Отговори
# 630
Хелоу  Mr. Green

Брайде, стига си се филмирала с тия критични седмици, месеци и т.н.  Naughty Ако има такива, те са първите 3 месеца от бременността - рискът не е малък и неслучайно ЗК не признават бременност преди 12 г.с. Взимай си болничните, тегли една майна на глупавия ти шеф и си свиркай. Наслаждавай се на дните, които ти остават като бременна, защото после ще ни липсва усещането.  Hug

Добре дошли на новите момичета.   bouquet

# 631
Момичета изобщо не се притеснявайте за отпуските. Прехвърлят ви се за след майчинството. Никой няма право да ви задължава да ги ползвате по каквато и да е причина. Аз имам 15 дни от тази година които ще ми останат за след майчинството защото от началото на 5 месец съм в болнични. Поинтересувах се как стоят нещата с отпуските защото на мен ми остават доста дни, а от работата ме натискаха да си прекъсна болничния и да си пусна отпуска за да я изчистя, но като попитах запознати с това ми казаха че те искат да я изчистя за да не се налага евентуално след майчинството ако реша да напускам да не ми изплащат почти 3 работни заплати а 2 Wink

# 632
абе че ще мине, ще мине, ама колкото повече наближава, толкова повече го мисля Grinning ту ми се струва, че ей го на-не остана, ама после си викам - кво не е останало, още месец и нещо трябва да идвам Grinning
Луда работа Simple Smile
Иначе моя шеф е доста емоционален, вика и буйства, ама е в другата стая, а и мен наистина някак си не ми влияят тея неща  Rolling Eyes а и той не вика по мен конкретно де Grinning

# 633
  • София
Абе то и да не вика по мен, вика по някой колега и то неоправдано.... намира се в някакви цикли и е направо ужасно! Аз така се натоварвам заради тях като мн добре знам какво са направили  и какво правят и т.н.т. А ако викне по мен директно ставам и си тръгвам, за това гледа на скайп или на мейли да ми пише недоволните неща към мен и макар да не звучи строго и грубо, то като го познавам колко е хиена и надменен знам тона му и точно какво има предвид думите си!
Другата седмица ще издържа, по-другата съм отпуска... ако нямам желание да се връщам, няма да се върна - това е!

# 634
  • Пловдив
Здравейте,
Niq_23 спокойно и аз съм в 45-дневния болничен чак от средата на ноември. Wink Просто ще си имаме бебчета по празниците. Simple Smile

Иначе относно работата, аз нямам никаква отпуска, защото покрай дъщеря ми се налага да отсъствам понякога и вместо болничен пускам отпуска. Чак такова напрежение в работата нямам, но понеже съм цял ден седнала пред компютър ми се подуват краката,а от два дни съм с едни болки ниско долу, че едва издържам.Пия но шпа и магнерот, но ако не мине отивам на лекар.
Не съм взимала и един ден болничен нито с първата, нито сега с втората бременност, но ако се налага взимам. Една приятелка направо ми се чуди защо не го направих по-рано, ама нали всичко опира до пари.....

# 635
timida48 - откраднали са ти колата?  Shocked  Shocked Ужас! Аз щеше много трудно да го изживея! Колата е толкова нужна, особено ако си от по-голям град! Направо без кола съм като загубена по този градски транспорт. Дано да сте имали каско и скоро да ви дадат някакви пари и да си вземете друга!  Praynig  Praynig
....
Да ти кажа и аз още го прживявам, защото много съм свикнала с нея...сещаш се с 5 годишно хлапе и бременна и със забрана да се движа много много...много е неприяно. Каско имаме, но и опит със застрахователите имаме  Close
maia_a в Сф всички разтояния ми се виждат големи без кола, до бабите, до магазините, сега не мога да отида и за бебка да разгледам като хората, гледаме да се съчетаем с ММ като е свободен...ама не сие работа да го занимавам за всяка щуротия, която ми щукне в главата  Wink Тъй че мъжа ти го разборам напълно  Laughing

# 636
и на мен ми отичат краката Sad а нещо и кръста почва да ме боли кат седя толко време на гадния стол - явно не мога да намеря оптималната поза Simple Smile

# 637
Valleriana , пробвай да стоиш с изправен гръб, разтворени широко крака и корема между тях, леко напред. На мен ми се отразява добре да я редувам тази поза с другата - облегната назад с възглавница зад кръста  Peace

# 638
Manhamanha   не разбрах какво те притеснява в пиенето на Феро Фолгамата newsm78
За седящите на бюро момичета, на които им отичат краката - при последния ми преглед при доктора бях с много отекли крака / след работа/ и той категорично каза вече да изизам в болничен, защото това не било добре за бебето, така кръвообращението не било правилно , т.е. от краката не се връща обратно и така  Peace Затова аз вече си взех болничния и вчера си бях в къщи, днес съм на работа и така ще идвам още някой ден през ден през два. 

# 639
  • на земята
Здравейте   bouquet  Manhamanha и аз като  vesta_78 ,не разбрах какво те притеснява в пиенето на Феро Фолгамата  newsm78 това си е желязо какво толкова не разбирам,почти всички мами я пият,тя е един от препаратите които момагат по време на бременноста,все пак ниския хемоглобин хич не е майтап работа  Peace     timida48 ,направо ти съчуствам и знам колко е гадно,аз си продадох колата ,сеха съм пвпроцес на купуване на друга,но кражбата това напрабо е ужасно..)))Важното е че сте добре с бебе ,дано застрахователната компания си свърши работата докрай ..)))Много е кофти без кола нистина,който е свикнал..)))

# 640
 timida48 ,направо ти съчуствам и знам колко е гадно,аз си продадох колата ,сеха съм пвпроцес на купуване на друга,но кражбата това напрабо е ужасно..)))Важното е че сте добре с бебе ,дано застрахователната компания си свърши работата докрай ..)))Много е кофти без кола нистина,който е свикнал..)))
Благодаря ти лаленце  Hug И аз с това се успокоявам, само да сме живи и здравички всички, останалото ще си дойде на  мястото:)))

# 641
Brayda, след като не се чувстваш напълно спокойно вече на работата - нямам какво да го мислиш - взимай си болничен и си пази психическото здраве - твоето и на бебето. Hug
И аз мислех да си взимам по-рано болничен, но ще ползвам от 5 октомври 15 дни отпуск и после излизам в полагаемия болничен. Но пък имам доста работа за вършене - все неща за които съм поела отговорност още преди да забременея. А и шефката е много разбрана, и всички колеги много ме пазят. Дори някой ако се разболее ме изпращат да си седя у дома, без да ми искат да ги оправдавам тези дни. Още откакто съобщих, че съм бременна срещнах пълно разбиране. Но ако не беше така със сигурност нямаше да седя на работа колкото е възможно по-дълго време.

Това желязо наистина не вреди, но и невинаги помага - поне на мен. Сега ще ходя на хематолог да се види дали не е необходима смяна на терапията newsm78

# 642
Loras,
късметлийка си с такива колеги и шефка Simple Smile  Hug

# 643
  • София
Loras  - да, при теб изглежда много добре Simple Smile Мен единствено когато трябва да съм на преглед и си тръгвам на половината работен ден няма нужда да си отработвам.
Днес сутринта имах болки и даже си мислих да бягам на лекар, но след 1 ношпа ми мина всичко и не ме е боляло до сега.
Аз вече от 2-3 дена редовно пия магнерота, че все се притеснявам от всяка болка. Вчера примерно като тръгнах от работа, незнам защо но отново през целия 15мин път пеш до нас ми беше твърд корема и ме болеше корема, не менструални болки, не кръста а корема... като се прибрах се изпишках, взех кучетата и ги изведох на разходка и ми мина... Това се случва доста често - на връщане от работа! Дали има общо с това, че съм седяла мн дълго време и после нещо това вървене (нагорнища, надолнища, стълби) ми идва прекалено стресово?

# 644
Brayda, и моят корем е по абсолютно същия начин - винаги като ми се пълни мехура ми става така и като вървя - усещам голяма тежест и като се изпишкам става по добре. на мен магнерота определено не ми помогна за втвърдяването, а започна все по често да ми се случва - от вчера съм на гинипрал - по половин хапче два пъти на ден и май за сега действа newsm78

Общи условия

Активация на акаунт