ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 729
  • 382
  •   1
Отговори
# 75
Деси82, от къде си купува6е кокосовото масло? На мен ми е много трудно да си намирам 100% натурални продукти тук в Германия:(
Моми4ета някоя от вас да се е подготвяла за хипно раждане? Аз на там съм се ориетирала, но ми се иска да събера пове4е инфо.
Здравей! Другите момичета са ти отговорили, но аз купувам кокосово масло от здр.магазин. Вече се предлагат най-различни марки във всеки здр.магазин в който вляза. Grinning

# 76
Здравейте!Приемате ли нови попълнения Hug
Живот и здраве ще ставам майка за трети път през юни.
Имах две много леки бременности,децата ми са родени чрез секцио поради две седалищни прилежания,не успях до момента да сбъдна мечтата си да успея да родя нормално.Надявам се сега да успея. Hug
За протокола,с таткото сме вегетарианци, изгледах второто си дете почти само със слинг,ползвах и количка,но живот и здраве с третото мисля да сме само със слинг,няма по-удобно нещо за бебето и майката. Hug
Многократни пелени ползвах,ще ползвам и за бебето. Hug
Ползвам само масла са кожата си,тялото си мажа с кокосово,а за лицето ги редувам.За децата също ползвам био-козметика.
Връщам се да ви чета. Hug

# 77
Siiu, кокосово масло има във всеки био-магазин за хранителни стоки в Германия, обикновено на щанда с олио, зехтин и т.н.

Аз още нося сина ми и нямам никакви изкривявания, а той в момента е 1/4 от теглото ми. По принцип гърбът ми е слаб - на концерт примерно след 3-4 часа стоене започва да ме боли, но от носене на хлапето досега никога не ме е болял. Може пък да съм заякнала неусетно. Flutter Иначе за мен слингът за бебе е незаменим!!! Обаче май трябва още в началото да свикне бебето, защото имам познати, правили неуспешни опити да носят малко по-големи бебета. За по-дълги (целодневни) разходки с по-голямо бебе си трябва и количка според мен. Не си е работа да мъкнеш часове наред бебе отпред и чанта/раница с багаж на гръб. Да не говорим, че хлапето от едно време нататък вече не можеше да спи в кенгуруто.

# 78
  • Варна
Случайно попаднах на вашата тема. Не съм чела всичко, така че ще се върна и ще прочета - сигурно има много полезни неща.

Искам да дам една препратка във връзка със сусамовото масло. Такова може ли да се използва?

http://balcho.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D … 1%81%D0%BB%D0%BE/

# 79
Случайно попаднах на вашата тема. Не съм чела всичко, така че ще се върна и ще прочета - сигурно има много полезни неща.

Искам да дам една препратка във връзка със сусамовото масло. Такова може ли да се използва?

http://balcho.bg/bg/%D0%90%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BB%D … 1%81%D0%BB%D0%BE/
точно такова ползвам против стрии.

# 80
Здравейте момичета, искам да попитам от кой месец е подходящо да се започне йогата за бременни?

# 81
Здравейте момичета, искам да попитам от кой месец е подходящо да се започне йогата за бременни?

Може от самото начало, позите са съобразени и модифицирани за всеки триместър  Peace

# 82
Здравейте Еко Мами,

записвам се за темичката.

# 83

Може от самото начало, позите са съобразени и модифицирани за всеки триместър  Peace
Благодаря ти за отговора. Ще се запиша, но само да питам, 1 път в седмицата не е ли много малко? Навсякъде са 1 път седмично аз не открих инфо в нета колко често е препоръчително. newsm78

# 84
Еna11, ти си в началото на бременността. Тъкмо ще имаш време да научиш асаните и като искаш повече пъти в седмицата, си ги прави у дома.

# 85
Здравейте, приемате ли нови кандидат-мами?  Hug Аз съм мн. в началото на бременността и живот и здраве, дано всичко да е наред! Много хубава тема, която ми е безкрайно близка, бъдейки по професия еколог и в комбинация с начина ми на живот - веган-суровоядец (не на 100 %), занимавам се с йога, градинарство, живея на село... Малко бях прекъснала йогата заради ремонтни дейност и натоварване, но сега имам добра мотивация да подновя практиките  newsm03
Иначе аз от доста време използвам натурална "козметика" за тяло - кокосово масло, бадемово, зехтин и подобни. За съжаление от неразумно отношение към тялото в предишни години, имам разни стрии, които не изчезват, но...
Живот и здраве, планирам естествено раждане, да ползвам слинг, многократни пелени и пр. благинки  Laughing
Ще следя темата с интерес!  bouquet

# 86
Здравейте!
Включвам се във темата, защото мисля, че тук е и моето място Simple Smile
След месец очаквам моето трето детенце Simple Smile
Иска ми се да използвам колкото се може по - малко и колкото се може по - натурална козметика за бебето, реших, че няма да хвърлям сума ти пари за масажно олио/ лосион и всякакви подобни мазила. Замислих се за бадемово олио за масаж след баня, но срещнах и мнения, че масла като бадемово или фъстъчено не се преоръчват за бебе. Другаде пък пише, че бадемовото е базисно и сред най - упоребяваните за бебета.
Затова искам да ви помоля да споделите опит с използването на натурална козметика за новородени бебета Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 17:08 от Шушу

# 87
Затова искам да ви помоля да споделите опит с използването на натурална козметика за новородени бебета Simple Smile

Нямам опит с ползването на натурална козметика за новордено, но имам опит с неползването на никаква козметика  Grinning - изцяло положителен  Peace. Кожни проблеми детето не е имало от никакъв род и характер, никакви екземи, обриви, подсечено дупе и прочие. Единствено имаше сухи участъци около сгъвките веднага след раждането, тъй като се роди в 42-ра седмица, и мазах няколко пъти локално с масло от shea, но това с беленето си е напълно нормален процес, щеше да мине и без мазането.
За поотраснало и цапащо се дете ползвам рядко и оскъдно козметика на California baby  Peace

# 88
Маслото от пшеничен зародиш е добър вариант,но не знам на коя марка може да се разчита за качество. Peace
Със сигурност не и най-рекламираните.

# 89
  • София
Нямам опит с ползването на натурална козметика за новордено, но имам опит с неползването на никаква козметика  Grinning - изцяло положителен  Peace

И аз така  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт