Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 822
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Благодаря много Во, за изчерпателния отговор.  Hug 
Много се радвам, че мога да го пия, защото лекарят който ми го изписа му имам доверие, но лекарствата с такъв надпис малко ме плашат.

Благодаря още веднъж!  Grinning

# 301
Здравейте.
Благодарение на вас и на консултантите по кърмене , кърмя момченцето си вече трети месец .   bouquet  Първият месец малкия наддаде 850 гр. , което смятам , че е добре , но сега през вторият е наддал едва 550 гр. Лекарката ни всеки път ми натяква да дохранвам и да давам вече сокчета , но аз упорито отказвам . Според вас нормални ли са качените гръмове през вторият месец ? Да отбележа , че детето расте повече на сантиметри- за тези два месеца е пораснал с 8 см. Иначе детето е спокойно , жизнено , ака и пишка често и обилно и не поема нищо друго освен кърма . Единственият "проблем" в случая са тези 550 гр.
Благодаря !

# 302
  • София
Радвам се да прочета, че го кърмиш и имаш желание за това.  Peace
За килограмите не знам точно, всеки месец бебетата качват различно, един път по-малко друг път повече, но 8 сантиметра изобщо не са малко. Simple Smile
Не давай никакви сокчета, много е рано, може да получи колики. Peace
Щом е на кърма и пълни памперсите не му трябват за сега.  Peace

# 303
Изобщо нямам намерение да давам каквото и да било , а още по-малко сокчета...Ще направя всичко възможно да кърмя максимално дълго време , но ме притеснява наддаването ..

# 304
  • София
По колко памперса има горе долу на ден, наакани и напишкани?
На поискване или на час се храните?
Също и много е важно и теглото на бебето.
Лично аз си мисля, че ако си има задоволителна бройка памперси, не е толкова страшно.

# 305
И моето бебе наддаваше малко, първия месец около 900гр, после 600, после пак около 600. Педиатъра спомена че може да се наложи добавка, но не е настоявал. Мен ме успокояваха пълните пелени. Няма как да излезе нещо, ако преди това не е влязло Simple Smile

# 306
  • Нейде из лудите гори...
Моята дъщеря качваше по толкова първите месеци. Първия 800 и от там по 600 и по-малко понякога. Педи никога не е намеквала за добавки. На височина растеше винаги по 2 см  Peace Вървим си в "долна граница" , но все пак сме в "норма" (колко не обичам тези думи).  Не смятам, че 550гр са малко, за кърмено бебе.  Peace

# 307
и аз мисля ,че трябва да изчакаш със соковете и захранването Peace щом детето е спокойно и доволно, хапва когато иска ,пълни памперсите,значи няма проблем Peace
не може всички деца да наддават еднакво, едни повече, други по-малко. Така е и с ръста..... и с всичко Peace Така е и при нас -възрастните Grinning

# 308
Здравейте, аз съм в края на 9-тия месец и днес докато си мазах гърдите забелязах зачервяване над едното зърно и после усетих,че на напипване има нещо като топче. Какво да правя?

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 01:42 от Ивелина Атанасова

# 309
  • София
Има ли болка? Най-добре да посетиш мамолог или да се обадиш на гинеколога следящ бременността ти.

# 310
нямам болка и днес е по- малко надуто, усеща се съвсем леко. имам болка под мишницата от същата страна на гърдата, помислих вчера,че е пъпка, но днес не съм сигурна. Нйа-вероятно ще говоря с лекаря

# 311
  • София
Може и да е лимфен възел, но можем само да гадаем, що се отнася до това, че гърдите скоро ще ти трябват много  Grinning , лекарската помощ е неотложна. Peace

# 312
Здравейте, питането ми е за една приятелка, която има бебе на 5 дни. Кърмят се добре, на час. Бебето е малко и изсуква много малко, а тя има много големи гърди и много мляко. Редува ги при храненията, не цеди, но започва много да й се събира мляко в гърдите и се образуват доста големи бучки. Сещам се като отбивах, че си купих лецитин, той ли помагаше за разнасянето на тези бучки? Малко съм позабравила нещата, но доколкото знам, не трябва да прекалява с цедене, а само малко ако вече много наистина и тежи. Правилно ли съм я посъветвала и какво друго може да се направи, за да не стане пък нещо лошо от рода на мастит и т.н. А не искам и да влиза в порочния кръг на цеденето, защото според мен ще стане още по зле и още повече мляко ще започне да произвежда. newsm78

# 313
  • Варна
Да, лецитинът помага, също студени компреси между кърменията. Може да пробва компреси със студени зелеви листа, намачкани или набодени с вилица, за да си пуснат сока. Топли влажни компреси и нежен масаж на бучките от периферията към центъра преди кърмене. И изцеждане само до облекчаване. Това се сещам за момента.

# 314
  • София
Има лецитини на разни фирми, които меко казано не действат.
Но, предполагам че ако ие правилния надали ще я хване мастит, междудругото препълванията изчезват след 4-5 месец.

Общи условия

Активация на акаунт