ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 42 437
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте на всички Simple Smile
С голям интерес прочетох целия форум тук. Аз съм майка на седмокласник, решили сме тази година да кандидатстваме в ТУЕС. Можете ли да ми кажете какъв е броя на паралелките и децата, които приемат, защото никъде не успях да намеря тази информация в сайта на училището. Със сигурност все още е рано, но кога горе-долу излиза и приемния план на училището? Потърсих го и него, но все още си стои този за 2012 година.
Благодаря ви предварително за отговорите Simple Smile

# 601
  • София
Добре дошла sofibg
За миналата година (а и преди това) приемат 4 паралелки по 29 деца, което прави 116 деца общо. Миналата година за първи път бяха разделени на специалности още от 8 клас, а не както преди - разделянето е било чак 10 или 11 клас. Не вярвам да се променят нещата с бройката тази година, защото в последните 2-3 години преди нас е било същото (доколкото аз знам). Иначе паралелките са три: програмиране, компютърни технологии и компютърни мрежи. Ако имаш други въпроси с удоволствие ще споделим   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 602
  • София
Здрасти sofibg, Надя е искала да каже 2 паралелки програмиране + мрежи + хардуер. Ние сме от последните, успех  Peace

# 603
  • София
Здрасти sofibg, Надя е искала да каже 2 паралелки програмиране + мрежи + хардуер. Ние сме от последните, успех  Peace

Поправка - четири паралелки с три специалности  Mr. Green Mr. Green Края на работния ден си казва думата. Затова свършвам работа и дим да ме няма  Mr. Green Mr. Green А последните ще станат първи ....   bouquet  bouquet

И един поздрав за всички
  http://vbox7.com/play:3c2c6cb224

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 16:45 от Naddya

# 604
Много благодаря за отговора Наде Simple Smile
Ние до сега се подготвяме по Сборника " Курс по математика за 7 клас" на издателство "Сънрей" на корицата си има нарисуван будилник, автори са Боряна Милкоева, Христина Беева и Данчо Беев. В него има публикувани тестовете по математика от приемните изпити  за Техникумите към ТУ. Ако можете да ми кажете още за някои помагало, ще бъда благодарна Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 17:06 от sofibg

# 605
Реално специалностите, по  които се учи са три  Wink

# 606
  • София
Софи, в този сборник, по който вие се подготвяте има задачи и от изпита на ТУЕС. Освен това всяка пролетна ваканция и в края на май ТУЕС правят техен курс - 4/5 дни, където децата се подготвят за техния изпит.  Peace

# 607
  • София
И ние решавахме от този сборник /разбирай - аз решавах в трамваите, в работата, навсякъде, по едно време сънувах решенията и ставах да ги записвам/, страхотен е, на мен лично много ми хареса, не и на сина ми обаче. Grinning Grinning

# 608
  • София
Ние не сме решавали от този сборник. Ние имахме един със зада4ите от олимпиади за 4 - 7 клас, но не си спомням кои бяха авторите, а го подарих. А на4е бяхме в Регалия   bouquet

# 609
Благодаря ви момичета Simple Smile
А това за сънуването на отговорите на задачите, определено ме разсмя  Grinning Grinning Grinning
Това е много хубаво, че провеждат техен курс за подготовка, задължително ще следя за кога ще го обявят , за да не го пропуснем.....
Децата ви като кандидатстваха в ТУЕС, към кои други училища се бяхте ориентирали ако случайно не ги бяха приели, че още и за това се чудя  newsm78....направо ми е пламнала главата.
А той моя хубавец е толкова спокоен, само ми се мръщи че нямал никакво свободно време тази година и съм го побърквала от учене  Crossing Arms

# 610
Софибг - като резервни училища синът ми беше избрал НПМГ и Джон Атанасов. Но Туес беше най-желаното училище. На курсове не е ходил, но паралелката му беше с разширено изучаване на математика и  учителката много добра.
И всички тези задачи изрешени миналата година не са помогнали особено при решаването на тазгодишното класно. Успеха по математика май продължава да е доста нисък като цяло. Дали има 6 -тица в някой клас?
И аз да пожелая успешна година на туесарчетата ни:) 

# 611
  • София
Софи Не следи, ами около месец преди пролетната им се обади по телефона защото не си спомням дали имаше обява на саита им миналата година.

Има, има !!!! браво на децата с пилно 6 на класното по математика

Зна4и не е мисия невъзможна  Mr. Green Mr. Green

# 612
  bouquet Голямо браво на отличниците!!!!

# 613
Така и ще направя от март месец ще започна им се обаждам, за да видя какво са измислили за тази година с подготвителния им курс за бъдещите зайчета.
Да относно другите училища и аз си мислех за втори вариант да се пробваме в НПМГ и Джон Атанасов. Като разгледах сайта на НПМГ видях, че и там се полага допълнителен техен си изпит по математика. Предполагам, че датите за изпитите няма да съвпадат с нашия в ТУЕС и съм решила и там да се пробва, но не знам на какво ниво е чуждо езиковата им подготовка и до колко наблягат на нея, а това си е важно . Но ни се иска ТУЕС.
 Praynig

Последна редакция: ср, 09 яну 2013, 22:00 от sofibg

# 614
  • София
ННашата алтернатива беше само Днож Атанасов, защото НПМГ не ни беше удобно като разположение. Въпреки, че отидох да го запиша за изпита в крайна сметка не се яви. Видя ми се толкова далече и навътре в квартала, че се отказахме. Иначе НПМГ е също добра алтернатива. Чуждоезиковото обучение - ако самото дете не иска да учи, и в най-доброто училище да вледе е все тая. Желание трябва за тези езици - има толкова много възможности иначе, но мързелят също е с големи претенции  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Усмихнат ден с чаша чай (и малко ром вътре)  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт