Бързо времето лети, Септемврийче скоро при мама ще спи!

• 27 058
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
И ето го първото бебче за деня  Grinning

Мама Angel_bbb тази сутрин в 9:20 е родила със секцио бебе Рая- 3300гр, 50 см

Звучеше много изморена милата, пожелавам й бързо възстановяване и да си се радват една на друга   bouquet

# 661
Аз в Аг-то  ползвах бодита с къс ръкав+чорапки- през деня, а вечер боди с дълъг ръкав+ританки, като през деня завивах леко с тензухена пелена, а вечер с памучна- по- плътна. Аз пелените- тензухените- ги ползвах да подлагам под главичката на детенцето; за баня, че е мн нежно (хавлийките и до сега не съм ги ползвала, защото му е мн нежна кожичката); за подлагане, ч1е в болницата хич1 не е чисто.

# 662
Честито на мама Angel_bbb , да й е жива и здрава малката Рая!!!
Ние днес бяхме на преглед, всичко ни е добре, растем и вече сме 2800 гр. Така че дори да тръгнем да се раждаме преди датата за секциото ще сме достатъчно големи и развити!!

# 663
angel_bbb,честита ти радост!Много здраве и безгрижно детство на малката,на теб-бързо възстановяване! newsm51 newsm51

# 664
Честито на мама angel_bbb!!! Да й е жива и здрава малката Рая!!! А на мама бързо възстановяване!!!  newsm51  ylinfant newsm30

# 665
ДОбро утро,мили мамчета Hug отчитам се с кафе-почерпка и отлитам отново по работа след като ви изчета Hug
предрекох на Миленка снощи или днес нааай-късно да роди хихихи да видим дали съм била права,нещо ми липсва от полезрението Crazy

# 666
Angel_bbb, честита радост, много красиво име сте избрали, много късмет да и носи  Heart Eyes[ Бързо възстановяване от мен  Hug/b]
Мама зайка, аз те издадох за рождения ден, ама никой не ме отрази  Crazy Сигурно съм станала невидима  Rolling Eyes
До нас от няколко дни са почнали ремонт и се тропа, чука, бръмчи с машини всякакви  Confused от сутринта до вечерта.... май е подготвят за продажба  Rolling Eyes страхувам се, че когато бебка се роди още може да не са свършили с ремонта и бебка ще се стряска на всеки шум  Cry а аз не мога да направя нищо по въпроса  Cry
Много ми е криво нещо от два дни  Cry Мрън, мрън, мрън....

# 667
зайчееее ЧЕСТИТ ВИ РОЖДЕН ДЕН ,МИЛИЧКА  bouquet
това чеверменце ми е толкова познатоооо-баща ми е родом Смолянец хихихи Hug
на мама анжелка честито бебочееее,нека и носи само радост цял живот Crazy Hug

# 668
Хора я пуснете един списък за майка и бебе за АГ да се ориентирам. Че малко по спомени си приготвям багажа. Този на бебето е готов. Майка му ще седи у дома, докато си го приготви и нейния (или поне докато оздравее). Ударих една глава сън 3 часа и почвам пак да моря гадината - чай, мед, цитруси и супа.
Дрехи взех три чифта за болницата. Иначе има адски много. Но всичко е от баткото освен новите три. Взех 22 номер че да са му точно в началото. Колкото ги носи толкова.
Eva 82  бебето едва ли ще се впечатли толкова колкото на теб ще ти пречи ако не те оставят да спиш.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 12:30 от sky*

# 669
Честити бебчета на всички мамйчета, да са живи и здрави. Пожелавам на бебоците безгрижно детство, а на мамите бързо възстановяване newsm51 newsm51 newsm51

# 670
  • София
Честита рожба на мама Ейнджъл!!!
 Много хубаво име са избрали, да им е жива и здрава девойката  babydust7

# 671
Честита Рая на мама angel_bbb да се гледкат здрави и щастливи и скоро вкъщи [/size][/size] Hug[/size]

Скай, скорошно оздравяване.

Миленка, успешно, макар че сигурно вече е свършило  Peace

Будик и Антония, дано мине гладко днес при вас  Hug

И аз знам, че шумът не пречи на бебето, виж на родителите му вече... е друго нещо  Crazy

Ние днес само на тонове, всичко супер, чакаме си търпеливо и не бързаме  Mr. Green

Дрешки мнооого се подаряват, на бейби шауъра, който правих миналия месец, въпреки че се бяхме разбрали предварително кой какъв подарък от списъка иска да вземе, всеки донесе и дрешка. Иначе ние наблегнахме на гащеризони с копчета отпред.

Танче, твоята матка успокои ли се, как е леглото на каката  Hug

# 672
Дано сте прави момичета, и да не се стряска бебето, пак аз ще ги изтърпя някак като виждам , че бебето си е спокойно  Simple Smile

# 673
Май не съм единствената, обърката от всякакви съвети и списъци и затова пускам подоробен  списък на родилния дом. Ще направя едно допълнение: ако ще раждате нормално, вземете си смрадлика или тетра за вагинални промивки ако имате шевове - по препоръка на акушерка  Peace
За майката:
1. лична карта
2.След раждането-лична карта на таткото и свидетелство за сключен граждански брак (ако нямате такъв ще обяснят какво трябва да направите )
2. всички изследвания, направени от началото на бременността
3. химикалка и нещо  върху което да записваш  newsm78
4. 1 пакет превръзки за родилка /за обилно кървене/
5. кърпи за баня-1 голяма и 2 по-малки и 1 средна
6. бръснарско ножче или предварителна епилация
7. джапанки или чехли
8. мокри кърпи
9. прибори за хранене и чаша
10. четка и паста за зъби, нужната ви дамска козметика
11. монети за телевизора и кафемашината
13. Гащи - дълбоки(памучни) или еднократни на "Канпол"-5 бр.
14. нощници - две с копчета отпред (да стават за кърмене) и една по-удобна пижама.
15. изрязани нокти - без лак
14. цифров апарат
15.телефон и зарядно за телефона.
16.1-2 чифта чорапи; връхна дреха (халат, жилетка)
17.спирт и памук за дезинфекция
18.помпа за изцеждане на кърма
19.подплънки за кърма
20.сутиен за кърмачки
21. Картончето с кръвната група и резусфакрота
22. Издадените направления за хоспитализация и раждане
23.От здравна каса Ви се полага и тоалет 2 пъти на ден, за мамите с разкъсвания и шевове! Поинтересувайте се.
24. Срещнах и лигнин, може и него да се вземе.
     За бебето:
1. Памперси - 24 бр.
2. Ръкавички-3 бр.
3. Ританки-3бр., блузки-3 бр., чорапки-3бр.,лигавници-5 бр.,бодита-6 бр,шапки-2 бр.,гащеризончета-2 бр. /изпрани и изгладени/-това е достатъчно за 5 дни. Или дрешки, които вие прецените
4. Пелени за завиване -по-тънки(памучни)-2бр.,тензухени-2 бр.и 1 бр.по-дебела пелена или одеяло.
5. Биберон,  залъгалка
6. Шишета за мляко - 2 малки
7. Мокри кърпички - бебешки- 2 пакета
8.Халатче и хавлия за къпане - може да използване пелена
9.Бебешка кометика за баня,крем против подсичане.
10.комплект за изписване(мъжа ви може да го донесе ден преди изписването)
11. Лигавник

Май е това. Надявам се да е полезно. Аз по този списък се водя. И, честито бебче на мама Енджъл   bouquet

# 674
ЧЕСТИТО БЕБЕ Н АНГЕЛ БББ!! Здраво и усмихнато дете да порасте.

Общи условия

Активация на акаунт