ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 758
  • 382
  •   1
Отговори
# 165
А тази теми сега я намирам! Като гледам обсъждате и грижи за бебетата, та не е късно да се включа, надявам се  Hug
Козметика за бебето не смятам да ползвам, поне в началото. Взела съм си комплект многократни пелени, бебо ще спи при нас (т.е. нямаме отделно легло) и количката ми е 2-ра ръка, но предполагам, че често слинговете ще са по-удобни. Инак за вкъщи - ние месо не ядем (мъжа ми понякога), но имаме котарак, на когото даваме. Друго не се сещам като за начало   bouquet

# 166
И аз си мисля, че слингът ще ми е по-удобен. Ние нямаме кола и въобще не се виждам да мъкна количка в градския транспорт или по други градове.  Rolling Eyes Иначе имам обещана една, така че, ако успея да я взема, ще имаме и ние втора употреба, за всеки случай. Най-вече да си бутам багажа в нея, ако изляза с фотоапарата и бебето на разходка  Laughing

# 167
 Да предложа тук моята количка , точно за тези ,които не смятат да я имат за "основен транспорт" .
 Има лека неизправност ,която не й позволява да се натоварва с много багаж (но бебенце ще вози без проблем) .
 Не ми се хвърля на боклук ,защото ми е прекалено скъпа и носи много прекрасно-топли спомени .  Heart Eyes Иска ми се да я дам на добри хора . Заредена е с много любов .  Heart Eyes

Маг Ингланд , цвят - спокойно зелено .
   Пишете ми на лични .  Peace

# 168
А пък мен ме обявяват за луда - как така със слинг, без количка не можело.... ooooh! Щяла съм била още първия месеца да остана без кръст.....пишман станах, че казах, че няма да купувам количка предваритлено и на пролет ще ми подарят една почти не използвана.

И аз първоначално мисля да не ползвам бебешка козметика. От някой чужд сайт ще си куя био шампоан и сапунче, защото в родните магазини са с петорни цени.
Решила съм да ползвам и многократни пелени, макар пак да чух коментари, че вместо да обръщам внимание на бебето ще се занимавам с пране и простиране  hahaha
Мокри кърпички също няма да ползвам, а ще ги заменя с навлажнени тензухени парчета. Ще си взема голяма кутия от мокри кърички за съхранение, че са с капаче  Simple Smile
За играките и аз съм привърженик на тези от естествени материали и задължително да са образователни. Не искам да виждам розов слон или синя маймуна, камо ли китайските пластмасови глупости. И явно от сега ще трябва да превъзпитавам околните в тази посока.

В момента си мажа корема с какаово масло или една купена комбинация масло от ший, какао, гроздови семки и бадем.

Свела съм до минимум козметиката и химията у дома. Използвам предимно безароматни и никак не ми пречи това. Не робувам на комерсиалния консуматорски пазар.

Много полезни съвети давате и за бебчетата, за което благодаря!

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 00:31 от Pampers

# 169
А пък мен ме обявяват за луда - как така със слинг, без количка не можело.... ooooh! Щяла съм била още първия месеца да остана без кръст.....пишман станах, че казах, че няма да купувам количка предваритлено и на пролет ще ми подарят една почти не използвана.

.........
   Според мен , и да имаш някакви проблеми ,няма да са с кръста ....  Peace

# 170
Ние вече сме си вкъщи от няколко дни и си се гледкаме  Crazy
Pampers, и аз не ползвам мокри кърпи. За вкъщи ползвам една гъбичка, с която избърсвам дупето/пишлето при смяна на пелена, ей такава http://www.ecobebe.bg/product_info.php?cPath=35_61&products_id=399 - супер доволна съм! За навън и аз ще действам с кърпа и вода от шише  Whistling
Ползваме и многократни пелени само. Не е вярно това, че ти отива времето в пране и простиране! Днешните многократни нямат нищо общо с тензухените пелени, дето са се ползвали едно време. Тия си попиват идеално, просто се сменят по начесто. За сега пера почти всеки ден и после простирам. Ако си направя сметка на времето, което ми отнема да пусна пералня, да простра и да събера прането, сигурно не е повече, отколкото би ми отнело да се облека, да отида до аптеката/магазина, да купя памперси и да се върна. Напротив - удобно ми е, че не "свършват", както пакета с еднократни  Peace  Негатива на тия пелени е, че даваш парите накуп и ти се налага да имаш достатъчно бройки, тъй като в началото се сменят доста начесто. Аз до сега не съм сменяла повече от 8 бройки на денонощие, имам общо 19 пелени с по 2 подожки. Мисля, че ще ми стигнат.

# 171
chugra, благодаря! И аз си мисля, че не отнема повече време от купешките пелени. Четох аз темата за многократните, но още не съм се ориентирала какви точно да взема.  newsm78

# 172
Чугра, честито бебе  Hug

# 173
Честито бебе, Чугра!   bouquet
Ако не е тайна кои пелени избра за новородено?

# 174
Благодаря   bouquet
Ами купих едни канадски, http://www.lilhelper.ca/ - от био бамбук са, и външната и вътрешната част

# 175
chunga,  честито бебе и от мен. здраве и много усмивки:)

някъде по-роге пишете за козметика. АЗ използвам от самото начало бебешка козметика на BIO G (българска козметика).
ето къде можете да видите дали съставът ви харесва: http://laika.bg/index.php?route=product/category&path=74_84

Аз лично изпозлвам да Рада шампоана за коса и тяло и олиото. Бебешкото акне и гурелчетата бързо изчечнаха, като капнах кърма Simple Smile

# 176
  • София
Момичета, предлагам да не се разводнява темата с бебешки въпроси. Все пак си има специална тема за Еко бебета, нека тази си остане за Еко бременни Simple Smile

# 177
Момичета, предлагам да не се разводнява темата с бебешки въпроси. Все пак си има специална тема за Еко бебета, нека тази си остане за Еко бременни Simple Smile

Благодаря за темичката, не я знаех! Отиваме при еко Бебетата  coolcool
Чао от мен и лека бременност: )

# 178
Мерси, пренесох се  Hug Леко бременеене!   bouquet

# 179
  • София
Здравейте, записвам се и аз тук. Малко късно ви откривам, предвид че ми остава съвсем малко до раждането и по-скоро ще съм еко родилка Crazy . Темата ми се струва супер интересна. Имам разни питанки, но първо ще изчета всичко, писано до тук, за да не повтарям въпроси.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт