Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 150

• 43 231
  • 747
  •   1
Отговори
# 630

Привет момичета !
В тези празнични дни, явно повечето са "натиснали" линка  на живота навън. Нищо лошо няма в това, дори е хубаво - семейството и близките също са  много важни и трябва да им се обръща достатъчно внимание.

Чета ви и направо ви се възхищавам на това колко дълбоки и смислени разсъждения имате върху всичко и всички в "Облака"
Признавам си, че моите коментари въобще няма да са на вашето ниво и затова ще се включвам повече като читател.
Толкова задълбочени анализи не ми се правят върху материя, която малко или много не ми е позната.
Предпочитам да гледам сериалът такъв - какъвто ми е представен, без да правя сметки какво би било - ако беше иначе.
Проучването на традициите, бита и порядките в тази област на Турция си го е направила сценаристката Мерал Окай.
Доверих се на нея да ми разкаже тази история, която ме разтърси - признавам си !

Само искам да вметна нещо - днес гледах един филм / доста стар, но явно съм го пропуснала във времето / - 200 годишният мъж с Р.Уилямс.
Там ме порази една реплика на главната героиня към неговият герой / робот-андроид, който заради голямата си любов към нея искаше да стане човек / -  който беше програмиран да бъде перфектен и никога да не греши.
Та тя му каза, че точно това - грешката е най-човешкото качество и те прави жив !

В този ред на мисли - Мустафа Булут е истински, жив и обсебващ - кара те въпреки грешките които допуска да му прощаваш и да го обичаш.
Любовта му е изпепеляваща и изгаряща.
Бях чела някъде една приказка за любовта на слънцето към момината сълза. Колкото по-гореща и изгаряща била любовта на слънцето / а то обичало с лъчите си / толкова повече момината сълза се криела под дебелите си листа на сянка и прохлада.
Молело се слънцето поне веднъж да да го погледне  и тя влюбено за да види, че и тя го обича.
И ето един ден момината сълза откликнала на молбата на слънцето, не се скрила и влюбено погледнала в слънцето... то не можело да повярва,че любимата му го е погледнала. Искало да и покаже цялата си огнена любов, която изпитвало към нея и ....я изпепелило.
Та и нашият Мустафа - изгаря всичко.

Малко Керим Ългаз - не, че би смирил нещата, но все пак....ми е по-близък.

# 631

Привет момичета !
В тези празнични дни, явно повечето са "натиснали" линка  на живота навън. Нищо лошо няма в това, дори е хубаво - семейството и близките също са  много важни и трябва да им се обръща достатъчно внимание.

Чета ви и направо ви се възхищавам на това колко дълбоки и смислени разсъждения имате върху всичко и всички в "Облака"
Признавам си, че моите коментари въобще няма да са на вашето ниво и затова ще се включвам повече като читател.
Толкова задълбочени анализи не ми се правят върху материя, която малко или много не ми е позната.
Предпочитам да гледам сериалът такъв - какъвто ми е представен, без да правя сметки какво би било - ако беше иначе.
Проучването на традициите, бита и порядките в тази област на Турция си го е направила сценаристката Мерал Окай.
Доверих се на нея да ми разкаже тази история, която ме разтърси - признавам си !

Само искам да вметна нещо - днес гледах един филм / доста стар, но явно съм го пропуснала във времето / - 200 годишният мъж с Р.Уилямс.
Там ме порази една реплика на главната героиня към неговият герой / робот-андроид, който заради голямата си любов към нея искаше да стане човек / -  който беше програмиран да бъде перфектен и никога да не греши.
Та тя му каза, че точно това - грешката е най-човешкото качество и те прави жив !

В този ред на мисли - Мустафа Булут е истински, жив и обсебващ - кара те въпреки грешките които допуска да му прощаваш и да го обичаш.
Любовта му е изпепеляваща и изгаряща.
Бях чела някъде една приказка за любовта на слънцето към момината сълза. Колкото по-гореща и изгаряща била любовта на слънцето / а то обичало с лъчите си / толкова повече момината сълза се криела под дебелите си листа на сянка и прохлада.
Молело се слънцето поне веднъж да да го погледне  и тя влюбено за да види, че и тя го обича.
И ето един ден момината сълза откликнала на молбата на слънцето, не се скрила и влюбено погледнала в слънцето... то не можело да повярва,че любимата му го е погледнала. Искало да и покаже цялата си огнена любов, която изпитвало към нея и ....я изпепелило.
Та и нашият Мустафа - изгаря всичко.

Малко Керим Ългаз - не, че би смирил нещата, но все пак....ми е по-близък.

smile3525 Много ми хареса приказката! Simple Smile

И - не е нужно да се правят анализи. Аз си приказвам, защото ми е трудно да разбера филма. Simple Smile Разчитам, докато четете моите разсъждения, да помогнете чрез вашите да го разбера. Така че, всяко едно мнение е от значение.

# 632
Приказката я споделих, защото правя паралел между двете любови / на слънцето и на М.Б. /
Ако Нарин по някакъв начин беше приела неговата любов - щяха да бъдат изпепелени и мъртви както душата, така и сърцето и.
Накрая - когато любовта на Мустафа стана "примирена" тя го "допусна" до себе си по някакъв начин.
Но на него и това му "стигаше" просто да бъде до нея, да я гледа, да може да се грижи за детето  и най-важното което той "получи" - имаше сина, имаше Атеш " / Огъня /.
Нарин винаги ще присъства в семейството - тя е майка на сина-наследник.
Даже накрая и Асие ми се видя примирена с този факт, че Нарин винаги е била и ще си остане първата.

# 633
Марта, привет! Никой няма сигурността, че разбира сериала и Мустафа Булут, но се опитваме. Причината е, че разбран или не, ни влезе под кожата и не можем да не мислим за него. Simple Smile

Не съм сигурна, че ако Нарин беше приела Мустафа, любовта му щеше да я изпепели. Винаги, когато подхождаха към него с добро (Аслан, Дурие, Хатун, Яшар, Гюленгюл) Мустафа отвръщаше с добро и смиряваше характера си. Може би Нарин щеше да го укроти, но няма как да знаем, защото това не е нашия филм.

Накрая, Мустафа се научи да обича отдалеч, но той преди това се беше променил. Целият потрес, който преживя - женитбата на Нарин, смъртта на доктора, признанието на Хатун - доведоха до неговата промяна и смирение.

# 634
Смирение... животът понякога ни го налага по брутален начин. Аз съм си малко дива - като Асие Wink Да се смирявам е ужасно трудно за мен. Но когато човек се изправи пред избор за неща, на които държи особено много, само смирението може да му помогне в избора. Не примирението, а приемането на съдбата и обстоятелствата. Има неща, които не могат да се променят. Асие го осъзна накрая. И се смири.

"Господи, дай ми спокойствие да приема нещата, които не мога да променя, сила да променя нещата, които мога, и мъдрост да различавам едните от другите."
(не знам автора)
Едва ли Асие се е молила така, но любовта ни принуждава да правим странни неща. Включително и да проявяваме мъдрост в безумието. Simple Smile

# 635
Нарин никога нямаше да приеме Мустафа - това си е факт.
Един-единствен път май тя прояви някаква емоция / даже бих го нарекла съжаление / към него - когато го погали в ресторанта по бузата.
Когато му подаваше новородената дъщеря го направи от една вродена женска майчина солидарност. За жената-майка детето стои над всичко и всеки.

Точно и затова тя прие да отиде в психиатричната клиника- заради Асие, не заради него самият.

Марица,
Колкото до Асие - дали е примирена с положението, дали е приела съдбата си и се е смирила - за мен има едно и също значение.

Просто използваме две синонимни думи.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 18:14 от Марта_49

# 636
Нарин никога нямаше да приеме Мустафа - това си е факт.
Един-единствен път май тя прояви някаква емоция / даже бих го нарекла съжаление / към него - когато го погали в ресторанта по бузата.
Когато му подаваше новородената дъщеря го направи от една вродена женска майчина солидарност. За жената-майка детето стои над всичко и всеки.

Точно и затова тя прие да отиде в психиатричната клиника- заради Асие, не заради него самият.

Марица,
Колкото до Асие - дали е примирена с положението, дали е приела съдбата си и се е смирила - за мен има едно и също значение.

Просто използваме две синонимни думи.

И още веднъж Нарин прояви съчувствие към Булут, но не му го показа - когато той сподели как го е "омърсила" Асие, докато мислеше, че тя спи. Протегна ръка към него в успокоителен жест, но така и не го докосна.

# 637
И още веднъж Нарин прояви съчувствие към Булут, но не му го показа - когато той сподели как го е "омърсила" Асие, докато мислеше, че тя спи. Протегна ръка към него в успокоителен жест, но така и не го докосна.

Нарин изпитваше всякаква друга любов към Мустафа, само не и тази - която той искаше.

Накрая той беше щастлив и само да му позволява да бъде край нея.
И нищо не му пречеше прегърнал детето им, да си я гледа влюбено.
А и тя нямаше кой знае какъв протест срещу това.

# 638
  • Пловдив

http://www.youtube.com/watch?v=gqKBubWQ4sg

Берен на сватба на свои приятели...

# 639

Клипът  е хубав, но аз да задам сакралният въпрос - "Къде е батко Кенан ?"

Дали пък не е зад микрофона или зад камерата ?

Гледайки как се забавляват - ще кажа за звездната двойка това "Търкулнало се гърненце - намерило си похлупка !" Толкова си пасват като характери - браво на тях ! Ще взема да ги харесам и аз вече - крайно време е !

# 640
  • Пловдив

Engin reportag po SK

Ето един репортаж за Енгин. Старичък, но за Енгин. Превод от английски: daizy_g, субтитри: mariana51.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 19:44 от mariana51

# 641

Engin reportag po SK

Ето един репортаж за Енгин. Старичък, но за Енгин. Превод от английски: daizy_g, субтитри: mariana51.

Благодаря Мариянка за репортажа !
Приятно е да си припомним, че въобще  съществува този човек!
Ама аз днес съм по въпросите - тия папараци стогодишен сън ли заспаха и как не го изловиха толкова време с някоя и друга снимка и въпрос ?

# 642
  • Пловдив

Клипът  е хубав, но аз да задам сакралният въпрос - "Къде е батко Кенан ?"

Дали пък не е зад микрофона или зад камерата ?

Гледайки как се забавляват - ще кажа за звездната двойка това "Търкулнало се гърненце - намерило си похлупка !" Толкова си пасват като характери - браво на тях ! Ще взема да ги харесам и аз вече - крайно време е !

Доколкото знам на такива сватби и пиле не може да прехвръкне. Значи клипчето е пуснато от близък човек. Може би пиейки чай е снимал...Оффф, яяяя. Не могааааа...и това си е. Но да кажа - да са живи и здрави.

# 643
  • Пловдив

Engin Akyurek 80 cumartesi

Да си припомним едно клипче за настроение...Майстор Керим прави сърми...

# 644

Кой е по-по-най, кажете?

Общи условия

Активация на акаунт