ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 754
  • 382
  •   1
Отговори
# 150
След дългото ми чудене каква козметика да ползвам за бебето, опитът ми показа - никаква!
В началото започнах с крем за подсичане Avene, обаче ми се стори, че дупето се зачервява още повече. Спрях да го мажа, дупето миех само с вода и за няколко дни се оправи. Оттгогава спрях да го мажа, дупето не се подсича вече. Използвам еднократни пелени, които нямат никакви миризми и уж "лосиони", като при смяната винаги го оставям да си порита голичък (неприятното е, че може да се наложи да си смените дрехите и чаршафите, но се свиква  Grinning)
Лющенето на кожата, за което споменах, мина без да мажа с бадемовото олио. След баня го подсушавам с една мека кърпа, обличам го и толкоз.

# 151
За много години, бременелки и мами! Честито за скоропоявилите се бебчета! Да са ви живи и здрави и много да ви радват! Grinning
Май в заглавието на темата трябва да се добави и Еко бебета, защото виждам, че се обсъждат и грижите за бебчетата и аз бих искала да се включа. Аз също не използвам козметика за бебчето ми. В началото го мажех с кокосово масло след баня, но напоследък с нищо. А косичката с какво я миете? Моят е с по-дълга и се замърсява. Освен това искам да попитам с какво може да се премахнат коричките на скалпа? Моят има само отгоре на главичката и се чудя как да ги махна.
Искам да попитам и за витамин Д, давате ли на бебетата? Аз започнах да давам на моето бебе Вигантол след 6-ти месец като намалихме разходките. Все още сме на половината на шишенцето, но нашата педи ми препоръча да премина на Джеймсън. Да си свърша ли Вигантола или да купя новия продукт, вие какво мислите? Освен това тя ми каза, че фонтанелката ни е все още голяма и ми препоръча да давам шуслерови соли 1и 2. Аз съм чела че фонтанелата се затваря до 18-я месец напълно, а ние сме едва на 7 месеца и 8 дни. Фонтанелката е колкото монета от 1 лев и се чудя дали е нормално? Много благодаря предварително за отговора! Hug

Последна редакция: вт, 08 яну 2013, 16:59 от desi82

# 152
До като се наканя да пиша на Шушу за кожата тя си е решила проблема, много съм мудна  Laughing

И нашата се белеше първите 2 седмици. Кофтито беше, че на крачетата по гънките така изсъхна, че взе да се цепи и да тече кръв. Тогава взех да мажа с масло от шеа, оправи се, но дали от маслото или от само себе си, не мога да кажа  Flutter

Отделно се оказа, че имаме екзема по лицето и главата. Кожата стана като шкурка. Мазах с кърма един-два пъти, но не помогна. След 2 седмици пъпчасване просто отидох на Джи-пито и ми изписаха емолиент (лосион ли е какво и аз не знам). Добре, че се пооправи, че трябваше да преминем на кортизонов препарат.

Иначе козметика ползвам само натурална или био. Мятам линк, използваме тази серия, а вчера понеже нашия се беше свършил ползвах бебешкия. Малко трудно ми се запени, но пък ми изми чудесно косата. не знам дали могат да се поръчват за България. Малко са скъпички, но пък доста икономични за сметка на това. Ще се опитам и да дам линк на сапуните ккоито купувам от Ибеи, имат доставка до БГ мисля и стават и за бебета. 100% органик и натурални са. Произвеждат се в Израел.

Шампоана. От тази марка имат и друга бебешка козметика, но аз съм си купила само шампоана
http://www.thenaturalskincarecompany.co.uk/baby-mother/organic-b … baby-shampoo.html

Ето и сапуна
http://www.ebay.co.uk/itm/220703228226?ssPageName=STRK:MEWNX:IT& … p3984.m1439.l2649

# 153
Освен това искам да попитам с какво може да се премахнат коричките на скалпа? Моят има само отгоре на главичката и се чудя как да ги махна.

Намазваш с кокосово масло, оставяш да постои известно време и обтриваш с влажна хавлиена кърпа.

Витамин Д на големия не съм давала изобщо, на малкия също не давам, но този път аз пия.

# 154
Освен това искам да попитам с какво може да се премахнат коричките на скалпа? Моят има само отгоре на главичката и се чудя как да ги махна.

Намазваш с кокосово масло, оставяш да постои известно време и обтриваш с влажна хавлиена кърпа.

Витамин Д на големия не съм давала изобщо, на малкия също не давам, но този път аз пия.

Благодаря ти за отговора, Кларет! Ще пробвам този метод. А витамин Д защо не даваш на децата? За пролетта, лятото и есента съм съгласна и аз не давах до началото на декември, но след това разредихме разходките и започнах да давам.

# 155
  • сф
здравейте,

влизам точно да попитам за някакви естествени алтернативи на витамин д... бебчето ми е на двайсет и няколко дни и скоро предстои консултация, на която сигурно ще му предпишат някакъв витамин д по стандартна схема, без да определят предварително дали му е нужна тази добавка или не. ще ми се да я получава по някакъв алтернативен естествен начин - ако някой знае или има опит, нека сподели Simple Smile; предварително ви благодаря!

освен това, си търся свестен и напредничав педиатър по здравна каса, който да изписва лекарства за "добър ден". ако някой знае такъв в центъра или западните квартали, моля да ми го издаде  Simple Smile - може и на лични.

# 156
Оф, бях забравила, че трябва да търся педиатър  ooooh!
За витамин Д знам, че го няма в много храни.
Намерих някакъв списък, ама то реално няма как да дадеш риба и яйца на едномесечно бебе, та дано някой се изкаже с по-ясна идея. Моето човече ще е пролетно, мога ли просто да го държа повече навън, да го огрява слънце? Не да го пека на плажа, разбира се Mr. Green

# 157
Оф, бях забравила, че трябва да търся педиатър  ooooh!
За витамин Д знам, че го няма в много храни.
Намерих някакъв списък, ама то реално няма как да дадеш риба и яйца на едномесечно бебе, та дано някой се изкаже с по-ясна идея. Моето човече ще е пролетно, мога ли просто да го държа повече навън, да го огрява слънце? Не да го пека на плажа, разбира се Mr. Green
При кърмачетата предполагам, че се предполага майката да яде храната и веществата да стигат до бебето през кърмата. Но не знам с колко загуби ще стигнат Simple Smile

# 158
# 159
мога ли просто да го държа повече навън, да го огрява слънце?

Da, не е нужно да го огрява, достатъчно е да е навън на дневна светлина.

Ако кърмите е достатъчно да си изследвате вашите нива на вит Д, ако вие имате достатъчно и бебето ще получи достатъчно, ако вие имате ниски нива може вие да приемате вит Д, аз не давам директно на бебето  Naughty .

# 160
 Clairette, би ли споделила как пиемаш Вит Д
Вчера бяхме с бебешорката при педиатъра и той каза да й давам сутрин на гладно
по две капки, но не ми се иска директно на нея да ги давам. Та в тази връзка ме
интересува има ли значение по кое време пия витамина -трябва ли и при мен приема да е сутрин
и на гладно ?

# 161
Нямам идея, аз го пия като се сетя, вероятно има и по-правилен начин, но не съм задълбавала.

# 162
Здравейте, включвам се и аз да следя темичката  Simple Smile!

# 163
  • UK
И все пак, открили ли сте някакви "натурални" добавки за бременни, особенно на фолиевата киселина и желязото, има ли изобщо такива?

Perfect prenatal http://www.iherb.com/New-Chapter-Organics-Perfect-Prenatal-192-Tablets/23319?at=0 , Iherb доставят и до Бг  Peace . Аз съм върл противник на всякакви хапове и витамини и подобни, с първата бременност не пих абсолютно нищо, сега с втората, по препоръка на акушерката ми, си взех тези ( започнах ги някъде около 7-ия месец чак) и съм много доволна, с 2 ръце препоръчвам  Peace .

Доколкото знам New Chapter бяха купени от Procter & Gamble миналата година, за мен вече не са това, което бяха и не купувам техни продукти. 

# 164
Бременни и мами, след раждане с какво мажете корема, за да не се получат стрии? Сега се мажа с пшенично масло. Но все пак е масло и е мазничко, не мисля, че е добра идея след като родя, или?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт