ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 765
  • 382
  •   1
Отговори
# 210
Еовин, права си. Ама още не се е родило малкото Simple Smile Правя проучване. Значи от алвабейби и лолипоп си доволна. Благодарря!

# 211
ДжиДжи_23 ,благодаря,дано при всички нас всичко е наред и да се радваме на здрави и пухкави бебенца. Hug
За пелените и на мен ще ми е полезно.С малката дъщеря ползвах китайски с копченца и подложки ,започнах от 5тия и месец,но сега ще си взема по-удобни.

# 212
  • София
Ето тази тема ще ви е полезна за многократните пелени: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=728405.0

Иначе аз ползвах С размер на Фъзи Бънз и С размер на Кушис. Не са ми протичали.

# 213
Ендира, много балгодаря. Не бях попадала на тази тема, сега ще проуча Simple Smile

# 214
Момичета, слушам мантричките от линка на 1-ва страничка. Дали има някаква опция за сваляне, много са хубави. Сега ги слушам и ми се струва, че направо се пренасям в някакъв друг - спокоен, красив, щастлив, вълшебен свят. Никога не съм слушала мантри преди. Дайте идеи за сваляне Praynig

# 215
  • София
vesel4ynka, чакате пето дете! Ехааа, колко прекрасно  Heart Eyes

# 216
  • Pb
Искрено се надявам темата да се оживи! Преди около година, не помня как и защо, бях попаднала на нея и се бях зачела - много приятно и позитивно ми действаше. А, сега - ето ме тук официално.
Честно казано още не мога да си обърна особено внимание, но съм си набелязала някои неща, които да изпълня на първо време: да си взема спирулина (най-вече заради богатото съдържание на В12 и за това, че способства процеса на кръвообразуване). Винаги съм под долната граница на хемоглобина и ще наблегна на елдата и червеното цвекло. Не знам ще успея ли с тях да направя нещо, но първия път синтетичните препарати по никакъв начин не ми помогнаха. Ако някой има личен опит за това как да си набавим ценното желязо, с радост приемам съвети, че е ужастно да се чувствам като цапната с парцал.

# 217
Винаги съм под долната граница на хемоглобина и ще наблегна на елдата и червеното цвекло. Не знам ще успея ли с тях да направя нещо, но първия път синтетичните препарати по никакъв начин не ми помогнаха. Ако някой има личен опит за това как да си набавим ценното желязо, с радост приемам съвети, че е ужастно да се чувствам като цапната с парцал.
Честито Simple Smile Лека бременност ти желая   bouquet

При хронично нисък хемоглобин, може би е добре да отидеш на хематолог, ако не си ходила. Не винаги ниският хемоглобин е от ниско желязо, може да е ниско ниво на Б12 или нещо друго... Има и случаи като таласемията например, при които приемът на допълнително желязо не само не помага, ами даже е противопоказно. Така че най-добре първо намери причинита, а после я коригирай.

# 218
Елхичка, аз също имам занижен хемоглобин и пробвах един месец да го кача само с храна. За жалост нямаше резултат и сега приемам и лекарствени добавки. За сега поне е на едно ниво. Не спирам обаче да си се храня здравословно и с храни богати на желязо. Следя си и серумното желязо, че не е добре да се повишава. За да се възприеме желязото по-добре от кръвта, не трябва да се съчетава с мелчно-кисели продукти.  Освен това и витамин Ц-то спомага за асимилирането на желязото (освен Б12). Успех!

# 219
Колко нисък имате?
Аз април в годината преди да забременея имах 116, разбрах случайно, защото исках да даря кръв и не ме пуснаха.
Та почнах да ям подсилващи храни и вече през септември, когато ми направиха изследванията за бременността, имах 127. Това са си бая месеци обаче, колко са, 5 май... Той може и по-рано да се е вдигнал, де, но наистина едва ли е било за 1 месец. А по време на бременността няма как човек да чака толкова.  Rolling Eyes

# 220
Моят последно (преди три седмици) беше 107 и е толкова от два месеца. Иначе преди това за един месец спадна от 117 на 107.

# 221
Моят също е много нисък ,последния път беше 88,веднага док ми изписа ампули Тотема,всеки ден започнах да си правя сок от сурово ч.цвекло с ябълка,дано да има ефект,след около десет дни пак съм на изследвания.Иначе серумното желязо ми е 6,1 при долна граница 6,7.Може би съм изчерпала всичките си запаси,три месеца не можех нищо да хапна и само повръщах.За съжаление изгубихме едното близначе ,не знам дали това е повлияло ,та затова ще следим много често всички показатели!Стискайте ми палци момичета,всичко до края да мине брезпроблемно. Praynig

# 222
  • Pb
Благодаря ви, момичета, за споделеното!
Аз преди около половин година бях с 109 и съм решила да се взема в ръце и да направя каквото мога по естествен начин. Задължително ще се консултирам с лекар и ще се опитам да разбера каква е причината.
Ео, би ли споделила по-конкретно какво хапва през въпросните месеци - забележителен резултат, браво!
mari:), стискам изключително силно палци за теб и бебо!

Аз също трябва да наблягам на почивката, заради болки и зацапване, а толкова трудно ми се получава. Дано всички положителни сили са с нас!

Иначе снощи направих една пробна поръчка на многократни пелени (от алвабейби) и сега ще си я чакам. Луда работа  Laughing Като цяло най-солидната покупка се очертава именно за пелени, общо взето останалите неща ще са наследство от баткото и ще я караме супер еко в това отношение.

Спокойна вечер на всички!!!  newsm51

# 223
Ами аз дори не съм яла нещо специфично, разрових в интернет кои са богати на желязо и си избрах това, което обичам - спанак и яйца  Crazy Та на закуска яйце, на обед или вечеря, понякога и двете, салата със спанак. То обаче спанакът скоро свърши, може би около месец съм го яла. А бе сега като се чета, някакъв късмет съм извадила  Rolling Eyes

# 224
Елхичка,благодаря ти мила,и аз ще стискам палчета силно за теб,всичко ще е наред,доколкото можеш ще почиваш,в началото с първата ми бременност и аз имах зацапване но до 9сед отмина. Hug
Иначе знам ,че и нара доста покачва хемоглобина,дори и по две-три супени лъжички сок от нар имат ефект Hug

Общи условия

Активация на акаунт