Отговори
# 645
Обяснявам още веднъж какво ме притеснява във Феро Фолгамата  Simple Smile Първо, беше ми изписана въз основа на ПКК, която правих предния месец. Ходя веднъж месечно на ЖК и на пред последната (август) ми дадоха направление за изследвания и ми казаха, че ще се обадят ако има някакъв проблем. Никой не се обади и онзи ден ходих за последната ЖК (за септември). Доки ми извади изследванията от преди месец и ми каза, че имам лека анемия - хемоглобин 102 и затова трябва да пия Феро Фолгама 2x1. Реших, че за месец всичко може да се е случило и затова преди да започна да я пия си пуснах една нова ПКК вчера - резултата хемоглобин 110, без да съм пила желязо и без да съм яла храни богати на желязо... Другото ми притеснение е, че на листовката на Феро Фолгама изрично пише да не се пие повече от 1 таблетка на ден от бременни, заради високото съдържание на фолиева киселина - 5мг при препоръчителна дневна доза 0,4мг. Знам, че много бъдещи мами пият по 2, че даже и по повече хапчета на ден, но все пак реших да се консултирам. Д-р Цолова каза, че при тези нива на хемоглобина и при положение, че се е вдигнал за 1 месец и без да пия хапчета ми е достатъчно 1 на ден.
Извинявам се за дългия пост, но иначе пак нямаше да стане ясно  Hug
Brayda и моя корем така се втвърдява след дълго седене и разходка  Peace

# 646
  • София
Мами, ето една интересна новина: http://www.moetodete.bg/zdravni-novini/otkriha-na-kakvo-se-dulji … detska-smurt.html

Нали има люти спорове за и против обиколниците на леглата, завивките и спалните чували  Wink

# 647
  • на земята
 loras ,при проблем според мен посещението на хематолог е задължително,гиниколога не е хематолог..)))Пък и дават направление отиди на хематолог за собственно спокойствие  Peace  Manhamanha,да разбрах за феро фолгамата още от предния пост ,само не разбрах каква е тази лекарка да ти изписва лекарства с ПКК от месец преди това  newsm78 аз лично не бих и се доверила втори път..)))Всеки лекар е различен но...))))) А що се отнася до фолиевата кислена ,няма как да ти навреди ,тя не се натрупва в организма ,хематоложката дае ми каза да си пия с ферофолгамата ,а тя е 5 мг..))))

# 648
Аз фолиевата съм я спряла по съвет на Цолова още след ФМ в 20 г.с. Попитах я до кога да я пия и тя ми каза да си допивам опаковката и край (бяха ми останали 4 хапчета). И аз знам, че не може да навреди и да се натрупа, но все пак смятам, че някои дози са прекалени при бременни, които нямат дефицит на фолиева киселина.  Peace В крайна сметка, действието й е важно по време на органогенезата, а тя протича в рамките на първите 3 месеца. Wink

# 649
  • на земята
_Cinderella ,това което казваш не го знам,хематолога го каза,аз не съм наясно,нито съм го учила нито съм чела ,няма как да дам компетентно мнение за което да съм сигурна..))) Всеки лекар различно казва,незнам кой прав кой крив,питах и д-р МАРКОВ и той каза че повечето я пият докрай и той самият я препоръчва..))))Според мен всеки да си слуша доктора и така..)))

# 650
  • София
За и против пиенето на фолиева киселина /В9/ до края на бременността има много. Но все пак това, което е всеизвистно е, че заедно с вит. В12 спомагат образуването на червените кръвни клетки и допринасят много за избягване на анемия  Peace Всеки се доверява на своя си лекар, аз за себе си реших да се доверя на проф. Кременски от Генетичната лаборатория на МД. Съветът му беше категоричен - фолиева по 0.4мг до края  Naughty

# 651
  • София
sofyia - аз люти спорове не съм видяла  Hug
Аз реших да имам и одеалце и чувалчета - 2 броя Simple Smile
А за обиколниците - хмммм, хмммм, съседката ми няма да ползва, но аз не си представям кучешките муцунки как ще искат да се мушкат през решетките  hahaha

A и възможността да се задушат мисля че е различна от внезапната смърт... незнам...
Аз обиколник ще имам, защото кучетата иначееееее ... хахаха

# 652
Здравейте, ние тъкмо се прибираме от преглед. Всичко е наред плацентата се е вдигнала достатъчно. Малкия мъж е 1.100 според доктора бил перфектен и със сигурност е момче няма съмнение дори си имам снимка на топчетата му. Иначе сме решили да се казва Теодор на свекърва ми . В нас ще настане мъжко царство някой може и да са видели във фейсбук но имам и два мъжки голдън ретривъра които ще са и по големите батковци на бебо.

# 653
  • София
хахах а точно по твоята аналогия при нас ще е женско царство - 2 женски дакела и бебе момиченце  Crazy Само пиклички!

# 654
  • София
Брайдичка,  не се изразих правилно!  Наистина има много крайни мнения, свързани със задушаване и този синдром в САЩ примерно... и в З. Европа също... Имам и едни познати в Англия, такива съвети раздават.... сакън не завивайте бебетата, обиколниците са супер мега опасни и т.н  Simple Smile  Но нали и преди казах, колко поколения са изгледни тук с юрганче, не съм чула някое бебче да се е задушило  Simple Smile  Hug

Разбира се, обиколници ще сложа само на късите страни и на задната дълга. Смятам поне през първите месеци кошарката да я долепя до спалнята със свалена решетка  Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 сеп 2012, 15:30 от sofyia

# 655
  • на земята
 sofyia  Peace д-р КРЕМЕНСКИ си  разбира от работата..)))

# 656
  • София
Да и аз не съм чула Simple Smile
Аз поговорих с майка ми и нали аз съм била горе долу зимно бебе - на 9-ти отк. съм се родила, та тя не е ползвала юрганче за мен а одеалце в плик. Тя каза, че и сега е хубаво да имам такова, но и чувалче - аз й обясних там каква е статистиката и тенденцията за безопасност в днешно време... тя обаче не е съгласна ръчичките да са отвити, защото нали на чувалчетата са отгоре като потниче и според нея само чувалче е недостатъчно.
Та ще вземем и с дълъг ръкав и с къс ръкав, както и одеалце памучно някакво Simple Smile

А за обиколниците... ами може като легнем вечер да ги махам от едната страна, за да може поне вечер да не го мисля, то не е проблем че ще стане нещо, а че ще го мислим дали няма да стане като знаем цялата тази информация! А иначе през деня като се навъртаме наоколо според мен няма опасност. Wink А и вечер кучетата спят като пънове и хич няма да си мръднат гъза да ходят да душат в кошарата Grinning

http://www.martis93.com/%D0%9C%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB-%D0%94%D0 … D1%80%D0%B0%D1%84

Вижте това легло! Просто е уникално и най-вероятно ще е това и моето легло ще е без люлка! Може би ще съжалявам, а може би не Simple Smile

kreizif - голямо момченце! Браво за хубавия резултат! Все така да расте бебчо! Simple Smile

# 657
*лаленце* , лекаря, при който ходя на ЖК по ЗК от самото начало и до сега бях много доволна. Даже не ходех на частно освен за ФМ, защото си ми правеше всички необходими изследвания и измервания. Но последния път се изложи много жестоко. И аз знам, че фолиевата киселина не се натрупва и не е опасна,но все пак 20 пъти по висока доза от препоръчителната, а ако пия по 2 таблетки, както ми казаха първоначално ще значи 40 пъти по-висока доза на ден, ужасно много ми се струва. Знам, че е нужна за доброто усвояване за желязото, но пък и знам какво пише в листовката Simple Smile
kreizif , браво за малкия голям мъж, все така да си расте Simple Smile И на мен вчера ми показаха пишоната от близо, не може да има съмнения и това си е  Laughing

# 658
Аз знам, че фолиева киселина се съдържа и в много хранителни продукти. Доматите са едни от тях, а аз ям промишлени количества. Отделно в Малтофер-а се съдържат 0.35мг., така че не мисля, че непиенето на фолиева отделно би била проблем за нещо. Поне не съм чула за някакъв проблем, възникнал от недостиг на фолиева след третия месец от бременността. Аз мислех да я пия до края, ей така за собствено спокойствие, но в крайна сметка я спрях.  Sunglasses

# 659
  • на земята
Brayda  Joy и това е супер ,нали искаш без колелца само с люлка ,голяма си скица ,взимай едно от двете и това е,аз например май се отказах от люлката,предпочитам с колецата,пък и сестра ми каза че с тази лчлка много ще се разкърца самата кошара  Thinking    Manhamanha,разбирам те,на повечето листовки така пише ама бременните ги пият какво да правят,нали е за добро,а за докторите думи нямам ,единят едно,другият друго...да сме здрави да имам живи и здрави бебоци ей туй е важното   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт