ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 760
  • 382
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,

Виждам, че темата леко се е обезлюдила и реших да се включа. В ранна бременност съм и съм еко, доколкото градския живот ми го позволява. Много ценни съвети прочетох, но виждам и че има те първа време да се "образовам". Например темата за многократните пелени ми е напълно нова, но ме привлича идеята.
Та имам два въпроса: 1. Някоя от вас приемала ли е спирулина по време на бременноста си? Аз от над 2 години не консумирам никакво месо и съответно приемам спирулина, за да си набавя незаменими аминокиселини и др. полезни вещества. Реших по време на бременноста да не спирам с нея. Допитах се до АГ-то си, но тя май за пръв път чуваше за спирулина. Та има ли някой от вас опит в това отношение?
2. Имам много неприятен дерматит по ръцете и краката и не го мажа с абсолютно нищо. Кожата обаче е ужасно разразнена, дори до кръв и нощем се чеша без да се усетя. Може ли някой да препоръча с какво мога да облегча това?
Поздрави на всички и предварително благодаря! Simple Smile   bouquet

# 181
Привет Джи, аз приемах умерено спирулина през цялата си бременност. Гледай да в органик, иначе може да има натрупвания на живак и др.тежки метали. Не го знаех преди, но една др.мама ми беше споменала и като гугълнеш, излиза инфо за спирулина и бременност. Аз, от това, което изчетох, стигнах до извода, че умерената употреба на органична сертифицирана спирулина е ок!  bouquet

# 182
green flower, благодаря ти Simple Smile  И аз според това, което изчетох е ок, но реших все пак да попитам има ли някой вече изкарал бременност с приемане на спирулина. Да, моята е органична, в момента пия на Рейнфорест Фуудс и е сертифицирана, така че мисля е ок. Благодаря отново!   bouquet Simple Smile

# 183
Спирулина по време на бременност не съм приемала, но се включвам да кажа, че съм вегетарианка от много години и имам изкарани 2 бременности и доста кърмачески стаж без да приемам спирулина, тоест не се чувствай длъжна да взимаш някакви добавки, само защото не консумираш месо. При едно балансирано хранене си набавяш всичко необходимо и без добавки. Така че ако има нещо, което те притеснява в спирулинта по време на бременност, просто не я приемай.

# 184
Clairette, не знам дали да се притеснявам, първа бременност ми е и просто обмислям точно този въпрос - дали си набавям всичко необходимо. Затова се замислих и са аминокиселините Simple Smile АГ-то като разбра, че съм вегетарианка единствено каза, че трябва да ми следят желязото... но още не съм пускала изследвания, може би след две седмици.
Все пак - благодаря за инфото! Ценно ми е да разбера как е са минали бременностите на други майки вегетарианки, защото с какво ли не ми пълнят главата. Не, че много им обръщам внимание, но пълноценното хранене ми е приоритет и обмислям нещата, особенно в тази си ситуация Simple Smile

# 185
Относно хемоглобина, въпреки че не ям месо и при двете бременности не съм имала проблеми, не съм взимала никакви добавки за желязото, нямах нужда за разлика от повечето ми месоядни познати  Wink

# 186
Много благодаря! Simple Smile Ще видим при мен как са нещата като пусна изследванията. Преди няколко месеца хемоглобина и витамините ми бяха ок, та се надявам да продължавам така.  Simple Smile

# 187
На мен желязото ми падна чак последния месец на бременността, и то не бих казала, че фатално, 113 беше, но ми дадоха малтофер, който пих чат пат Rolling Eyes И аз съм вегетарианка, от 4 години и половина, не съм приемала добавки по време на бременността, нито сега като кърмачка.

# 188
Здравейте момичета,записвам се в хубавата тема!Живот и здраве ще имаме трето слънчице! Hug
Знаете ли био спрей против нахапване от насекоми?

# 189
  • София
Мари, лека бременност  Hug Има много такива био продукти. Ето този изглежда добре:
http://zelenotodrakonche.com/bg/289-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0 … %D1%80%D0%B8.html

# 190
Ендира,благодаря за пожеланията и за линкчето,вчера го гледах,но дали става и против бълхи,децата на село много ги хапят. newsm78
Замислям се дали да не пробвам да и направя сама,вчера четох няколко рецепти.

# 191
  • София
Мисля, че е само за комари  newsm78

Ето виж и този : http://biogcosmetics.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D … 0%B0%D1%80%D0%B8/

Ако имаш възможност и желание да си "забъркаш" нещо вкъщи, пробвай!

# 192
Еndira ,златна си,благодаря ти много,този ми изглежда по-подходящ и за мен. Hug

# 193
Записвам се и аз тук, доста интересна тема Simple Smile Много ми харесва

Аз съм все още в самото начало на бременността Simple Smile
Да попитам чиа приемате ли, аз много обичам и слагам на всичко в салата, в зърнени закуски, мисля че няма проблем Simple Smile

Аз също съм вегетарианка.

Да попитам нещо против запек, от няколко дена ходя на втория ден, като ме боли корема долу поради тази причина и ми е дискомфортно

# 194
  • NE
Здравейте!
Имам въпрос (извинявам се ако е обсъждано вече) дали семена по чиа се препоръчват по време на бременност. Другото което ме интересува инката дали е също подходяща?

П.П. Диваче Аз се справям с помощта на сини сливи. Peace

Общи условия

Активация на акаунт