ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 773
  • 382
  •   1
Отговори
# 240
Diva4e, моят съвет е да  опиташ първо с две примерно два дни, после три и тогава вдигни на 4 хапчета на ден.

# 241
  • София
Сега ми пристигна спирулината и се чудя по колко да започна да взимам  Thinking

Точно заради този очистителен процес се чудя, но пък не ми се вярва да стане нещо с бебо, как мислите.

Примерно да започна с по 4 и постепенно да намалявам, искам да се натрупа желязо, а после само ще се потдържам  Rolling Eyes
Не мога да ти дам точен съвет.Аз пия по 2 таблетки когато се сетя, но нямам проблем с хемоглобина.
Всъщност преди да забременея имах.Понеже имам сериозно автоимунно заболяване и по-височко СУЕ хемоглобина ми беше паднал до почти 108./При високо СУЕ хемогболина падаше, като падне СУЕ-то хемоглобина се качваше:)/. Обаче като забременях незнам от какво се качи и сега е в норми. Пиех витамини за бременни.Спирулината я бях забравила. Дали от витамините или от самата бременност не знам. Във всеки случай сега витамини пия от дъжд на вятър, а спирулината също. Повече май предпочитам да наблегна на спирулина де. Още повече че не ям много месо и гледам и млечните да огранича.
Така че пробвай.Мисля че няма да ти навреди спирулината, но все пак внимавай с количеството. Нали знаеш, всяко предозиране пък било то и със здравословни неща не е добре.Ако искаш пиши тук как се развиват нещата при теб.

# 242
Tака засега пия по две, може от утре да увелича на три.

Наблюдавам, че организма ми започна по- бързо да работи, примерно огладнявам доста по- бързо, а по принцип преди нямах апетит.

Също и от витамините, ходенето до тоалетната се закучваше и корема ме болеше, сега да се похваля, че от както ги почнах съм редовна, което е огромен +.

Мъжа ми ги хареса и почна и той да взима, та каза, че му действали много добре, имал повече сили  Grinning

А да ви попитам вие кога започнахте по осезаемо да усещате бебчетата си.

Аз сега съм почти 20 гс и рядко го усеащам и то лекичко, трябва да се съсредоточа за да усетя  Thinking Според вас нормално ли е  newsm78

# 243
Diva4e, радвам се, че ти влияе добре. Аз лично не мисля да вдигам дозата на повече от 3-4 на ден, а даже има дни, в които пропускам. Пия допълнително и витамини и кви ли не хапове, та ми идват в повече.

За движенията на бебето - доста индвидиулано е, но виждам, че ти вече усещаш. Сега бебенцето е доста малко и няма как да усещаш ритници и по-осезами движения. Обаче бързо идва и времето, когато наедрее и ще се молиш да рита по-малко хахаха.. поне при мен е така. Ритането понякога предизвиква повече контракции, тъй като матката е мускул и се стимулира от това, а и расте.

# 244
Значи е нормално да не го чувствам като ритник  Grinning

Иначе и аз не мисля да надвишавам над 4.

Иначе не пия др. хапчета, като се сетя пия витаамини, това е  Flutter

# 245
Ами не помня точно, но в седмицата в която си предполагам, че бебенцето е около 400 гр. Ритничетата тук са като погалване Simple Smile Като наедрее и вече се променят нещата. Моят бебок например в момента е около 1 кг и малко и рита яко, само се мести, рита в ребра и където свари. Wink

Най-добре е без хапове, ама като се налага слушам лекарите и сега приемам магнезий в по-големи количества.

# 246
Здравейте, да побутна темата, хич не се движи  Grinning

Да попитам от кой месец започвате с упражненията на пирениума и с какво масло ?

Аз иначе вече си чувствам доста добре шавливото момченце, вчера го гледахме и на ФМ, красавеца на мама. Все едно ми целуваше коремчето, така правеше с уста  Heart Eyes
Само пъпната връв ни е с една артерия, но казаха, че не е проблем  Flutter

За спирулината продължавам да си я приемам и от както яя вземам проблеми с тоалетната нямам, това е голям +  Mr. Green

# 247
  • Pb
Привет, момичета!
Аз се консултирах с личната л-ка за спирулината, каза ми че мога без проблем да вземам. Лошото е, че толкова ми се повдига последния месец от всичко, че само като погледна опаковката и ми става зле. За сега съм я спряла. Като цяло тотално закъсах със здравословното хранене - не мога да се позная, дори салатите не ми понасят, а в нормално състояние поглъщах огромни количества. Чакам състоянието да отмине и се надявам да е по-скоро.

Ще чакам някой да сподели за перинеума, първият път нищо не съм правила, но сега ми се ще да се подготвя - въобще не ми се иска отново да ме режат (най-лошия ми спомен от раждането).

# 248
елхичка, ти да не би да приемаш спирулината на прах? Така е по-трудно наистина. Аз си я взимам на таблетки, защото на прах и не бременна не успях да се справя...

# 249
  • Pb
Джиджи, таблетки си взех, но дори и те имат мирис, който в момента не мога да преудолея. Надявам се скоро да ми отмине "лошотията" и да възстановя приема. На опаковката на моята спирулина пише дневно около 8 таблетки да се приемат, но на мен ми се стори доста  и по лична преценка вземах по 2-3 таблетки. Така мисля и да продължа.

# 250
Значи запушваш носа и гълташ Wink Аз също взимам по 3. От три месеца хемоглобина ми е доста стабилен, може да се дължи точно на спирулината. Аз лично я приемам и заради незаменимите амино киселини. Успех, елхичка!

# 251
Няма ли някоя мама минала през масажите на пирениума да сподели   Thinking

Утре ще видя и аз хемоглобина ми как върви, надявам се спирулината да работи  Simple Smile Но както писах вече, определено ми действа добре, сега обаче гледам сополи ми се появяват та реших да взема повече спирулина. Аз иначе взимам по 2.

# 252
Днес ми излязоха резултатите от кръвните изследвания.

И хемоглобина е паднал на 100, преди 2 месеца беше 115, та се замислям да кача дозата на спирулината на 4 хапчета на ден, преди пиех по 2, с 4ри мисля ще има ефект, как мислите  newsm78

Също под нормата са ми еритроцитите и хематокрит и това обаче не знам за какво е, и защо е под нормата и как да качвам  #Crazy

Знаете ли дали от ЗК поема още кръвни и кога се правят  ?

# 253
Diva4e хемоглобина е съставна част на еритроцитите, затова и те са ти занижени. Мисля, че същата е причината и за хематокрита. При мен поне е същата картина, но под 113 не съм падала за сега. Обаче аз пия и желязо. Консултирала ли си се с проследяващия те лекар по въпроса?

# 254
Не не съм, той ми изписа желязо още щом разбра, че съм вегетарианка. Не знам хич, не ми се искаше да пия това желязо.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт