Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 150

• 43 210
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Лека! Simple Smile) За всички, които го пожелаха. Simple Smile)) Аз продължавам да танцувам тази нощ, макар и въображаемо... ще си скъсам пантофките от танци! Simple Smile))

# 676
Дилеми - за споделеното мнение - браво !

Аз днес написах, че няма много да коментирам и повече ще чета.

Постовете на всички вас са повече от прекрасни.

Какво бих добавила аз - знаете какво ... една невъзможна ...

"ЧЕРНА ЛЮБОВ"

... ако можех да полетя като птица...
...високо в небето...
...щях да стигна дори облаците...

и може би щях да стигна дори слънцето...
...  А  то изгаряйки крилете и сърцето ми...
...щеше да ми дари свобода...
... да обичам...

http://www.dailymotion.com/video/xte0xn_bir-bulut-olsam-kara-sevda_shortfilms

# 677

Лека нощ от Керим и Фатмагюл, лека нощ  и от Мустафа Булут !

Лека нощ и от мен - сънувайте - вие си знаете кого !

# 678
ВАРВАРИ

Живеем си спокойничко, изпълнени с илюзия,
че варварството вече е далечно.
Обиждаме изтънчено, играем си със музите.
И смята ме, че няма нищо вечно.
И вярваме, че хора сме съвсем цивилизовани –
владеем виртуалното пространство,
ядем си зеленчуците, и спорим образовано,
в света ни вече няма нищо странно...
Но някъде из сенките на нашите галактики –
лустросани, подтиснати и скрити –
живеят си невидими, поръгват ни със лактите
и дебнат ни първичните инстинкти.
И някой път – невикани, и някой ден – нечакани,
превземат ни със крясък и изцяло.
И в този ден откриваме, че нещо ни е липсвало,
а варварството в нас не е умряло.

# 679
  • AMS
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви за отзивите за Радостта!!!
Привет, Облачета!!!
Мислех да не се показвам с пост по въпроса за АБО, но пусто сърце не трае. Няма да скрия, че не очаквах такъв старт на обсъждането. Не че maritza едва изтрая да си пусне мнението и не поради това, че написа много информация за Корана, шерията... БЛАГОДАРЯ!!!  А защото инфото беше много. Rolling Eyes      Тя даде тон на началото на обсъждането с едно заключение и с една доста критична рецензия за сценария и Мерал. Така нещата се изместиха. Ние стигнахме 29-та серия - финала за един ден. Марица, не се сърди!!! Да не вземеш да се тръшнеш да ревеш!!! Харесвам ентусиазма ти, но не мога да наваксам това темпо.  Видях, колко пъти написа, че това е само от желание да разбереш по-добре сериала, но наистина ти пожелавам Господ да те дари с търпение!!!  
По мое наблюдение, по-голяма част тук в темата сме по-бавнички. Особено аз!
Та по повод началото на обсъждането на АБО в нашата тема, реших и аз да се разровя, да се подготвя, за да не се излагам пред аудиторията
А сега сериозно. Предварително искам да уточня, че приемам, всичко показано за реално!
Все се питах, като сериала е правен 2009-та, кога всъщност се развива действието? Кога са били минирани тези територии и защо? Не са ли вече прочистени?
И ето какво открих в нет-а -
Анализ, поместен във в-к Миллиет, от същата 2009-та
http://www.focus-news.net/?id=l16077&PHPSESSID=7tvb6ljb7i4vmdfahrqf4tcg34
Лелеее, ми то значи Парламента се занимава с този въпрос с мините и днес.
Прочетох още, че Мaдрин означава крепост, че архитектурата е в арабски стил, че е изграден в скалиста местност и има изглед на юг към равнината в Сирия. Там живеят кюрди, турци, асирийци, араби, както и останалите след Арменския геноцид.  В района има много църкви и манастири, както и действащи, които са основани от ранносирийските християни. През 1394 г. са били завладени от монголите / за това се сетих, че селото се казваше ГюзелЮРТ/ През 1517 г. са завладени от турците и влиза в състава на Отоманската империя. В началото на 20-ти век е била направена етническа чистка, насочена против арабите, арамейците и арменците.
Прав е Мустафа Булут като казва: "за нас страшните филми никога няма да свършат"!!!

Скрит текст:

Дара

Deyrul Zaferan Manastiri
Хайде сега се омитам, но да знаете, че ви обичам всичките!!!

ПП: Марта, поздравления за новия клип!!!
Дилеми, ти направо написа моя втори пост по темата!!! И мен "Сърцето ме боли, като гледам този филм. Можеш ли да опишеш тъгата си, мъката си?!"

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 04:05 от di...va

# 680
# 681
  • Пловдив

Добро утро на всички. Да сме усмихнати, позитивни и да ни е приятно днес в темата.

# 682
  • Пловдив

di...va,  Марта_49, ValentinaP, Dilemi, Goni, marytza, daizy_g и всички останали момичета.....

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 09:10 от mariana51

# 683
Мариана,това е оригинала!

п.п.Слезнах само за да ви кажа Лек ден и приятен преговор!

# 684
  • Стара Загора

Добро утро! Много е хубаво настроението в темата, момичета.  Hug
    Аз не мога да се включвам по темата за Облака, защото не съм го гледала. Всъщност стигнах до 7 епизод и засега не мога да продължа. Както каза Малчева, ако не греша, иска се време и нагласа за този филм, а в момента аз ги нямам и двете. Смятам обаче да продължа да влизам в темата, защото тук е много приятно и защото се надявам тук да намеря отговор на въпроса какво следва след "Каква е вината на Фатмагюл".
    Желая на всички усмихнат ден, а за настроение поздрав с изпълнението на един много симпатичен руски актьор.

http://www.youtube.com/watch?v=f9ALS9mF-RU&feature=related

# 685
Привет, момичета!!! newsm18 newsm18 newsm18
Благодаря ви за отзивите за Радостта!!!
Привет, Облачета!!!
Мислех да не се показвам с пост по въпроса за АБО, но пусто сърце не трае. Няма да скрия, че не очаквах такъв старт на обсъждането. Не че maritza едва изтрая да си пусне мнението и не поради това, че написа много информация за Корана, шерията... БЛАГОДАРЯ!!!  А защото инфото беше много. Rolling Eyes      Тя даде тон на началото на обсъждането с едно заключение и с една доста критична рецензия за сценария и Мерал. Така нещата се изместиха. Ние стигнахме 29-та серия - финала за един ден. Марица, не се сърди!!! Да не вземеш да се тръшнеш да ревеш!!! Харесвам ентусиазма ти, но не мога да наваксам това темпо.  Видях, колко пъти написа, че това е само от желание да разбереш по-добре сериала, но наистина ти пожелавам Господ да те дари с търпение!!!  
По мое наблюдение, по-голяма част тук в темата сме по-бавнички. Особено аз!
Та по повод началото на обсъждането на АБО в нашата тема, реших и аз да се разровя, да се подготвя, за да не се излагам пред аудиторията
А сега сериозно. Предварително искам да уточня, че приемам, всичко показано за реално!
Все се питах, като сериала е правен 2009-та, кога всъщност се развива действието? Кога са били минирани тези територии и защо? Не са ли вече прочистени?
И ето какво открих в нет-а -
Анализ, поместен във в-к Миллиет, от същата 2009-та
http://www.focus-news.net/?id=l16077&PHPSESSID=7tvb6ljb7i4vmdfahrqf4tcg34
Лелеее, ми то значи Парламента се занимава с този въпрос с мините и днес.
Прочетох още, че Мaдрин означава крепост, че архитектурата е в арабски стил, че е изграден в скалиста местност и има изглед на юг към равнината в Сирия. Там живеят кюрди, турци, асирийци, араби, както и останалите след Арменския геноцид.  В района има много църкви и манастири, както и действащи, които са основани от ранносирийските християни. През 1394 г. са били завладени от монголите / за това се сетих, че селото се казваше ГюзелЮРТ/ През 1517 г. са завладени от турците и влиза в състава на Отоманската империя. В началото на 20-ти век е била направена етническа чистка, насочена против арабите, арамейците и арменците.
Прав е Мустафа Булут като казва: "за нас страшните филми никога няма да свършат"!!!

Скрит текст:

Дара

Deyrul Zaferan Manastiri
Хайде сега се омитам, но да знаете, че ви обичам всичките!!!

ПП: Марта, поздравления за новия клип!!!
Дилеми, ти направо написа моя втори пост по темата!!! И мен "Сърцето ме боли, като гледам този филм. Можеш ли да опишеш тъгата си, мъката си?!"

Hug Hug Hug Дива!
Много ми хареса резултатът от подготовката ти! Simple Smile   Kiss И мисля, че много помага за разбиране на АБО. Simple Smile

Hug Hug Hug  Kiss А това е за отбелязването на изместването на обсъждането. Simple Smile)) И аз видях, че се измести, но нали станах повод за това с поста си, нямах очи да призовавам към обсъждане яваш-яваш. Simple Smile)) Леко намекнах с повторното постване на диалозите, ама къде ти - вече бях дръпнала щифта на гранатата. Simple Smile))

Сигурно сте забелязали и "варварите" ми. Тях пък постнах заради тези думи на Булута: "на нас страшните филми никога не ни свършат"!

Ще се опитам да си намаля вината с мисълта, че всички сме имали нужда от едно първоначално обобщено мнение за сериала. Той наистина разтърсва и е трудно да не си кажеш с какво и как, без да го обхванеш като цяло. А сега дано продължим кротичко, пък аз ще се моля за повече търпение... и по-малко даскалски симптоми... поне във форума. Simple Smile

# 686
Марианка, Татяна и всички останали - добро да е утрото ви! Simple Smile flower

# 687
  • Пловдив

Да пием и по един чай с Мустафа и Керим. И един поздрав...
Скрит текст:

# 688
Гюзелюрт в околностите на Мардин не съществува нали,на картата не го намерих

# 689
  • Пловдив

Гюзелюрт.
Линк със снимки:
http://picasaweb.google.com/ymgologanov/Ercies_Suphan

Линк със карта - на руски е обаче:
http://www.turkey-lands.ru/content.php?id=66

Общи условия

Активация на акаунт