ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 772
  • 382
  •   1
Отговори
# 225
Нара също, да. Сурово кашу, картофи (с коричката), броколи, всички зеленолистни.

Мари, Елхичка, стискам ви плаци Simple Smile

# 226
Да попитам:
Имам хрема, вече е по- скоро запушен нос и сутрин и вечер ме боли гърлото( но и това като че ли отмина)
Да взимам шуслерови соли 3 и 4, мислите ли че е добре, добър вариант ли е ?

Вие какво правите при настинки през бременността ?

Редактирам се, гледам, че сте коментирали за желязото на мен ми изписаха по 3 ампули до края на бременността, днес влиза бебо в 5 месец  Grinning Но все още не съм ги купила, не знам някак се чувствам все едно съм болна толкова хапчета са ми предписали.

Хемоглобина ми е 115 с 5 единици под нормата. Как мислите ако хапвам по един нар на ден дали ще е добре ? Аз даже преди седмица не знам какво ми беше станало, но само нар ми беше в главата и всеки ден хапвах сега пък съм на портокали  Blush

Взимам и витамини и фолиева киселина.

Последно лекарката ми изписа освен желязото и флуорит за зъбите на бебето и мен бях много озадачена, това пък хич не мисля да пия  Shocked

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 10:28 от -Diva4e-

# 227
Аз бях с хемоглобин 88,за две сед.го вдигнах на 96,хапвам по един нар,обожавам го и ч.цвекло със ябълка на сок.Док ми изписа ампули тотетема но не ми харесват и не съм много редовна в пиенето ,искам де си го набавям натурално.Иначе витамини или нещо допълнителон не пия.За флуора ,много странно,не съм чувала за такава практика ,аз дори и като се родиха не съм давала,винаги вземам паста за зъби без флуор.

# 228
Здравейте,
хемоглобинът си оправих с водорасли. След седмица влизам в деветия месец и при последните изследвания беше 125, като в началото на бременността ми беше 115 и всеки месец падаше с 5 ед. Изписаха ми желязо, започнах да пия по 3 капсули водорасли и след 2 седмици си направих контролно изследване от 105 вече беше 117. Така и не започнах желязото, на редовните изследвания преди месец вече беше 125. Само ще отбележа, че през първата ми бремнност с желязо, което приемах последните 3 месеца не успях да стигна до 120.
курсовете на Естествено си заслужават. Даже ако трябва да избирате, идете на курса за отглеждане на бебето, вместо на този за раждането. И задължително с бащата Simple Smile. Мъжът ми си промени идеите за раждането и отглеждането на дете генерално, преди това беше по-скоро на нож за някои неща. А спокоен, информиран и подкрепящ баща е най-ценният помощник първите месеци /и не само/. Освен това и в 3 месец не е рано да се посети курса за раждането, даже бих казала колкото по-рано, толкова по-добре.
слинг много удобен, макар че не е нужно да се изключва напълно количката, специално за по-голямо дете. В София излизахме на разходка с количката, слингът задължително с нас, докато е будна дъщеря ми прекарваше повечето време в слинга, ако успея да я приспя в количката, спеше в нея и после пак в слинга. Но едно е да буташ целия си багаж, друго е да го носиш. Смеехме се, че ползваме количката основно като пазарска, а не като детска Simple Smile прибирайки се от разходка пазарувах, товарех покупките и си носех бебето спокойно. Даже и когато детето беше вече на 2 ходих до пазара с лятната количка, основно заради покупките, пък и ако много се умори накрая вместо да мрънка да се вози. Другият плюс на количката - може да смениш пелените спокойно, без да се кривиш по пейки, да преоблечеш детето и т.н. Така че има си и плюсове. Една количка втора ръка си изплаща инвестицията, според мен.

# 229
Той и моят си ги промени по време на курса, ама сега ми изцепва някакви глупости, дето си викам "аз теб ли водих или друг на тоя курс" Crazy

# 230
Какви са точно тези водорасли може ли да споделиш ? И аз трябва да пия желязо, така  че си търся алтернативи.

# 231
Морска енергия на Аквасорс

# 232
Сега ги погледнах, доста скъпички са, но не прочетох никъде, че стават за бременни и наистина желязото в тях е доооста, но и йода  е в двойно количество за деня, да не е нещо проблем и си мисля, че ако ги взема тогава не трябва да взимам тия витамини, които си пия по- принцип, че да не стане нещо предозирване.
А как ги пиеш, постоянно ли или си почиваш ?

# 233
Може да потърсиш и само спирулина, пак би имало ефект, предполагам. Пих по 3 на ден около месец, хемоглобинът се нормализира, сега пия по 1-2 като се сетя. Със сигурност всички супер храни са по-подходящи от синтетичните витамини и разните комплекси.  Ако никога не си приемала, най-добре да започнеш с по 1 т на ден в продължение на седмица и после постепенно да увеличиш. Има опасност от предизвикване на бурна очистителна реакция, ако прекалиш с количеството. От предозиране няма опасност, ако пиеш до посочените дневни дози.

# 234
Аз пия спирулина по 4-5 хапченца на ден. След две седмици ще си проверя хемоглобина да видим как е, но допълнително пия и желязо по предписание на АГ-то. Последно ХБ беше 117.

# 235
Мисля спирулина да взема, вие каква взимате ?

# 236
  • София
Мисля спирулина да взема, вие каква взимате ?
На таблетки, от zoya.bg, био спирулина.

# 237
# 238
Сега ми пристигна спирулината и се чудя по колко да започна да взимам  Thinking

Точно заради този очистителен процес се чудя, но пък не ми се вярва да стане нещо с бебо, как мислите.

Примерно да започна с по 4 и постепенно да намалявам, искам да се натрупа желязо, а после само ще се потдържам  Rolling Eyes

# 239
Аз си поръчах Ферофорте на Вивасан.Ще дам отзиви след време,дано да има ефект,но съм го пила и с предната бременност и бях доволна от резултата.

Общи условия

Активация на акаунт