Бързо времето лети, Септемврийче скоро при мама ще спи!

• 27 299
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Честита Никол на мама Skoklinata! Да расте здрава, щастлива и много послушна!

Помотахме се след тоновете - ок са, няма грам контракция, ама сме слезли още по-надолу и са намалели водите; плацента ок - чакането продължава!  Grinning tooth preggo newsm65 eat smile3538 clock ku-ku

# 241
Привет, влизам да попрочета и да честитя на новите ни мами - Стаси, Моника и Скоклината, много здрави, безгрижни и усмихнати дечица, а на самите мами бързо възстановяване  smile3525
Мртичка, стискам палци за утре (а защо не и днес  smile3521)
Ариелче и ти си на стратова позиция  Whistling Хайде и другите да не се ослушват, особено Фейт и Миленка, че и Ками, а и още някой имаше на термин  newsm78 Hug

# 242
Честита принцеса Никол!
Връщам се от преглед - никакви изгледи за излизане и води има и плацента свежа, 3.500 вече усилено гоним 4 кг. Даже след вчерашния ми плонж още се натиска вътре и главата сии стои високо.Присъединявам се към отбора на чакащите.

# 243
имам няколко питанки? Mr. Green

1. след като миете дупетата на бебоците след голяма работа с тензухена пеленка или с хавлиена кърпа е по-добре да се бършат?  Rolling Eyes нямам спомен за това,а и нали сега ще е девойка,
та трябва по-старателно да се чистим Wink
2. тези,които имат второ по-голямо(виждам,че има такива доста с деца на по 4 -5г) имате ли за сега някакви изблици на ревност? и ако се появат как смятате да подходите? големите ще ги пускате ли на градина?
3. някой купувал ли е люлеещ стол,на който да кърмят или нещо друго подобно с тази цел??
 bouquet

# 244
  • София
ЧЕСТИТИ МАЛКИ СЛАДКИ БЕБЧЕТА НА МАМИТЕ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ!!! ВСИЧКИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, БЪРЗО ДА СА СИ ПО ДОМОВЕТЕ В ПЪЛЕН КОМПЛЕКТ И ДА СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА НОВИТЕ И ИНТЕРЕСНИ ВРЕМЕНА, КОИТО ИМ ПРЕДСТОЯТ. МНОГО УСМИВКИ И РАДОСТИ САМО ДА ИМА!!!

Ха здравейте и от мен! Аз днес съм в особено настроение. Взехме си каката и днес пак е на градина след дългата лятна ваканция, ама с такова нежелание отиде милата и сълзи.... че цял ден ми е свито. След малко ще ходя да я взимам - дано да съм първа.

Та по този повод и предвид, че довечера ще ни докарат и ще й сглобяваме голямото легло се отказах да гладя и да редя шкафчета за бебока, и реших да готвя. Смело се впуснах и аз по непознатите дебри на месенето на питката на Lucky* и честно казано бях на крачка да изхвърля всичко в кофата.... ooooh! Но в крайна сметка преди малко я сложих да се пече и ако съвсем нищо не е излязло тогава ще я търкулна.....

Иначе два дни съм с непрекъснато стегнат корем, добре че поне нощно време отпуска. Утре съм на тонове - за сефте, та ще я видим тая работа. И лека полека и моето време наближава. Sky* Много добре те разбирам, мила, че и аз имах подобни на твоите мераци за нормално раждане след първо секцио, много ме глождеше, макар навред все да ме разубеждават.... Та се обърнах и към добър лекар, за който са ми казвали, че е принципно привърженик на естественото раждане и човекът съвсем спокойно ми препоръча..... секцио... Та почти сме насрочили дата, единствено ако нещо тръгне преди това и има "идеални предпоставки за нормално раждане" може да протекат и така нещата... Но май и аз вече не съм толкова мераклия за непознатото... Но със сигурност е важно ти да си спокойна и да се чувстваш добре в кожата си и да не съжаляваш, че нещо си пропуснала. Стискам ти палци и успех!

... Май я изгорих тази питка... ама за 10 минути на 300 градуса... и замириса вече на изгоряло.....

Хайде ще пиша пак скоро   Hug

# 245
Ди и на мен ми е малко непонятно за подхода към момиченцата,ама те на-ще се учим в движение,ще питам разни приятелки,че нали по-деликатно трябва.
Баткото засега няма ревност,радва се,иска да гушка бебето,ама като се появи ще видим истинската реакция.Трябваще да тръгне на градина от 10-ти но днес ходих и ни казаха че засега неможело и евентуално от 17-ти-ние сме в тази новата до поликлиниката,и там са едни реформи-ужас.Пък понататък ще видим как и кога ще ходи.

# 246
баткото си ходи на градинаи няма да го спирам, уж чака бебето вече, но само ме прегръща и целува постоянно, сякаш  усеща, че вече няма да е само той.Отначало не искаше бебе, после не искаше момиче, сега уж иска, но да видим.
А за хигиената за момиченца май трябва по-често миене на дупето, особено след акане.

# 247
Честито на всички нови мами! Е, значи и от 2-ри си имаме бебчета  Party
Такааа... аз правих какво ли не, кой каквото ми кажеше за предизвикване на раждане това правех - изкачвах стълби, всяка вечер правя дъъълги разходки, ям много люто... даже лекарката ми каза за нейна позната дето в Испания раждала, та там я посъветвали да пие един топъл шоколад и да направи по-продължителна разходка и тя така и направила, на другия ден родила. Еми и това направих, ама нъц  Naughty
Днес си взех арника да пия, тя по-скоро е за по-лесно раждане, както и за бързо въстановяване след това, а и трябва да се пие от началото на 9-ти месец, пък то при мен не остана вече, ама реших и това да опитам пък ще видим  Laughing
Още веднъж честито на новите мами,бързо да се възстановяват и да им растат живи и здрави бебоците!

# 248
Честито на всички родили мами и от мен да са им живи и здрави бебоците.

# 249
  • При моите мъже...
Днес следобед със секцио се роди малкия дракон Владимир- 48 см, 2800. Има много коса и реве катo 5 килограмов:) ще разказвам като се северясам:)

# 250
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ НА ПРИНЦЕСИ!!! ДА СА УМНИ И КРАСИВИ, ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА!
За нощното кърмене - много добре го е написала Една от нас. Абсолютно подкрепям нейната теза и то като нея от личен опит. Абсолютно съм противник на водата преди да се захрани бебето, пък да не говорим още първите седмици. Изобщо, ако се иска дълго и ползотворно кърмене - истината е една - без вода и беберони от всякакво естество, включително и шишета. Не съм привърженик и на режима, тъй като бебето само си определя такъв. Не трябва и да се засича колко яде бебето, защото както нашата педиатърка казва - и ти не ядеш всеки път еднакво кол-во храна

Само за протокола и аз НЯМА да раждам днес, поне болките ми спряха

# 251
  • където мечтите се сбъдват
Mii,честито бебче   bigdance2 Пожелавам ти да бъде здравичко,послушно и успешно да си се кърмите без никакви помпи   bouquet
Лелее,колко много бебчета  Heart Eyes
За кърменето-Elio,Една от нас,напълно споделям това,което сте написали.Аз знам същото на базата на това,което съм прочела.Нямам личен опит,но мисля,че от всичко най-важно е желанието.Никой не е обещавал,че ще бъде лесно.

# 252
Miii Честито за малкия Владимир! Да е жив и здрав, да наддава хубаво и бързо да се прибирате у дома!  Hug Hug

# 253
  • Варна
Моля за малко помощ: Взех си Арника 9ch. Тези които пият биха ли споделили по каква схема?

# 254
  • Бургас
Mii честит син! Да е жив и здрав !    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт