ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 42 436
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Cvet, не сте ме разбрали. Курсове имаше и през пролетната ваканция, и в края на май, след ВО.

Иначе ние си ходихме и на друг курс, през целия 7ми клас. Нашата алтернатива (смятай моето желание  Wink ) беше 1ва немска или СМГ. Нооооо, тъй беше на 100 % за ТУЕС.

Иначе на класното по математика - в А клас имало двама с пълно 6. Ние не сме от тях  Confused Ноооооо...
Аз се радвам, че има 5 по английски, като се има предвид, че не е учил досега, направо съм доволна Simple Smile

# 616
  • София
И ние не сме от 6ците по математика - куца ни козметиката  Mr. Green Mr. Green

Браво за 5 по английски Mimi, справили сте се супер след като не е учил преди това  Hug Hug Hug Hug

Никой ли не проявява интерес към Роботиката  newsm78 newsm78

# 617
Здравейте,
относно роботиката да ви дам малко обяснения. Петър ходи три години вече - през 6 клас изкара от първо до четвърто ниво, а тази година изкара пето - ниво "Тау". Сега искаме да го запишем за шесто, но няма достатъчно кандидати за високите нива. Иначе роботиката не е сямо сглобяване на робот, а те се програмират с помощта на компютърна програма от самите курсисти, за да могат да изпълняват определени задачи. Петър като ходи на последния урок, даже са му обяснявали как да програмира робота на "С". Но и аз съм твърде боса в програмирането, за да мога да обясня повече. Той излиза винаги много положително зареден от занятията по роботика. Да, може паричките да ви се струват доста, но си заслужава, като го виждам как грее. А ако изкарате някое друго ниво и понапреднете в материята, може за следващата учебна година да си направят отбор и да участват в международното състезание по роботика.

# 618
  • София
Наде, аз още не съм говорила с моя младеж за роботиката. Дано се сетя днес да го питам дали иска.

Иначе, тази седмица или следващата (забравих  Embarassed ) имат класно по български език  Rolling Eyes Не знам как ще се справи - много е зле с писането. Даже по английски госпожата го беше карала да и прочете есето си, защото не успяла да му го разчете  Joy

# 619
  • София
По БЕЛ класното е другата седмица, защото всеки път като го подсетя получавам реплика "Има време"  #Cussing out #Cussing out

Още малко кОлтурна програма. Пораснали са ни децата, но въпреки това смятам, че ще е интересно  Mr. Green Mr. Green

http://bg.kolektiva.net/sofia/cirk-s-mnogo-jivotni- … sp;    

# 620
  • София
Само да кажа, че за подготвителните курсове в ТУЕС май ще трябва доста дебнене, защото аз питах по едно време и ми казаха, че няма да има. Нямали практика да правят такива. Сигурно е било по към началото на миналата уч. година. Изпуснахме ги, но не беше фатално. Задачите не са много различни от тези на НВО. Алтернативните училища ни бяха НПМГ на първо място, там ни бяха приели - физика/до последно мислихме и се чудихме/, Втора английска, Испанската евентуално. Джон Атанасов беше доста назад, толкова много, че всъщност нямахме шанс за там. Чух от много места, че нивото е ниско там, за мое огромно разочарование. В НПМГ имахме шанс и за математика с немски, там баловете са доста по-ниски, с които приемат, за там вече може да се твърди, че задачите са различни. Доста по-акамедични някак си и по-широко и задълбочено мислене изискват.
На печелившите от класните - честито, а на не напълно печелившите - също честито, има за какво да се гордеете. Ние тази седмица я пропуснахме и се надявам другата да видим колко козметични грешки сме направили, дано само не сме ударили дъното. Много ме притесняват тези отстъствия. В понеделник ще се редим на опашка при докторката пак и може да ни направят една бърза, но не и приятна гастроскопийка. ooooh! За роботиката го регистрирах, но няма да може да отиде.

# 621
  • София
Ехааа, това с цирка много интересно. Язък, че няма да сме в София тогава. Еееее, и от училището на малкия ще ходят на детски театър, и това също е много интересно, пък нас няма да ни има  Crossing Arms

Jord, много съжалявам за гастроскопията. Кофти работа  ooooh! Амо дано му открият проблема и бързо да го излекувате  Hug  Praynig

# 622
  • София
Благодаря Мими, дано...

# 623
  • София
Jord стискам и аз палци нещото да е малко и бързо отстранимо  Hug Hug

А днес са имали "изненадващо" контролно по БЕЛ  Mr. Green Mr. Green

# 624
Доколкото имам представа, при кандидатствуване в ТУЕС като алтернативи обикновено се избират СМГ, НПМГ и в краен случай - Джон Атанасов. Поне навремето, когато кандидатствуваше синът ми, беше така. Казвам навремето, защото сега синът е вече бивш ТУЕС-ар, настоящ студент І-ви курс ТУ, специалност "Компютърни системи и технологии". За решаване на задачи - аз го бях записал на целогодишен 9-месечен курс по математика в СМГ.  При Симеонов. Това се оказа предостатъчно. Синът беше приет навсякъде - СМГ, НПМГ и ТУЕС. Познайте от пръв път какво си избра от трите! Laughing
Една малка подробност - тогава в ТУЕС се кандидатствуваше с два изпита - математика и физика... Имаше и курсове в ТУ по математика и физика за ТУЕС - през зимната и през пролетната ваканция. Като прибавим и това, че синът се яви и на математика и на физика в НПМГ, та изпитите му след 7-ми клас станаха 6... Нямаше дублиране на дати, но му дойде доста нанагорно.
В момента заверява семестър. Така нареченото Програмиране и компютри (ПИК) - задължителна дисциплина за всички студенти първи курс в ТУ, за него е абсолютно фасулска работа след зверската подготовка в ТУЕС при Чорбаджиев и Митов Laughing  ( той беше в специалност "Системно програмиране"). По думите му - ПИК е някакво елементарно програмиране на С. Обаче колегите му от групата - до един пълни отличници от разни математически гимназии, изобщо  не са на това мнение Mr. Green
А иначе сега е на етап  изпити по Висша математика първа част, Физика първа част и Химия - примерно линейна алгебра и аналитична геометрия и анализ първа част - до определени интеграли.

# 625
Така и ще направя от март месец ще започна им се обаждам, за да видя какво са измислили за тази година с подготвителния им курс за бъдещите зайчета.
Да относно другите училища и аз си мислех за втори вариант да се пробваме в НПМГ и Джон Атанасов. Като разгледах сайта на НПМГ видях, че и там се полага допълнителен техен си изпит по математика. Предполагам, че датите за изпитите няма да съвпадат с ашия в ТУЕС и съм решила и там да се пробва, но не знам на какво ниво е чуждо езиковата им подготовка и до колко наблягат на нея, а това си е важно . Но ни се иска ТУЕС.
 Praynig
И ние сме 7 клас и изборът ще е между ТУЕС, НПМГ, СМГ. През декември ходих в ТУЕС и казаха, че подготвят новия сборник за кандидатстване. Искали да включат повече задачи от PISA. Едва ли ще ходим на курс. В математическа паралелка сме, а и вкъщи ще ги борим по-особените задачи. Другата седмица мисля да им звъня за сборника.
За НПМГ , това което правим за момента са олимпиадите по мат и физика- класирал се е и по двете за областния кръг.  Идеята е да спестим вътрешните изпити, ако изкара достатъчно точки. Между другото госпожата по физика ми спомена, че нейно познато дете е било прието в ТУЕС с олимпиада по физика  newsm78, ама не разбрах кога е било това. Доколкото знам едно време се е влизало и с физика.
Езиковите гимназии въобще не са ни алтернатива, още повече, че и там нещата не са това, което бяха. За френскатами казаха, например, че разказвателните предмети се водели на бг #Crazy

# 626
Jord  и от нас имате стиснати палци за бързо справяне с проблема.

За Туес като училище до момента най-много ми допадат отношенията между децата. Какво ще научат от там си зависи от степента на мързела, който ги е налегнал:) Но тези отношения ще си останат с годините.

# 627
  • София
Благодаря на всички вас за топлината!
terryberry много си права, отношенията са най- важни и спомените, които ще останат.

# 628
  • София
Според мен няма да са само спомени. Те още от сега си формират професионалната среда, докато ние (поне аз) се я формирах чак във висшето, а после дори я смених  Mr. Green Mr. Green
Ето днес е имало някаква презентация на бивш ученик от ТУЕС, доколкото разбрах следвал в САЩ, така че колкото по-рано започнат да формират професионална среда, толкова "по-навътре" в нещата ще са  Laughing Laughing

# 629

Общи условия

Активация на акаунт