Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 3

• 36 825
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Вземи си помпа. За мен също е абсурд да се цедя с ръка, с помпата обаче е много лесно. За аспираторите за нос - май само бейби вак, който се слага на прахосмукачка върши работа.

# 361
  • София
Да знам, че е много трудно, но в този момент по-добро от кърмата няма за бебето ти! Аз ползвах ето тази техника за изцеждане на ръка: http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/

Помпата Бейби Вакс върши много добра работа, мисля че виброцила беше за запушен нос. На нас понеже все тече носа ползвам вече само Еуфорбиум и съм много доволна!

# 362
Момичета, много ви благодаря за съветите   bouquet
Веднага ще проуча тази техника на изцеждане.
В момента малкото мишле спи, след една безсънна нощ и ден. Надявам се като се събуди и да приеме да суче. Ако ли - не, мисля утре да мина през поликлиниката и да си взема под наем помпа /живея в чужбина/. Не ми се дават толкова много пари за помпа, която се надявам, че няма да ползвам. Само, дано после не съжалявам за решението си и не си докарам някой мастит или друг проблем.

Веднага ще проверим и за Бейби Вакс. Дано да се продава тук.

# 363
  • Варна
Пробвай на ръка с тази техника на първо време, щом нямаш възможност за помпа. Но цеди, докато бебчето започне да суче нормално, че като се сетя аз какъв проблем си докарах от недобро изпразване на гърдата ми се изправя косата.
Бейбивак в Бг мисля, че се продава само онлайн, в чужбина не знам как е, но потърси из нета, не може да не намериш Simple Smile

# 364
  • София
Има Бекби Вак в аптеките, струва 20 лева, но се ползва много много време, няма какво да и се развали, относно цеденето с помпата, не съм наясно изобщо, защото така и не се научих, свикнах на ръка и така...а и бебенцето вече е на 6 месеца, би трябвало гърдите да не преливат толкова много.

# 365
Момичета, пиша от 12 етаж на Майчин дом  Simple Smile  Бебка се роди в четвъртък и се кърмим усърдно вече пети ден. Млякото ми слезе събота и неделя, гърдите ми бяха целите на буци въпреки почти непрекъснатото кърмене. Успях да се поизцедя добре няколко пъти и бучките в гърдите се свиват, но открих бучки и под мишниците,които засега си стоят. Дали това е повод за притеснение? Нямам температура или друг дискомфорт.

# 366
  • София
Честито emichka84 ! Радвам се, че се справяте добре.  Peace
Нормално е гърдите да бъдат така, можеш да използваш топли мокри кърпи за конпреси, по-лесно се стича млякото. За бучките бих те съветвала да се обърнеш към някой лекар там, може и да не е нещо лошо, но задължително иди. Peace

# 367
Момичета, имам нужда от помощ- беба е на 2 месеца и суче страшно много време. Кърма имам, но тя просто не пуска и после се започва едно връщане- олеле майко, дрехите й са все в кърма, преобличам нон стоп. днес руших да видя кога ще се спре сама- еми позадряма леко на гърдата след........... 2 часа кърмене. Като тръгнах да се дърпам от нея продължи да суче. Почти не заспива на гърда- заспива за 5 минути и като се събуди и усети, че зърното не е в устата й- почва да реве.  Cry

# 368
Момичета, имам нужда от помощ- беба е на 2 месеца и суче страшно много време. Кърма имам, но тя просто не пуска и после се започва едно връщане- олеле майко, дрехите й са все в кърма, преобличам нон стоп. днес руших да видя кога ще се спре сама- еми позадряма леко на гърдата след........... 2 часа кърмене. Като тръгнах да се дърпам от нея продължи да суче. Почти не заспива на гърда- заспива за 5 минути и като се събуди и усети, че зърното не е в устата й- почва да реве.  Cry

Нормално за толкова малко бебе - може и да е скок в растежа. На мен често ми се е случвало и това с повръщането от преяждане - ще израсте проблема към 4тия месец. Най-късно до 6тия. А за дългото кърмене - ще разреди към 3ти-4ти месец, поне според моя и опита на хората около мен.  Peace

# 369
  • Den Haag
Здравейте! Моля за съвет  Praynig, налага ми се да пия Родожил за възпалени венци Sad, а не искам да спирам кърменето. Детенце е на година и седем месеца, кърмя вечер след 9:00ч. през нощта понякога и сутрин рано към 5:00-6:00ч. Какво да правя, мога ли да пия антибиотика и да продължа с кърменето ? Rolling Eyes
Благодаря предварително   bouquet

# 370
  • София
Кърмене:

По време на кърмене приемането на РОДОЖИЛ трябва да се избягва.

Незнам причината поради, която трябва да го приемеш, но ако става дума за гингвит или нещо от този род, препоръчвам ти Метрологил Дента, перфектен е и не е вреден. Премахва всяко възпаление и нормализира венците.
Против съв честно казано против приема на антибиотици по време на кърмене.

Гледай на всички медикаменти да има хлоргексидин диглюконат 0,5 мг. Под 0,5 нищо не действат.

# 371
Моля, препоръчайте ми ефикасен крем за наранени зърна. Не са моите, за една мама с бебенце на 3 дни питам......Не ми се  е налагало никога да ползвам и не мога да и препоръчам нищо.......

# 372
  • Варна
На мен много ми помогна кремчето на Авент
Тук във форума съм чела да хвалят Лансинох
И двата няма нужда да се отмиват, което е голям плюс.

# 373
  • Пловдив
Аз ползвах Ланснох   Peace

# 374
На мен много ми помогна кремчето на Авент
Тук във форума съм чела да хвалят Лансинох
И двата няма нужда да се отмиват, което е голям плюс.

Благодаря ти за бързия отговор!  bouquet Информацията вече е предадена.

Общи условия

Активация на акаунт