвало да се имат предвид доходите 24 месеца назад? Получават се според мен неточни суми, има ли как д се качи актуален калкулатор?

# 44
Здравейте и от нас.Аз си полежах по болниците доста-то не беше кървене ,не бяха бъбречни кризи,но вече сме добре.
Не знам при вас как е но аз страшно се изморявам като ходя!!!То сигурно е и от кг-мите де,но...много е гадно Sad!
Гледах някъде нагоре че коментирате кръвното-моето си е било винаги 120/80 и сега пак е така!
На 12.09 сме на фетална морфология и нямам търпение вече да видим какво ще е малкото човече Simple Smile newsm78

Общи условия

Активация на акаунт