Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 305
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

Някой може ли да ми каже, защо изключително кърменото ми бебе се изхожда на 5 дена и то след мини клизма с Релаксит? Чела съм всички доводи или по-скоро предположения на сайта на xedra, но бебчо се мъчи пъшка, напъва се, това едва ли е нормално. Дали трябва да го заведа на гастро?
Като се изходи е обилно, кашесто и жълто. Първоначално се изхождаше всеки ден по 5 пъти, после станаха по 2-3 пъти, а сега след навършени 2 месеца - на 5 дена. Първият месец наддаде 1.5 кг, вторият, 1,1 кг., така че вероятно проблемът не е в количеството кърма.

# 136
Здравейте,

Някой може ли да ми каже, защо изключително кърменото ми бебе се изхожда на 5 дена и то след мини клизма с Релаксит? Чела съм всички доводи или по-скоро предположения на сайта на xedra, но бебчо се мъчи пъшка, напъва се, това едва ли е нормално. Дали трябва да го заведа на гастро?
Като се изходи е обилно, кашесто и жълто. Първоначално се изхождаше всеки ден по 5 пъти, после станаха по 2-3 пъти, а сега след навършени 2 месеца - на 5 дена. Първият месец наддаде 1.5 кг, вторият, 1,1 кг., така че вероятно проблемът не е в количеството кърма.

Мъченето и пъшкането вероятно са колики.Бебето ти е на 2м и е нормално да има колики.
Относно изхождането - знаеш,че кърмата се усвоява изключително лесно от организма, и понякога е нормално да се изхождат по-рядко.С клизмите,които правиш, може да ти се струва,че помагаш на детето, но в същото време правиш червата по-лениви.Няма място за притеснение,щом детето ти е изключително кърмено.Изключително кърмени бебета мнооого рядко страдат от запек.Изхожданията му на този етап са нормални.Аз лично смятам,че с течение на времето нещата ще се регулират.
В това време можеш да обърнеш внимание все пак и на твоята храна.Крушата разхлабва, така,че можеш да пробваш да хапваш повече от този плод сега.Някои майки споделят,че консумацията на разхлаващи храни ппомагат в последствие на бебето да се изходи Simple Smile

# 137
Цвети благодаря за съвета, ще пробвам с храните. Знам, че правя червата лениви, но не знам как да му помогна по друг начин още повече го виждам, че се мъчи. Кога се изходи не пъшка през деня и не е нервен, не ръмжи не се пъне. Вярно е, че има колики, но няма как да не забележа разликата в поведението след изхождане въпреки коликите.

# 138
Пробвай с храните,ако и това не помогне се обърни към лекар.Има разни сиропчета,които се дават за подобни случаи, но всичко зависи от това ти самата до колко си склонна да ги даваш Simple Smile

# 139
  • On the sea
Здравейте,

И ние имахме този проблем, като след третия ден ставаше нервна, напъваше се, но без успешно, звънях на педиатърката ми и тя ми каза, че бебетата имат период, в който се запичат, при което я тормозих с термометър, дръжка от мушкато и като се изходи акото си беше съвсем нормално. Мисля, че беше в втория месец. След това тук в форума ми бяха казали, че кърмените бебета  е нормално да не акат до 7 дни и че бебето само си преценява кога да се изходи, това било нормален процес. При нас това продължи може би около месец, така че според мен не трябва да се притесняваш толкова, въпреки, че и аз бях доста притеснена, но всичко си дойде на мястото. Яж круши и сини сливи, помагат за изхождането на бебето.

# 140
и аз да попитам за тези парцалчета - сутрин бебо като връща кърма винаги излиза като "пресечено мляко"?

Бебетата повръщат млякото като пресечено, когато е било в стомахчетата им... С голямото не съм имала такива проблеми, но малкото явно имаше рефлукс, защото първите няколко месеца беше някакъв ужас... Повръщаше постоянно и в големи количества кърма... След като се насучеше хубаво, задължително връщаше на фонтан непресечена кърма и после пак надаваше вой от глад... Ако не върнеше веднага след кърмене, то се събуждаше и връщаше пресечена кърма... Съответно пак рев, кърмене, приспиване... Луда бях станала... Колко кърма ягмоса това бебе, можех още едно да изхраня... А на мен кърма ми течеше и из ушите... Реших отчасти проблема като започнах да го спирам от сукане преди да се е нахранил и след кратка почивка от 10-15 минути му предлагах отново... Така количеството кърма по чаршафите намаля... Недостатък е, че така го свикнах на често кърмене и понякога паузите не надвишаваха половин час, че и по-малко...

# 141
Здравейте,

Здравей,
Ситуацията със сина ми е идентична, само дето при него не е толкова ясно изразено напрежението от неизхождането и съотв. промяна в поведението след това. Не съм му бъркала в дупето, просто го изчаквам да му дойде момента и междувременно давам биогая, опитвам се да правим повече гимнастика и абсолютно всеки ден го пробвам с физиологичната поза (хващам го под коленцата над тоалетната). Така се изаква по-лесно, като му е притиснато коремчето.  Просто явно храносмилателната система на всяко дете си е различна - с дъщеря ми не съм имала такива проблеми, а от една майка са кърмени по един и същи начин. Simple Smile
Между другото, ако ползвате капки против колики, те още повече "спичат" ситуацията - преди да ги спрем, акото на сина ми беше по-оформено и не толкова кашесто.

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 23:54 от curly_sue

# 142
Спрях всички капки, само витамин Д давам. Два дена ям овесени ядки, днес ще наблегна на фрешове и плодове пък да видим. Същевременно имам един въпрос:
Според вас може ли двумесечно бебе да се наяжда за 7 минути?Не иска повече, бута се, пръхти, даже се изнервя, че предлагам още. Сукне от втората гърда  и като затече млякото се блъска. Дори първата гърда не изсуква цялата. Вярно е, че сме 6200 кг.,наддадохме първо1,5 кг, и после 1,1 кг. Притеснявам се, че преди се борих да не ми намалее кърмата, слагах до през 1 час и половина, сега пак ще се случи с това кратко сукане. Ползваме залъгалка, но само за приспиване, после я плюва. При будуването пак сме без залъгалка.

# 143
mariaemanouilova, относно изхождането: моя син е на 1 м и 20 дни и също имахме проблем с изхождането ,което съчетано със силните колики беше ад. Педиатър ме посъветва да даваме Дуфалак, но все още не съм му давала..правя му лек масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка ( по този начин се натиска леко дебелото черво), след което както е легнал притискам крачетата свити в коленцата.Така няколко пъти и се изхожда.Опитай, не вреди, а и помага за намаляване на коликите,тъй като се изхвърлят натрупаните газове.

Иначе, за бързото кърмене..от няколко дни и при нас е така, яде лакомо 5/10 мин и се пуска.Или заспива,или си гледа на някъде.Ако е заспал и го оставя в креватчето, след 15 мин пак се е събудил и пак си бута ръчичката в устата и така действията се повтарят до безкрай...Мисля си, че може да са от силните колики,защото общо взето не иска да се храни сутрините, когато при нас са най-силни, следобеда и вечерите  не е такъв зор. Също така го отдавам на факта, че няколко пъти ми се наложи да отсъствам от вкъщи и баща му да му дава от шишето.Опасявам се да не би да е усетил лесното и да се отбие. Но съм твърдо решена да го слагам на гърда, ако ще постоянно да е закачен за мен .

Последна редакция: пт, 12 окт 2012, 14:38 от blood_cat

# 144
Абсолютно възможно е някои бебета през втория месец да започват да се нахранват значително по-бързо. Следете си броя на напишканите памперси и наддаването и ако те са наред, няма какво да му се тревожите толкова, а се радвайте, че имате повече време за други занимания.  Hug

# 145
Момичета, имам нужда от помощ-  Cry Cry изпитвам зверски болки при засукването на бебето. А не би трябвало- кърма имам, зърното ми е перфектно, не е плоско или вдлъбнато, нямам рани или рагади, позата е идеална, малката има нормално езиче, т.е. не й е къса юздичката и въпреки това като засуква страшна болка изпитвам. Силиконовите зърна решиха проблема донякъде, но болка все още има. Какво да правя? Боли ме само зърното и то не кожата по него а болката е като че ли е натъртено самото зърно  Cry Cry

# 146
Delight31, и аз бях така първите десетина дни. Даже си бях и разкървавила едното зърно и беше невъзможно да кърмя - адски болеше. Почти се бях отказала.

Аз се мажех много сериозно с Лансинох и Гармастан (трябва да се отмива с вода преди сукане) и стоях с открити зърна, колкото беше възможно. Също така много внимавах как захапва бебето, защото всяка грешка увеличаваше многократно проблема.

Болката мина внезапно около десетия ден и оттогава не се е връщала в такива мащаби.

PS По-доволна бях като че ли от Лансинох.

# 147
jp, айде дано  Hug Hug
И аз се мажа с Лансинох. Поне беба не направи проблем при преминаването от шише на зърно, защото доста време нямах кърма и беше на АМ.

# 148

Стискам палци! При мен така болеше, че бях сигурна, че кърменето няма да го бъде. Ама ей на - премина и това. Simple Smile

# 149
Здравейте  Simple Smile,

Някои може ли да ми помогне със съвет : Бебка като я кърмя на дясната гърда започва да нервничи дърпа се и заплаква чак почервенява от рев после я слагам на лявата и там е по спокойна да се уточня от гърдите ми тече силна струя мляко да ли затова ми нервничи
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт