Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 150

• 43 242
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
И колкото повече пиша за Енгин осъзнавам, че май не мога да се изразя добре какво точно значи той за мен.

Енгин не м е тръпка, която ще отмине, просто не е тръпка. Той влезе в графа любими актьори. , където са КЕйт УИнслет, Джони ДЕп, Леонардо Дикаприо, АНтонио Бандерас, Натали ПОртман имкоже да проюускам още някого... newsm78

Просто Енгин ми харесва как играе, как влиза в образ и най-важното успява да ме разчувства , играе много истински и успява да изрази и предаде всяка емоция. Както казах , успява да ме разплаче , а това дори не всеки от горните успява. Зза мен външността на ЕНгин е последното, което ме вълнува, защото по-важното за мен е играта му и дали ми въздейства, дали ме кара да чувствам  заедно с героя му. А той го прави.

Както следя кариерите на горните актьори, така мисля да следя и тази на ЕНгин харесва ми играта му и това е най-важното за мен. Както казах Енгин ми харесва и като човек, от изводите, които съм с маюравила от интервюта, но това е само бонус, талантът е това, което че вълнува в ЕНгин.  Simple Smile Simple Smile

# 616
В Engin Akyurek Universal Fans Club продължават обучението по целуване и са стигнали ниво 3!!!  Grinning
А аз къде блея  Joy

# 617
В Engin Akyurek Universal Fans Club продължават обучението по целуване и са стигнали ниво 3!!!  Grinning
А аз къде блея  Joy

Joy  Joy Joy Joy това не съм го виждала. Фатма имаше малко нужда от уроци, но не знам дали КЕрим успя да я обучи   newsm78 Mr. Green

# 618
Момичета аз се отдавам на социален живот извън нета, лек ден и до довечера, ако не то тези дни пак ще се включа.  Simple Smile Simple Smile Hug

# 619
А аз къде блея  Joy
http://prikachi.com/images/905/5238905M.jpg

Сравняваш наученото с мурафетите на Булут? Wink))

# 620
Аууу... много съм добра! (Марица се самопотупва по рамото.) Свърших една омразна работа - пререждане на гардеробите! Simple Smile) Нали днес вече не е празник... Сега с цигара и кафенце мога да се изтегна пред монитора. Simple Smile)

# 621
     food010  food010 Hug Hug    bouquet  bouquet newsm51 newsm51

Скрит текст:

Към кафе-паузата  Peace  
http://dox.bg/files/dw?a=36ad9fbd24  

http://dox.bg/files/dw?a=40e0a440ec

Не мога да пиша,  но се радвам, че ни пуснаха достъпа до Форумите newsm68 и мога поне да Ви  чета от време на време! Peace Peace

А сега   трябва да  newsm52

"Повреден" е и апаратът ми Joy Joy, та не мога и снимки на един любимец да Ви пусна!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 15:57 от Goni

# 622
  • Пловдив

Goni, от мен Керим с твоето кафенце....marytza, всички сме така - от служебната тръстика на домашната.

# 623
  • Пловдив
В Пловдив малко се заоблачи....но зад тях грее....

# 624
http://g1209.hizliresim.com/11/7/crvrp.gif

Goni, от мен Керим с твоето кафенце....marytza, всички сме така - от служебната тръстика на домашната.

Goni, здравей. Simple Smile Марианче, аз много харесвам оная приказка - "работата не е заек, та да избяга", но в моя случай тя обикновено е ловецът, а аз само се опитвам да бягам от нея.  Все успява да ме уцели. Simple Smile))

Усмивка за теб, Goni! Simple Smile

# 625
Goni,  Hug благодаря за красотите, които си ни изпратила! Макар духом да съм в Гюзелюрт, насладих се на твоята италианска музика. Ще чакам да пишеш, когато можеш!  Grinning

Аз отново се върнах на еп. 1. Отделих думите на Мустафа:
Никой не може да промени нещата тук за два дни.
Имам само една жена.

Няма да забравя размазото лице на Мустафа на прозореца, когато видя брат си. Обичта му към Яшар и искрената грижа за него, са отделна тема.

И музиката е завладяваща, тъжна и красива.

Чудя се какъв приятел е Муко. Не си спомням да е помогнал с нещо, само предизвиква Мустафа и стане ли напечено, се измъква. Защо са заедно? Асил е друго нещо, той наистина е верен приятел и е загрижен за Мустафа.

# 626
...

Аз отново се върнах на еп. 1. Отделих думите на Мустафа:
Никой не може да промени нещата тук за два дни.
Имам само една жена.

Няма да забравя размазаното лице на Мустафа на прозореца, когато видя брат си. Обичта му към Яшар и искрената грижа за него, са отделна тема.

И музиката е завладяваща, тъжна и красива.

Чудя се какъв приятел е Муко. Не си спомням да е помогнал с нещо, само предизвиква Мустафа и стане ли напечено, се измъква. Защо са заедно? Асил е друго нещо, той наистина е верен приятел и е загрижен за Мустафа.

Явно са приятели от детството. Така и си е останало - като в КВФ, но без изпитанието. Simple Smile В болницата, като разглеждаха детските снимки и М.Б. употреби прашката, не беше ли Муко, който каза: "Не вярвах, че ще дойде ден, в който ще се радваме на белите ти, Мустафа". Инак той си е сметкаджия. Гледа да намаже покрай рода Булут и се мотае наоколо в търсене на изгода. Освен това е и зевзек. Simple Smile

А музиката... по-нататък, когато слушат тази невероятна песен "Меджнун и Лейля", Айлийн казва на Сердар: "Тази музика ме хваща за сърцето". И е така...

# 627
Диалози от еп. 1 - за справка. Без бележки по тях.
Скрит текст:
Bir Bulut Olsam
1 серия
Аз съм Нарин Булут. От Гюзелюрт.
Спряха ме от училище, за да ме омъжат за сина на чичо ми – Мустафа Булут.  Майка ми помоли да не ме вземат. Каза, че съм още дете и трябва да порасна.  Тя заплати за това със своя живот – нарани гръбнака си и загуби говора си. Това продължи 482 дни (около година и 3 месеца). Тези дни отминаха.  Само с облаците можех да говоря за това.  Само те ме чуваха в тази къща... знам това.
Знам добре, че раят и адът са тук.
00,09 –
А. б. – Отивам до офиса днес. Къде ще возим?
К. б. – Спряхме товаренето з два дни заради повреда в цистерната. Днес ще я поправят.
А. б. – И защо не я поправихте по-бързо? Няма да ви платя тези дни. Сватбата е утре. Аллах да те накаже.
К. б. – Ще е обадя да побързат. Аз съм тук, за да ти помагам.
А. б. – Не се справяш. Изчезвай. (...) Безполезен мъж.

А. б. – Колко са? Не, трябва да са поне пет. Не ме интересува как. Намери начин. Контролирай ги. Искам да са пет. Направи каквото казвам, после ще ти платя. Добре. (...) Аллах!
М.Б. – Татко?... ако имаш проблеми с парите, можем да отложим сватбата.
А. б. – Ти за резил ли искаш да ме направиш? Вече е решено. Няма да разочароваме булката.
М.Б. – Не ми пука ни за теб, ни за булката ви!

С. – Това момиче води децата на училище всеки ден. Мисля, че Аллах ги закриля.
М. п. – Така е, след като Управлението тук не може. Той и нас пази в това минно поле. Ако не можем да го изчистим, трябва да помолим Бога да ни закриля.

У-ка – Момичетата отново не са тук. Не можем да допуснем това да се случва. Ще подадем оплакване до каймакамина (районния управител).

00,16
Ф. – Не плачи, како Хатун. Нарин ще бъде спасена утре. Ще забравят  за нея, като пристигне новата булка. Майката на Мустафа е решила да му даде нова играчка. Като с децата – да забрави старата, като получи нова. Тя много страда. Но ще се спаси и от мините.

00,19,28 - Сахер: Всичко кръщава Нарин. Извратеняк.

С. – Нямаме достатъчно хора, чауш. Още цивилни ли искате да включим?
Ч. – Няма да можете, докторе.
С. – Мога, чауш. Мога.

А. б. – Сякаш са намерили злато. Какво са се разсвирили? Спри да видим шантавия минен доктор.

00,23
З. – О, М.Б., добре дошъл! Ако знаех, че идваш, щях да постеля червения килим.
М.Б. – Не прави така. Няма нужда да ме ласкаеш. Баща ми ти плаща. Готови ли са нещата?
А. – Мустафа, кажи на новата си булка да не носи накитите си пред нашите жени, че бизнесът нещо не върви тия дни.
М.Б. – Как може твоят бизнес да е зле? Половината град е с криминални прояви, а ти се единственият адвокат тук.
А. – Мустафа, криминални са бедните, не богатите. А те не могат да си платят.
М.Б. – Така е.
А. – Мустафа е син на кмета. Най-богатата фамилия наоколо. Миналата година се ожени за дъщерята на чичо си. Никакво злато не и купиха. И грахови зърна на наниз не и подариха. А сега ще се жени за друга. Луд е. Заради това го уволниха без време от войската. Като се ядоса, губи контрол. Припада.
Г. – Да не е епилепсия?
А. – Може и да е, ама са играли и пари тука.

(първо засичане на М.Б. и С. - разминаване на колите – висока скорост на С.)
М.Б. – Какъв ти е проблемът? Кучи...

Д. – Купих тези постелки от Истанбул. Дано си свършат работата. Това сега е тяхна спалня, ама дано даде Господ да стане детска стая.

И. – Колко километра трябва да изминават, за да отидат на училище?
С. – Около осем. Но по прекия път е само половин час.
И. – Краткият път може да им съкрати и живота.
...
У-л – Тези хора са тук, за да ви разкажат за вашето ново училище.
И. – Ще построим ново училище за вас – близо до домовете ви и далеч от минното поле.
...
А. б. – Аз дарих земята за новото у-ще. В центъра е и е много ценно парче земя.

М.Б. – Това е, Муко. Аз печеля.

У-ка – Тук хората не гледат с добро око мъжете, които поздравяват млади момичета. Мисля, че трябва да внимавате.

Асил - Имам новини. Нали знаете оня доктор по мините – Сердар. От Истанбул са дошли тук негови високопоставени приятели за да строят ново училище. Утре подписват договора. И знаеш ли къде ще строят? На вашата земя.
М.Б. – Коя земя?
А. - Земята до пътя.
М.Б. – Не може да е вярно. Фалшива новина. Баща ми щеше да отваря магазин за мен там.
А. - Баща ти вече дари земята. Няма да имаш собствен магазин там. Но учениците ще могат да ходят на училище без опасност да полетят във въздуха. Беше като страшен филм да гледам как ходят на училище.
М.Б. – Я ела по-близо. Асил, на нас страшните филми никога няма да ни свършат. Всеки ден се измислят нови.

С. – Виждам ги всяка сутрин как ходят през минното поле. Как може такова нещо.
А. б. – Те са местни. Не се тревожете, докторе, и си гледайте работата.

М.Б. – Още един ден си отива, а ти отново се връщаш при мен. Нито дъжд, нито буря могат да променят това. Аз съм твоята съдба.
С. – Проблем ли има?
М.Б. – Не, всичко е наред.
С. – Имате ли нужда от помощ?
М.Б. – Махай се!
С. – Преместете колата, ако всичко е наред. Може да предизвикате пътен инцидент.
М.Б. – Теб какво те засяга? Да не си пътен полицай?  (...) В колата има дами. Махай се сега.

00,41,00 – Нарин: Не плачи, мамо. Аз съм добре. Татко има проблеми, но знам, че ако имаше възможност, щеше да ни махне от тук. Не се страхувай. Аз мога да се пазя от Мустафа. Нищо няма да ми направи. Удря ме от време на време, но аз съм свикнала с болката. А след това той припада.  Недокосната съм - също, както когато напуснах тази стая. (майката изненадана) Още не ме е направил жена. Ще посрещна Бог заедно с теб неопетнена. (бащата подслушва)

00,41,00 – 00,46,45
Асил – Това са жените от Истанбул, за които ти казах. Те ще платят училището.
Булут: - А това докторът ли е? Видях го днес. Играеше си на пътен полицай.
Муко: Регистрацията ли искаше да ти види?
Булут: Нося си регистрацията на колана. Мога да я покажа на всеки, който пожелае.
Муко: Приятел, Мустафа започва да се държи странно. Ами ако получи пристъп... тук?
Асил – Ако пие много, нищо не се знае. Мустафа, докторът не е лош човек. Жената до него му е майка. Ще направят добро на обществото.
Булут: Асил, приятелю, никой не може да промени нещата тук за два дни. И той скоро ще го научи. Ако не успее, ще му помогнем. И Мустафа си има училище. Той първо него трябва да завърши.  

Муко: Мустафа, ще имаш две жени, браво на теб!
Булут: Имам само една жена.
Муко: Искам да ми изпеят песента „Асие, защо реши да се ожениш за луд”.

00,52,45
Булут: Ухаеш прекрасно. Ти си моя. Нарин, това няма да се промени, независимо от това кой ще се появи в живота ми. (...) Дяволът е в главата ти. Затова стоиш далеч от мен. Добре. За мен няма проблем. Нарин... приеми ме, моля те.
Аз ли направих това?
Нарин: Мустафа, недей. (Остави ме, Мустафа (?)
Булут: Аз ли направих това? Извинявай. (Ръцете да ми изсъхнат(?)
Нарин: Спънах се и паднах.
Булут: Нарин, не бягай от мен. Искам да спя с теб. Да те държа в ръцете си и да усещам аромата ти. Донесох ти нещо. Не се страхувай, ела.
(...)
Искаш да изгориш и да се отървеш от мен. Нямам против. Ще умра тук, с теб. В рая или в ада - ще отидем заедно. Сърцето ми изгаря за теб, Нарин.

00,52,45
Фатма: Той запали Нарин! Спасете я, како Дурие!

Аслан: Знаех си, че ще причини някоя беда. Ти, проклета жена! Но никога не съм допускал, че ще подпалиш къщата, децата ми. Само дявол е способен на такова нещо. Дявол като теб!
Булут: Татко! Беше злополука. Лампата падна заради мен. Не вини Нарин.

Аслан: Ще се побъркам в тази къща. Защо ми даваш успокоително? Мустафа е болният. Това момиче ще го довърши. Ще отпратя това проклето момиче веднага.
01,04,00
Булут: Нарин... ти си светлината в живота ми.
Нека хапнем заедно... моля те.

01,07,00
Дурие: Яшар? Синът ми? Най-милият ми... Боже, защо ти се е случила такова нещо?
Яшар: Мълчи, мамо. Не бива да говориш така. Бог не обича хората, които роптаят срещу съдбата си. Виж, изкупуваме греховете си.
01,11,00
Булут: Мамо, донеси един от моите костюми. Искам да облека брат си. Тази вечер тържеството е само за него. Най-накрая се завърна. Брат ми. (целува ръката на Яшар)
...
Аслан: Кога се случи?
Яшар: Преди 17 дни и 4 часа.
...
Гюленгюл: Яшар не ми е звънял от 20 дни. Мислиш ли, че е нормално?
Асие: Почакай още малко, момиче. Ще се върне след два месеца.
...
Гюленгюл: Асие, наричат Мустафа луд, но май ти си лудата...
...
Дурие: Нали не ревнуваш, Нарин, че не приготвихме такава стая и за теб?

01,18,00
Фатма: Важното е Мустафа да хареса новата булка, за да е в безопасност Нарин. Како, Нарин сега е в безопасност. Яшар се върна. Той е най-добрият човек в това семейство. Но сега е инвалид.

01,22,00
Булут: Това е моето погребение.
(...)
Нарин: Боже, идвам при теб. Аз съм Нарин Булут. Съпругът ми, Мустафа Булут, ме уби.

Подчертала съм реплики, които смятам за важни.

# 628
Здравейте!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1534479-Бременна туркиня отряза главата на изнасилвача си

# 629
Здравейте!

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1534479-Бременна туркиня отряза главата на изнасилвача си

Ох

А инак - здравей!

Общи условия

Активация на акаунт