ЕКОБРЕМЕННИ - 9 месеца в хармония с природата (2 част)

• 27 752
  • 382
  •   1
Отговори
# 135
О. да знам, че се практикува това в държавните болници или поне беше така преди. За мен си е пълна щуротия. Слагаш бебето на корема за кърмене и ето ти тежест  Mr. Green

Междудругото, 2 дена след раждането кърменето беше ад, такива контракции ме заливаха, че имах чувството, че пак ще раждам...обясниха ми, че след второто раждане така се получавало  Thinking

Шушу, родила си ден след мен, да ти е честита рожбичката  Hug

# 136
бих желала да получа съвет от вас - правилно ли е, или не поставянето на тежест на корема на жената след раждането?

благодаря предварително!

Напълно излишно е. След нито едно от двете ми раждания никой нищо не ми е слагал на корема (освен бебе  Laughing ) и коремът и двата пъти се прибира за отрицателно време (няколко дена).

Междудругото, 2 дена след раждането кърменето беше ад, такива контракции ме заливаха, че имах чувството, че пак ще раждам...обясниха ми, че след второто раждане така се получавало  Thinking

О, да! При мен продължи 3 дена и не само при кърмене. Първия път нямах никакви следродилни контракции, но сега бяха доста неприятни. След всяко следващо раждане стават по-зле. Аз взимах http://www.1cascade.com/ProductInfo.aspx?productid=2133 , много силна запарка от чай от малинови листа също би помогнала, както и Арника, след консултация с хомеопат  Peace .

Благодаря за честитките   bouquet ! Поздравления и на другите наскоро обебени  Wink !

# 137
..........

.........
    НА мен повече ми се запаметиха контракциите след първото раждане . Чак бях "пуснала глас" от болка !
    За след второто нямам спомен....  Rolling Eyes

Тежести не са ми слагали . Коремът се прибра веднага след първото раждане  и доста по-бавно след второто  Peace

# 138
   Клер , да ти е жив и здрав новородения Емил Раян !   bouquet Heart Eyes

# 139
Зевзекова, благодаря!
Честито и на теб, и на Клерет Simple Smile
Аз имах много силни контракции първите три дни, все едно, че пак раждах Crazy Но след това намаляха, както и лохиите. Аз имах и бебе, и тежест на корема си. Учудващо за мен, в държавна болница, изпълниха желанието ми веднага след като бебето се роди, да ми го сложат на корема - не само го направиха, ами го оставиха за цели 20 минути. Педиатърката обясняваше на екипа, че първият и ранен контакт на майката с бебето е много важен Simple Smile, аз бях много доволна, а останалите лекари от екипа - учудени. Явно не се срещат често "луди" като мен, които да си искат бебетата. И за през нощта ми го дадоха, макар че не е практика в повечето болници. Simple Smile
Да споделя за моето бебе, че е с много суха кожа по ръцете и стъпалата, а по гърдичките и коремчето направо се лющи. Изчаквам засега и още с нищо не го мажа (т.е. не го мажа с бадемовото олио), но ако до няколко дни не се нормализира, ще го масажирам с олиото, дано да се оправи.

# 140
Шушу, ти къде роди?

# 141
Шушу, беленето на кожата при новородени е съвсем нормално (особено ръцете и стъпалата), няма нужда да се маже с каквото и да било  Peace

# 142
Шушу, беленето на кожата при новородени е съвсем нормално (особено ръцете и стъпалата), няма нужда да се маже с каквото и да било  Peace
  Подкрепям!  Peace Simple Smile

Шушу, разправяй ,къде е тази чудо болница с толкова свестен педиатър ?
  Честито бебче !  Heart Eyes  bouquet

# 143
Тази чудо - болница е ... Шейново  Grinning
Педиатърката е една симпатична млада жена около 30-те, добре обучена (според мен) по темата за ранен контакт, ранно закърмване на бебетата и изобщо тези неща, които ни се иска да станат масова практика, а не изолирани случаи в родилните домове.
От около половин година, а може би и повече има промяна - при желание от страна на майките бебетата им могат да бъдат при тях през деня. През нощта ги прибират в детското отделение.
Направи ми впечатление, че персонала (а и болшинството майки, които чинно си предаваха бебетата в определените часове) още не е свикнал с тази промяна. Беше необходимо ден за ден да се уточнявам с тях и да предупреждавам сестрите от дневната и нощната смяна, че бебето ще е при мен. Станахме известни в цялото отделение, защото първия ден не знаех, че трябва предварително да ги уведомявам и просто си стоях в стаята и си гушках бебето. До връхлитането на една разтревожена сестра: "Ама това бебе защо е тук, а не горе? Току - що ги преброихме и едно ни липсва" Laughing (добре, че могат да броят). После идваха по два пъти да проверяват за бебе - беглец, което от малко нарушава правилата и създава проблеми на системата  Mr. Green
За през нощта ми го дадоха "на моя отговорност", след като се качих в детското отделение и лично разговарях с дежурната педиатърка. Изводът ми е, че са склонни да направят компромис, защото все пак има правилник, на който те се подчиняват и носят отговорност за спазването му. Е, и зависи на кого ще попаднеш, защото не всички бяха толкова отзивчиви.

# 144
Ох, бе Шушу, щях да падна от смях. Липсвало им бебе  hahaha
Дано се променят нещата в бг скоро. Не знам но ако на мен ми вземаха бебето през ноща или деня щях да изперкам. Сега ако я оставя за малко имам чувството, че съм си забавила корема някъде, голяма трагедия  Laughing

# 145
  • София
Clairette, Шушу, Зевзекова, честити ви бебчета! Да са ви много здрави и да успеете да ги отгледате така, както искате  Hug

Шушу, и аз се посмях на липсващото бебе  Joy

bibs, раждала съм в частна болница и двата пъти. Имах и тежест и бебе на корема. Mr. Green

# 146
Здравейте еко мами  Grinning
Предната тема не съм я чела, но в тази ви следя и имам едно питане - с какъв сапун, шампоан къпете бебетата? Изобщо каква козметика използвате при къпане? За мазане видях, че пишете за бадемово олио или преварен зехтин. И аз и бъдещия татко сме с проблемни кожи и ми се иска да взема най-доброто решение още от начало  Flutter

# 147
с какъв сапун, шампоан къпете бебетата? Изобщо каква козметика използвате при къпане?

Нищо не използвам освен вода, като пролази/проходи и започне да се цапа използвам изключително рядко козметика на California baby.

# 148
Темата е страхотна, поздравления!
У нас не сме съвсем еко, но се опитваме... каквото зависи от нас  Confused
Имам въпрос за подсичането на дупето на бебето, какво използвате като превантивна мярка и какво при вече подсечено дупе?
Ако сте го обсъждали вече, съжалявам  Rolling Eyes

# 149
  • София
Използвам многократни пелени и не са ми се подсичали и двамата.

Общи условия

Активация на акаунт