ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 41 324
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Хахаах, ми нормално е. Те са вече големи.

За неделя - обещал ми е младежа да дойде. Така че няма да сте сами, споко.

Много се радвам, че ги разпределиха по паралелки. Беше ми малко странно това да не знаят в кой клас ще са и на 17ти да отидат само да им кажат за зеленото училище.

# 31
И ние с мойто зайче-туесарче сме на линия за срещата в неделя, малко трудно го склоних, но сега всичко е наред. Така, че там сме.

# 32
  • София
Хм.... второто и третото изречения са малко притеснителни?!?

Да, наистина малко странно звучат в официалното съобщение, като че ли това е най- важното дето има да се казва по този повод....
Но сега виждам, че и 91 НЕГ се предупредели същото, така че... Трябва да погледнам от смешната страна, зайци сме си, и това е, и заешки майки

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 12:42 от Jord

# 33
Здравейте,
и аз съм мама на 9-токласник в ТУЕС!
Случайно попадам в тази тема, радвам се ви има!
Може ли малко повече информация за тази среща, какво ще се прави и т.н.
Най-вероятно е обяснено в първата тема, но немога да я отворя

# 34
  • София
Ми заповядайте и ще видите, предполагам че никой няма да има нищо против, само ще се радваме. Ще предадете опит, може да има и други майки на деветокласници, обадиха се няколко вече тук. Идеята на срещата, според мен, е да се запознаем и да не сме в небрано лозе на следващия ден, както и на зеленото училище, по-точно децата да не са. Аз как Ви каня от името на всички, а до вчера мислех дали да ходя  Embarassed Embarassed
Иначе говорих току - що с "доверения източник" - за зеленото си носете и плътни и тънки дрехи, два чифта поне маратонки, тетрадка и химикалки. Първия ден времето може да е дъждовно, такава е прогнозата. Пък и втория. Басейн няма, бански не са нужни. Ще учат малко английски. Учителите по английски ще са там. А и безопасност на движението  Grinning Grinning Спортовете са - волейбол, баскетбол, тенис на маса, походчета - лекички. За футбола не запомних по обясними причини.  EmbarassedВсичко е с цел- опознаване. Друго май нямаше, доколкото разбрах  Embarassed Embarassed И не ме издавайте, еей, моля.

# 35
Здравейте! Пише ви баща на вече бивш ТУЕС-ар Simple Smile Тази година синът ми завърши успешно ТУЕС специалност Системно програмиране. Естествено последва кандидатстване - в Техническия университет - София, и във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Сина ми го приеха на първо класиране по първо желание в ТУ - специалност Компютърни системи и технологии, и във ФМИ към СУ - специалност информатика. Той си избра КСТ в ТУ.
Приветствам вашия избор и избора на децата ви да учат в ТУЕС. Навремето и ние се колебаехме межу СМГ, НПМГ и ТУЕС (детето беше прието и в трите училища), но синът ми твърдо отсече - ТУЕС! Grinning И не съжалява за избора си. Трябва обаче да ви предупредя - на децата ви ще бъде много трудно. Особено като започнат и задълбаят в специалните предмети - в 10, 11 и 12 клас. По тях особено нивото на преподаване си е направо академично и децата трябва да положат големи усилия.
Специално за системното програмиране - изучават се един куп програмни езици, бази данни, HTML и какво ли още не. Както и специални дисциплини по технология на програмирането. Ето ви едно елементарно примерче:
На основната родителска среща в 10 клас например пред вас ще застанат водещите даскали по програмиране и ще започнат - децата ви трябва да са наясно, че трябва да могат да генерират по няколко стотин до няколко хиляди реда програмен код ежедневно - това ще е бъдещата им професия. Ако не могат - нямат място тук. Редовно ще им дават задачи (проектчета) по програмиране. Готовите програмки трябва да се изпращат всяка седмица на мейла на даскала до неделя. Ако не го изпратят, или ако не е верен кодът - след два поредни неуспеха следва извънредно контролно (много трудно). В повечето случаи резултатът от контролното е двойка. Има и курсови проекти. При няколко двойки на контролни следва директно поправителен изпит. На него за два часа трябва да се създаде пълнофункционална работеща програма - с бутони, прозорци и т.н. На втория час компютърът автоматично блокира. Синът ми веднъж проспа защитата на курсов проект и не се яви, последва автоматично поправителен изпит, който го взе със зор на втория път. Но не се плашете. Това не му попречи да завърши училището със среден успех по специалните предмети над 5.00. Накрая има разработване и изработване на дипломна работа и дипломна защита. Отделно и държавен изпит по специалността (по най-важните специални предмети едновременно)... Laughing
Та така. Не се плашете, но децата ви има доста да патят, докато завършат успешно... Неслучайно Френски, докато беше директор, посрещаше зайците на 15 септември със Wellcome to Hell...

А, да:  на първата страница на тази тема линкът към сайта на Техническия университет е озаглавен, че е линк към сайта на ТЕХНОЛОГИЧНИЯ университет - моля поправете го, просто няма такъв университет...

# 36
  • София
Огромно благодаря за този хубав пост. Още довечера ще го дам на момъка за се просветли и подготви.  Laughing

Това, с което са се нагърбили да правят е трудно и не сме очаквали да е лесно. Защото лесно ли е - няма да има смисъл от него.

# 37
Здравейте! Пише ви баща на вече бивш ТУЕС-ар Simple Smile Тази година синът ми завърши успешно ТУЕС специалност Системно програмиране. Естествено последва кандидатстване - в Техническия университет - София, и във Факултета по математика и информатика на Софийския университет. Сина ми го приеха на първо класиране по първо желание в ТУ - специалност Компютърни системи и технологии, и във ФМИ към СУ - специалност информатика. Той си избра КСТ в ТУ.
Приветствам вашия избор и избора на децата ви да учат в ТУЕС. Навремето и ние се колебаехме межу СМГ, НПМГ и ТУЕС (детето беше прието и в трите училища), но синът ми твърдо отсече - ТУЕС! Grinning И не съжалява за избора си. Трябва обаче да ви предупредя - на децата ви ще бъде много трудно. Особено като започнат и задълбаят в специалните предмети - в 10, 11 и 12 клас. По тях особено нивото на преподаване си е направо академично и децата трябва да положат големи усилия.
Специално за системното програмиране - изучават се един куп програмни езици, бази данни, HTML и какво ли още не. Както и специални дисциплини по технология на програмирането. Ето ви едно елементарно примерче:
На основната родителска среща в 10 клас например пред вас ще застанат водещите даскали по програмиране и ще започнат - децата ви трябва да са наясно, че трябва да могат да генерират по няколко стотин до няколко хиляди реда програмен код ежедневно - това ще е бъдещата им професия. Ако не могат - нямат място тук. Редовно ще им дават задачи (проектчета) по програмиране. Готовите програмки трябва да се изпращат всяка седмица на мейла на даскала до неделя. Ако не го изпратят, или ако не е верен кодът - след два поредни неуспеха следва извънредно контролно (много трудно). В повечето случаи резултатът от контролното е двойка. Има и курсови проекти. При няколко двойки на контролни следва директно поправителен изпит. На него за два часа трябва да се създаде пълнофункционална работеща програма - с бутони, прозорци и т.н. На втория час компютърът автоматично блокира. Синът ми веднъж проспа защитата на курсов проект и не се яви, последва автоматично поправителен изпит, който го взе със зор на втория път. Но не се плашете. Това не му попречи да завърши училището със среден успех по специалните предмети над 5.00. Накрая има разработване и изработване на дипломна работа и дипломна защита. Отделно и държавен изпит по специалността (по най-важните специални предмети едновременно)... Laughing
Та така. Не се плашете, но децата ви има доста да патят, докато завършат успешно... Неслучайно Френски, докато беше директор, посрещаше зайците на 15 септември със Wellcome to Hell...

А, да:  на първата страница на тази тема линкът към сайта на Техническия университет е озаглавен, че е линк към сайта на ТЕХНОЛОГИЧНИЯ университет - моля поправете го, просто няма такъв университет...

Супер,
Много добре написано!
Това с академичното ниво и проектите мен доста ме стресира,но дано децата да се справят.

# 38

YES!
Бях миналата година на 15.09. И го чух. За мен ще остане незабравим първи учебен ден. По-вълнуващ от моя в СМГ  Joy
Надявам се желаещите да учат в това училище да знаят какво значи "интерес към компютрите и да знаят, че това не включва само игри.
Затова има и оставащи на поправки.
Нека им е трудно.
Никой не е казал, че трябва да е лесно. И всички да завършат.
Все пак - успех на всички през новата учебна година!

# 39
  • Sofia
Наистина хубав пост! И много полезен за нашите зайци.Моят вече го прочете и определено го впечатли и замисли. newsm78

# 40
  • София
Привет на всички. Ние се завърнахме от последната почивка за това лято. Мисля, че събрахме достатъчно сили за новата учебна година.
Е, малко се стреснахме от поста на Gibbons,  Mr. Green Mr. Green но се надявам, че интересът и желанието на децата ще надделее и ще набляган на уроците.

Добре дошли на всички нови. Ще се радваме и на деветокласните мами да дойдат и да споделят опит и да ни дадат съвети за нашите зайчета.

А и грешката на първа страница е вече оправена.  Embarassed Embarassed

Усмихнати почивни дни

# 41
Здравейте!
Дали знаете нещо повече за зеленото - кога тръгват, откъде, доплащането утре или при тръгване...

# 42
  • София
Привет на всички!
Качили са учебната програма

http://www.elsys-bg.org/wp-content/uploads/2012/09 … sp;    

# 43
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Спорна и успешна нова учебна година!

Какви са отзивите от откриването?
Разбрах, че е минало без Френски.
И без моркови.

Някой да има учебници за 9-ти клас? И други полезни материали?

П.П. Никой нищо не казва за срещата в неделя  newsm78

# 44
Успех на всички Туесарченца:) Съжалявам, че чак сега се включвам. Но важното е, че ви открих! Моят син е в 8г клас.

Общи условия

Активация на акаунт