ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 41 341
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте! Имаме учебници за 8 клас (втора употреба). Списък и цени на ЛС.

П.с. Търсим учебници за 9 клас.

Здравейте!

Ние сигурно ще сме кандидати за учебници, но нали тази седмица зайците са на Зелено училище, чак следващата явно учителите ще си кажат изискванията!

Нека деветокласниците ако искат да се организират и с някаква обява да си предложат учебниците - не знам дали преди се е практикувало такова нещо?

# 61
Знаете ли кога се започваше с изучаването на руски език? Аз мисля, че беше от 9-ти клас. Ама в сегашната ни програма липсва.

# 62
Всички тръпнехме за руския, но явно е от 10-ти клас Simple Smile
Ако новото ръководство не реши да е немски например ....както е тръгнало с "Вятъра на промяната"

# 63
Няма ли да учат руски? Поне от втория срок  newsm78
Жалко. Може да са решили, че не е актуален.
Нещо ново да е довял "вятъра на промяната", което да не съм разбрала?

# 64
Това което видях от програмата на десети клас търсейки руския е, че  ги разделят на групи.Смятам, че ще има промени защото за първи път тази година ги разделиха по специалности още от 8 клас,във форума се твърди че откриването на учебната година не е било същото,Френски бил там...но нямало да преподава или поне така ми каза сина ми....както навсякъде така и тук всяко ново ръководство си идва с нови идеи.Зеленото училище също е новост,отпадането на съботата още миналата година.Очаквам промени с физическото възпитание....може би в салона newsm78. Знам ли?

# 65
  • София
Стана ми интересно по въпроса за езиците, та се разрових и сравних хорариумите на три сходни професионални училища: ТУЕС, СПГЕ "Дж. Атанасов" и ПГ по телекомуникации!
И излезе, че има разлика:

ТУЕС                             СПГЕ                   ПГТ

8 клас    АЕ - 13 ч седм.                 АЕ - 13 ч.             АЕ - 13 ч.

9 клас    АЕ - 3ч.                            АЕ - 3 ч.               АЕ - 3 ч.
              II чужд език НЯМА          НЕ - 2 ч                НЕ или друг - 2 ч.

10 клас   АЕ - 3 ч.                         АЕ - 4 ч.                АЕ - 4 ч.
               РЕ - 2 ч.                         II чужд език - 2 ч.    II чужд език - 2 ч.

11 клас   АЕ - 3 ч.                       АЕ - 3 ч.                        АЕ - 3 ч.
               РЕ - 2 ч.                       II чужд език - 2 ч.        II чужд език - 2 ч.

12 клас    АЕ - 3 ч.                       АЕ - 3 ч.                       АЕ - 3 ч. 

Та си мисля, че ако от МОМН искат уеднаквяване, може би тъкмо сега е моментът да го направят ТУЕС, но дали ще започнат от зайците, или ще е за всички, това засега можем само да гадаем...

Поживем, увидим.... (в тон с темата за руския  Laughing)

# 66
  • София
Честно казано не ми беше хрумвало, че ще изучават втори език, пък било и от 10 клас.
В старото училище трябваше да има втори език - руски, но го учиха само една година и после спряха. Реших, че е отпаднало това понятие - втори език, но явно не е. Много ни беше трудно с този руски. Беше по-трудно от английския.

Иначе разликата от 1 час в 10 клас по анг. език - май не е толкова съществена. Децата ако имат желание ще го научат езика.

За учебниците - знае ли се вече какви ще са изискванията за издателствата?  newsm78 newsm78

# 67
  • София
Наистина не се отварят линковете на първа страница  Embarassed Embarassed Embarassed. Довечера ще си поиграя и сигурно ще стане  Grinning Grinning

# 68

Всеки преподавател си казва учебника и издателството, общо взето е доста "шарена черга", така че не бързайте. Френски Simple Smile няма учебник,дава файл на флашка.Но дали и сега ще е така newsm78

# 69
  • София

Всеки преподавател си казва учебника и издателството, общо взето е доста "шарена черга", така че не бързайте. Френски Simple Smile няма учебник,дава файл на флашка.Но дали и сега ще е така newsm78

Нов прочит на историята  Mr. Green Mr. Green Аз разбрах, че ги водел и на екскурзии по исторически места, нещо, което до сега никой учител не беше се сещал - поне от старото училище. Имаха екскурзии, но определено не са посещавали например нещо от 100 национални обекта. Дано и тази година си е учител и ги води, за да научат нещо, че то в един урок по история като наредят събития и дати само нищо не се запомня.

# 70
  • София
Хей, имате ли новини от зайците? Пристигнали ли са? Как е базата? Има ли нет?
Моя не ми е писал, хем бях го помолила излично за това  Thinking

# 71
  • тук и там където дойде
Здравейте,

Децата са пристигнали настанени са по 3 в стая. За интернет не е казвал. Ходили са в  църквата  Църква "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат" 1 от 100те национални обекта.

На нас Френски ще ни предава по история, ще видим какво ще научи моя син.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 18:58 от Prima

# 72
  • София
Prima, много благодаря за инфото  Hug
А откъде знаеш кои ще са им преподавателите? Има ли някъде изнесено инфо, или си питала в училището?

# 73
За Френски отново Simple Smile
Миналата година води учениците си на обиколка из София по повод празника на града. А за онези екскурзии например за 3-ти март, и аз само съм чувала. Изпуснали сме ги.
Ние вече си знаем някои учебници. И започва издирването им  Joy

# 74
  • София
За базата синът ми каза лаконично, че става. А Френски май ще преподава на всички 8 класове, така
че може и да се включим в историческите екскурзии.

Ние вече си знаем някои учебници. И започва издирването им  Joy

А откъде знаете за учебниците?  newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт