ЧЕТВЪРТИ клас! - 1

• 51 068
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
Аз нищо не разбрах от промяната.  Embarassed
Ще я чета подробно, след като се върнем от мини ваканцията.
А сега... дим да ни няма.  Laughing

# 16
ЕЕЕй,как звучи само-четвърти клас!
Ние ще пазаруваме след няколко дни-анцунг,чантичка и може би несесер.Раницата я поръчахме по интернет и я чакаме,а тетрадки имаме(Хриска си  ги декорира сама по нейн вкус).
тази година нямам възможност да ви чета редовно,но при нужда ще ви търся за помощ!
Приятна учебна година на всички четвъртокласници!
Снимките са страхотни,поздрави на Ането от Хриска!

# 17
  • у дома
Аз все още съм Дим да ме няма  Embarassed
Много ми е хубаво-бях забравила ,че все още има селца,където не си заключват къщите и всеки те спира и пита от къде си и е дружелюбно настроен...просто идилия-не съм идвала тук от 10 години и май ще си поправям грешката за в бъдеще...
И нашата чанта е от първи клас и няма да я сменяваме-като нова си е  Peace
Промените в матурите не ме притесняват-каквото за всички,такова е и за моето,още повече,че моето дете доста добре възпроизвежда текст и когато съм задавала въпроси отговаря доста изчераптелно.
Освен любимите ми тетрадки от Джъмбо,друго не съм пазарувала-ние имаме РС на 11 септември,но тогава сме на рожден ден и аз май ще я пропусна за съжаление .

# 18
И нашата родителска среща е на 11-ти. Съобщението дойде в електронния дневник.
Светле, звучи чудесно, приятно изкарване! Hug
Не звучат притеснително промените в матурите, но е хубаво учителките да поупражняват децата. Все пак това е нещо ново за тях. Със сигурност знам, че в чужбина този формат е много популярен  четене с разбиране. Peace Вероятно промените са продиктувани от факта, че 20 процента от 15-годишните европейчета имат затруднения с четенето - http://bnr.bg/sites/horizont/Society/World/Pages/0905Negramotnost.aspx

# 19
Нашите родителски срещи обикновено са или на първия учебен ден вечерта или на следващия, за да са подпишем за учебниците.
Лятото беше доста скучно за децата, аз не изпълних плана с това което бях решила да научат. Хванах се с купища работа и те си правеха каквото си искат... Поне се увлякоха малко от малко по творчеството. Синковеца помагаше с мазане на основата за предметите за декупажа, сега навиват хартиени лентички... Може би съм казвала, че за края на учебната година направи една бутилка за госпожата, но понеже му се играеше много и я прави последната секунда, покривния лак не изсъхна добре и я подарихме леко лепнеща и смърдяща (на лак), но жената оцени жеста...
Имаше ваканционна тетрадка(разпечатани листи с упражнения) и задача да се направят два преразказа и 15 диктовки и две съчинения. Е последните бяха мноооого трудно нещо. Неговото разбиране е, че трябва да си пише каквото му хрумне, а не да разкаже на хората каквото би ги заинтересувало... А диктовките ги докарахме до две. Което ме напомня да го хвана днес, че пак се зарових в лентичките и дадох на заето.
За тетрадките и принадлежностите не съм се кахърила, вдигнахме се с колата до борсата на Пейпър ленд и накупихме направо стекове, а и разнообразието на останалите принадлежности е голямо. Е, след родителската среща за дъщеря ми се оказа, че имам пропуски, ама няма да затворят книжарниците на 15 ти, я. Wink
Тази година и двамата ще са първа смяна цялата година, което от една страна ще е добре, но от друга ще стоя сутрин един час със щерката докато започнат часовете и. Но е добре, че  след обяда е свободен. Мисля да търся волейбол да запиша синковеца, но пък щерката иска да ходи на танци и пеене (на София диша а прослушва един композитор (не знам кой е, аз съм боса в тези неща, но го познавам от телевизията) и каза, че пее добре) и идея си нямам как ще съчетавам водене на толкова мероприятия и да работя.

# 20
Някой може ли да ми резюмира промяната?
Вчера загледахме поръчаните помагала и се ужасих от въпросите по "Човек и общество". Какво точно е целта да им набият в главите? Кой е по-по-най (най-големите художници, най-големите писатели, най-търсените курорти?) Защо? Обществознанието би трябвало да се занимава с това да ги научи да общуват помежду си и да разберат голямото общество, в което живеят, на базата на собствения им опит и на историята.

# 21
  • София
Миналата година синът ми беше четвъртокласник. В началото на годината леко се поизхвърлих и му накупих един куп помагала (най-вече заради матурите), които така и останаха непогледнати. Ако някой от София мисли, че могат да са му от полза бих му ги подарила на драго сърце.
Eто ги и тях. (Клик на снимката, за да я видите в по-голяма резолюция).
Качеството и на голямата не е много добро, така че, ако ви интересува нещо повече, пишете за подробности.

Помагалото по български и сборника по математика им ги искаха за работа в клас, но учителката така и не работеше по тях. В тях има на 2-3 места нещичко писано, но то е на 2-3 места по едно изречение.

# 22
Елл, пиша на лични. Peace

# 23
Закрихме сезона на морето с една малка ваканция на юг.
Много сме доволни. Децата плуваха много и по цял ден киснаха във водата.

Прочетох за новите промениза матурата по БЕЛ и ми се сториха добри.
Дразня се от това, че непрекъснато променят методиката, сравнявайки я с някоя световна, но...дано да е за добро.  Подкрепям всяко начинание, което ще накара децата да мислят.

Светле, да не останеш в Родопите завинаги???

# 24
  • у дома

Светле, да не останеш в Родопите завинаги???

Не,дойдох си вчера,ама хич не ми се връщаше  Embarassed
А от утре започвам лека полека и да работя  Crazy

# 25
  • София
Миналата година синът ми беше четвъртокласник. В началото на годината леко се поизхвърлих и му накупих един куп помагала (най-вече заради матурите), които така и останаха непогледнати. Ако някой от София мисли, че могат да са му от полза бих му ги подарила на драго сърце.
....

...
Не мога да си редактирам съобщението, затова тук ще пиша, че вече се уговорихме за предаването на всички помагала (дано са от полза). Успех на четвъртокласниците на матурите!

# 26
Утре ни се очертава много плътна програма - два рождени дни, а вечерта съм на родителска среща.
Пожелавам ви хубава последна седмица от ваканцията! Не знам за вас, но аз не съм готова да почва пак учебната година. Направо не съм на себе си... Странно ми е, защото обикновено съм голям ентусиаст, но тази година нещо....

# 27
...
 Не знам за вас, но аз не съм готова да почва пак учебната година. Направо не съм на себе си... Странно ми е, защото обикновено съм голям ентусиаст, но тази година нещо....

Бети и аз съм така.  Wink
Дажи вчера си мислех, как мина лятото толкова бързо???
Тази година съм с двама ученика и косата ми се изправя отсега...  ooooh!

# 28
  • у дома

Тази година съм с двама ученика и косата ми се изправя отсега...  ooooh!
Тъкмо ще ни подготвиш психически,защото догодина ние с Бети ще сме  с по двама  Heart Eyesученика

# 29
О, да, непременно споделай повече! Ще имаме нужда от настройка и също да знаем кои методи работят и кои не.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт