ТУЕС – 2 тема Вече сме големи, но сме осмокласни зайчета засмени

• 42 443
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Пак съм аз  Embarassed Казах му преди някой и друг ден да се готви зо контролно по физика- а не, ние няма да имаме, назад сме с материала, изпуснали сме заради спортния празник..... Е, днес- контролно. Сега като се приберял, щял да научи всички уроци. Сутринта като тръгваше, пак повторих за контролното по физика - ааа, знам си всички уроци, без последния!!!! #Cussing out #Cussing out Понеже се притеснявахме, че се бави истинското учене и изпитване- ами ето започна, и сега?! Май всички сме в публиката....

# 556
  • София
Ех ..... когато нямат стимул децата ни6то не правят.   #2gunfire #2gunfire Пьрвона4ално по4ти вси4ки деца от 8а клас са се записали, но като разбрали, 4е госпжата няма да пи6е 6 за у4астието, резултатьт е - около 6 деца от класа сте ходят утре  #Cussing out #Cussing out Толкова не може6е да им обе6тае при добро представяне да им пи6е 6 в днввника  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Някои знае ли колко 4аса е утре е тази оломпиада  newsm78 newsm78 newsm78

# 557
Добра вечер на всички.Доста почетох и от някои постове съм доста разочарован.Също не ми харесва и това, че се оплаквате, че децата ви ходят на физкултура, някъде различно от салона на училището.Дали било в ТУ или на Спортна София. Също се оплаквате, че се прибирали от училище и трябвало да ходят на физическо и тръгвали в студа за ТУ. Не знам тогава какво ще кажете когато в ТУЕС се учеше и събота. Тогава пак ли ще пускате жалби защо се учи в събота. Това не е обикновено  училище, това е ТУЕС. Тук има различни правили както и различни учители,специалности и каквото и да било.Оставете да има поне едно различно училище от многото еднакви в които нищо няма да научат децата. В ТУЕС ще научат доста неща, които неща няма да ги научат в никое друго училище.Искам да коментирам един пост от Naddya:

"А че е строга тази по математика, явно си е така. Затова трябва да залягат и да учат, че изпуснат ли веднъж нишката, трудно се наваксва. Английски, матемакита и бел - това са нещата, които определено ще им трябват. Останалите предмети - да придобият обща култура и малко знания, за да не се излагат като кифли на витрина. "

Ако така мислите, защо сте записали вашето дете в ТУЕС? За предметите които сте казали съм съгласен, но не съм съгласен с това, че другите са само за обща култура. Точно обратното другите предмети са също много важни и то специалните по специалността която са влезли.След ТУЕС те ще са конкурентно способни на пазара ( от страна на знания). След това ще трябва да запишат университет,който няма да им даде кой знае колко след като са завършили ТУЕС ( говоря ако си продължи специалността и в университет). Така, че децата да учат и не се бъркайте толкова в работите и оставете ги сами да се справят. Както беше спомената в преди няколко страници назад "Ами като дойдат специалните предмет?". 8 клас всички сме били така, дори и аз , но след време вече разбираш( стига да имаш нещо ), че трябва да учиш, ако искаш да постигнеш нещо.

# 558
  • София

"....................За предметите които сте казали съм съгласен, но не съм съгласен с това, че другите са само за обща култура. Точно обратното другите предмети са също много важни и то специалните по специалността която са влезли.

Здравеи JaPy. За поста, които коментирате, сте го разбрали 4асти4но. Това бе6е коментар за 8 клас, а не изоб6то за у4енето в ТУЕС.  Hug В 8 клас единствения специален предмет е информатика и поне за сега не са у4или не6то по-, по-, наи Mr. Green Mr. Green И за тази година остават предметите, които споменах. А за другите у4ебни години кои са важните предмети сте решаваме в движение  Mr. Green Mr. Green

А вие JaPy бивш или настоя6 у4еник сте  newsm78 newsm78  bouquet  bouquet

# 559
Дам извинявам се за това недоразумение. Относно въпросът ви аз все още съм настоящ ученик от 12 клас.

# 560
JaPy, първо да благодаря, че се включи в темата. Радвам се, когато има мнение на вътрешен човек.
Аз съм тази, която се оплаква, че синът ми се прибира...отива до ТУ за физическо и т.н.
Ами с кого да си споделя това, което ми тежи? Нали за това е тази тема - да споделяме, да се информираме, да се помагаме. Аз никога не съм приемала ТУЕС като всички останали училища. Но това, от което се оплаквам, не допринася за доброто в различието на училището. Има много други стойностни неща, с които ТУЕС печели. Но липсата на салон за физическо не е. Да, не ми харесва това положение. Мое право си е. Така си мисля поне.
И моят син учеше в събота. И нито веднъж не съм се оплакала от това. Знаехме го, още когато кандидатства.

Сега за олимпиадата по математика. Защо искате госпожата да им обещае 6-ца за участие? За това ли се дава оценката? Ами за присъствие в час колко се пише? Оценките са за знания, не за участие, присъствие, вдигане на ръка и т.н. Който иска да участва в олимпиадата, да отиде. Но това, което сте очаквали...ставаше в другите ни училища Simple Smile

P.P. Naddya, какво се е случило с клавишите ти "ш" и "ч"?

# 561
  • София
Alleisha, Надя, според мен, говори за успешно представяне. Тоест за резултат над определени точки. Тогава може. Иначе само за присъствие, не вярвам това да е имала предвид.
JaPy, не сме се събрали тук за да се оплакваме, а за да променяме нещата към по-добро. Доста повърхностна и предубедена, най-важното, преценка сте дал. Не е проблема толкова в това, че ходят в ТУ или Спортна среща, а че ходят и после нямат часове и няма кой да им каже. Тоест губят си времето, вместо да го използват за нещо по -ценно. И това не е веднъж, а много често. И например, че се налагаше да плащат в Спортна среща. Това са нарича организация, май. Вие като сте учели в събота не сте ходили до училището само за да го видите там ли е и да се върнете в къщи, нали? А че става въпрос предимно за осмокласници го пише и в заглавието, въпреки че има и деветокласни майки и по-големички. За щастие е така, те са минали вече по нашия път. Имаме полза от тях и им благодарим. Както и от по-големите ученици, разбира се, които биха могли да кажат нещо ново, което не знаем, разумно и полезно.

# 562
  • София
привет на вси4ки  Hug Hug

1. Имах первид СТИМУЛ - 6 в днежника на изкаралите над 16 от 20 то4ки например. Това 6теше да накара нашите синковци да отидат и да се борят за поже4е то4ки. Естествено 4е оценка се дава за знания, а не за присустжие, но с обе6анието 6еше да се стимулира не само присъстжието, но и стремежа за поже4е то4ки  Peace Peace

2. Това 4е ТУЕС е разли4но у4или6те вси4ки го разбрахме (макар и да го знаехме и по-рано), но каквото и да му е разли4ното не може да не се под4инява на принципите на стимулирането на у4ениците, на поо6тряването им и т.н. независимо 4е децата ни сами си го избраха, но през тези 5 години само първона4алното желание сте се из4ерпи, ако не се стимулира по пътя  Hug Hug

3. Наистина е добре, 4е се вклю4ват и у4еници и маики на по-големи деца. Заповядаите  Hug Hug и се 4увстваите дабре в темата. Обе6тавам в заглавието на следв6тата тема да няма осмокласници, а заглажието да е за вси4ки и вси4ки да се 4увстват добре в темата

4. Извинявам се на вси4ки   bouquet  bouquet Hug, но стария ми комп се скапа и сега на този лаптоп имам само фонетика и ми е адски трудно да си намирам буквите  Hug Hug Но надявам се 4е жсе пак се 4ете  Hug Hug

Приятна по4ивка 

# 563
Дам, но проблема за "Спортн София",не беше от ТУЕС. Тъй като в ТУ имаше ремонт и все още има де.Както и да е това. Без физкултурен салон беше много по-добре, защото се ходеше на плуване, планинарство и обикновената физкултура. Което според мен е много по-добре от колкото да се забият в някакъв салон. Относно това, че отиват само и нямат за този проблем съм съгласен, но доста често пускат бележки в ТУЕС 1-2 дни преди това, за да се знае. Наистина възможно е и да има някакъв друг проблем, за което наистина не е приятно разкарването.

# 564
JaPy,
за плуването, планинарството съм чувала. Съжалявам, че днес ги няма.
Стимулиране на учениците има. Аз не подкрепям това да се пишат оценки за представяне на олимпиада. Ама аз така мисля. Децата ни имат много шансове да докажат какво могат и към какво се стремят. Има кой да ги забележи.
Naddya, аз те чета и разбирам. Ама направо ми се завива свят от тези 4, 6 и други завъртени думи  Joy Къде е юнакът? Не може ли да помогне?
Какъв е проблемът с компа? Ако може нещо от разстояние да направим, сподели   bouquet

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 19:19 от Alleisha

# 565
  • София

Какъв ти е проблема с компа? Ако може нещо от разстояние да направим, сподели   bouquet

Една сметка с дарения от разстияние 6те свър6и работа!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
А по Коледа стават 4удеса ..... Надявам се на достатъ4но големи коледни примоции, за да си купя мои ли4ен. Ина4е ползвам 4ужд засега и не мога да го пипам много много.  Hug Hug Hug

# 566
  • София
Хахаха, Наде. Като събереш достатъчно, прати насам. Все ще влезнат в употреба...

Да информирам майките, които като мен не знаят - в петък в А клас ще си разменят подаръци. Аз днес ако не бях попитала дали случайно няма да си разменят подаръци, нямаше да бъда информирана. Интересно откъде щеше вземе пари за подарък!!! Или щеше в последния момента да ме инфо  newsm78

# 567
  • София
A и о6е малко инфо от мен - до края на тази седмица събират по 100 лж капаро за бялото у4или6те!

# 568
  • София
Някой тук ще ходи ли на бялото училище  newsm78 newsm78
Ние определено вече не сме само в предколедно, ами направо коледно настроение. В очакване на ваканцията ...... нищо, че в петък имат класно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 569
  • София
Добро утро на всички!
Леле какво става по другия край на БГ - ветрове, снегове и виелици  Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Ама поне учениците ще изкарат два дни по-голяма ваканция  Mr. Green Mr. Green А нашите са си на училище, пък и класно имат утре  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Вчера са им върнали контролните по физика  Peace Peace Peace А днес ще им връщат по химия  Praynig Praynig

Внимавайте кой ще влезе пръв в къщата ви днес. От него ще зависи каква ще бъде цялата ви година. Ако гостът е добър, то и в дома ви ще има благоденствие и успех във всичко. Така е според народните вярвания, свързани с Игнажден - 20 декември.

Честит празник на имениците, сещам се поне за едно детенце от класа на сина ми   bouquet  bouquet  bouquet

Топъл и усмихнат ден на всички   bouquet

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 08:41 от Naddya

Общи условия

Активация на акаунт