Отговори
# 540
  • София
Мен ме боли така костта и мускулатурата отдолу вече от 1 месец. Бебето се било "вклинило". Това е добре. В правилна позиция е и всичко останало, обаче натиска надолу...

А тоновете ми все не са добри Sad

Бебето често има "моментна фетална аритмия" и все ме плашат като се загледат втренчено в записа... После мерят втори път примерно след половин час и ако се е нормализирало сърцето ми казват, че не е страшно и ме пращат да си ходя. И така вече 2-3 пъти.

Днес сутринта за първи път ми се случи да видя малка кървава следа... Цял ден си почивах, но имам чувството, че моментът наближава... Малко е рано, но не е фатално.

Успех на всички!   bouquet

# 541
  • София
Cilantro, ти май си обратното на моя проблем - явно тоновете са прекалено вариабилни. Сега се стягам психически да потеглям към клиниката, дано ситуацията е по-добре от вчера, че не знам иначе как ще процедираме...Днес ще ме гледа и някаква друга лекарка, не моята и съвсем се притеснявам. Confused

# 542
Момичета пожелавам Ви леки дни до края на бременноста от време на време ви чета и се радвам за вас но ми е мъчно за мен. Болката от загубата не минава с времето. особено този месец е непосилна.
Целувам Ви и успех

Кони, знам какво ти е, миличка.  Hug И аз минах през това, но се опитай да затвориш тази страница и да гледаш напред. Знам, тежко е, трудно е, но... такъв е живота. Желая ти късмет и скоро да се похвалиш с добри новини!  Hug

# 543
Момичета, стискам палци всичко да е наред с тези тонове и да е фалшива тревога (както често се случва). Аз мисля другата седмица да отида за последно на частно на ЖК и да пуснем всякакви изследвания. После ще ходя само в болницата при доктора, който ще прави секциото.
Нашият батко е много ентусиазиран за детската градина и сега даже ме пита ако вали дъжд, дали ще го заведем с колата. А тя градината е на 1 минута от нас. От задната част на къщата се вижда дворът й. Радвам се, че се чувства спокоен, защото и това си е тревога. Като знам в българската ясла в София каква антиадаптация му дръпнаха...още е травмирано детето, макар че в крайна сметка свикна и дори сега с носталгия разказва за децата там.
Казаха ми, че трябва да купя непромокаем детски костюм (панталон и яке) за дъждовните дни. Тук имало само в магазин на Лего, но били много скъпи. Да сте виждали някъде такова чудо - панталончето и якето са като гумирани?

# 544
В предаването "Разследване" по Нова ТВ, в неделя 16:30, ще дават за злоупотреби в банка за стволови клетки в София.

# 545
  • София
Ето ме пак. Днес отидох "подготвена" - пих нормално кафе, а не без кофеин, хапнах сладки с шоколад, бях закусвала. Походих около 2 км. пеша преди записа. Не знам дали подготовката оказа влияние или будуването снощи от притеснения, но днес тоновете били "идеални". Отмениха ходенето утре, ще ходя пак в събота да ме видят. Дано и тогава всичко да е наред. Simple Smile

# 546
 newsm51
Здравейте, момичета.

Минавам само за бърз запис, че сте изписали темата, докато с бебо си топихме дупето в морето  Flutter

Връщам се да чета  Peace

# 547
Привет от една миналогодишна октомврийка Hug Скоро ще започне бебевалежа и сигурно сте понапазарували вече....Аз, обаче искам да подаря на някоя момичешка мама в затруднено положение малко дрешорлячета Grinning
Пишете ми! Пожелавам успех на всички и бъдете много спокойни ни позитивни Hug

# 548
Мацки, много пишете, не мога да ви изчета, а и каката се върна от море и не мога да се добера от нея до компютъра.
Да се отчета и аз. Виждам, че май едни и същи неща ни тресат всички  Simple Smile
АГ-то по ЗК пак ми отложи влагалищния секрет за другата седмица (за 4ти път) - то пък един страшен преразход ще направи, не ми даде и направление за хоспитализация, че било рано, разтяга някакви лукуми и глупусти, ама аз реших, че няма да се ядосвам повече - да се оправят. 35 лв. няма да дам още за  едно изследване. Другата седмица си взимам направлението и ако не ми пусне изследването - директно пускам жалба.
Иначе съм се отдала на срещи с приятелки на сладичко, на готвене. Днес ще правя едни корнишончета на сурова туршия, а също и пълнени чушки  chef Вчера за първи път правих баница с газирана вода и стана доста сполучлива.
Иначе както си ходя и се жалвам, че нямам контракции, вчера към 4 следобед получих една, и през нощта към 2-3 друга, съвсем истински, търпимо болезнени. Оказа се, че болките, които имам по ингвиналните гънки са защото бебо слиза надолу и наистина ми се е посмъкнало шкембето. Иначе тоновете на бебо са добре, дотук 2 сестри познаха че е мъж, защото бил мързелив и с по-нисък пулс, като повечето мъже Laughing
Другата седмица съм на нефролог в Токуда, да ми погледне бъбреците, заради едно старо заболяване, пак на тонове, пак при мойто АГ по ЗК и ще водя щерката на ортодонт за брекети, че зъбите и са трагични. Така че ми се очертава лекарска седмица, ако не зараждам междувременно, разбира се Rolling Eyes Ще стискам  Joy
Майчета, исках да питам за комплектите за клизма, който ги е ползвал, че днес-утре ще ходя да купувам, има ли значение кой, да препоръчате някой?

# 549
  • София
Милинка, точно същата история с тоновете се случи и с мен този понеделник. Бях за първи ден на слушане на тонове на 10-ти тази седмица. Отидох сутринта, бях си пила кафе кофеиново, както си правя всеки ден, бях закусила, бях вървяла доста, защото отидох с автобус до болницата и после ходих пеша..и хоп - изненада! Почнаха да се суетят акушерките около мен и мърмореха, че тоновете не били добри, караха ме да са обръщам накъде ли не и после - пак - не им харесвало, много спяло това бебе. Трябвало да види лекарката тоновете и да прецени дали да не ходя да ям сладко, да пия още кафе и след час пак да ги гледат. После висях два часа пред кабинета на лекарката и като дойде най - сетне моя ред - видя записа, каза, че не е толкова притеснителен, но пък съм имала контракции и сигурно съм щяла да родя преди насрочената ми за 1-ви октомври дата за планирано секцио. Както и да е.. аз на това много не се връзвам, защото и с предната бременност като започна записа на тонове все ми засичаха контракции и ми обясняваха как днес-утре ще родя, но така и не родих.
Така че искам да кажа на Милинка и на другите мами да не се притеснявате толкова, ако ви кажат, че тоновете не са добри. Моля да ме извинят от болницата, но за мен този запис на тонове е само начин да се събират повече пари от бременните жени.
Видях, че сте обсъждали за предродилната треска - аз въобще нямам такава. Сигурно, защото чакам второ дете, но пък ми се струва ,че съм прекалено спокойна, сякаш въобще не чакам скоро да раждам, доста е странно, но виждам, че и други мами са така.
Хубав и успешен ден на всички! Hug

# 550
  • София
Милинка, луда те направиха  ooooh! Но важното е, че всичко е добре  Peace
А аз съм зла донемай къде  #Cussing out Днес отидох до "Тина Киркова" да говоря за моето планирано секцио, но ме върнаха без преглед. Казаха да отида 14 дни преди термин директно в "Патология" (с багаж за 2 дни). Там ще ми пуснат изследвания и ще ми определят "начина на родоразрешаване"  ooooh! Междувременно след 36 г.с. самосиндикално да отида на запис на тонове в МЦ. На въпроса ми какво ще стане, ако не устискам до термин, бодро ми заявиха да дойда направо и ще ме мислят на място  #Cussing out

# 551
Аз не съм ходила на тонове до сега, само веднъж акушерката ми пусна да ги чуем за 2 минути, ей така от любопитство, някъде към 29 седмица. И аз съм чувала, че не са много коректни, защото някои бебета са много неактивни през деня и не е миродавно какви точно резултати ще покаже сега уреда, защото след 30 мин. може да е коренно различно.
Но и не се втелявам с тези тонове, повечето бременни ходят всяка седмица като влезнат в 9-тия, аз другата седмица на 17-ти влизам, но ще отида чак на 25-ти когато си ми е ЖК по график, че това разхождане за щяло и не щяло до Бургас ми писна  ooooh!

Миналата седмица бях със сърцебиене (синусова тахикардия)- 134 удара в минута, и се бях притеснила- пратиха ме на кръвни и хормонални изследвания, на ендокринолог, на кардиолог- ехография на сърцети и 3 кардиограми през ден- сума ти пари и ходенета. Но поне резултата е успокоителен- причина при мен няма- всичко е от напредването на бременността  Praynig Не било добре да са повече от 100-110 удара и ако се повишали и станело нетърпимо- да пия Ритмонорм, но така и не се е налагало от тогава  Praynig

С покупките сме готови вече на 100% без козметиката- само съм я избрала (на Бюбхен се спрях), но все нещо ме гложди от вътре да видя с какво ги клепат в родилното и тогава да купувам...
Взехме си вече климатик- в събота ще го слагат техниците, после едно бързо чистене, сглобяваме новия скрин и почвам с голямото пране и гладене, докато още имам сили и не съм се "затъркаляла"   Joy Joy Joy , че вече имам чувството, че корема ми расте с дни, за 1 седмица обиколката ми се "окръгли" с още 3 см  #Crazy

Хубав ден на всички  Hug

# 552
Дени,
аз си купих един MAS иригатор, който освен ако аз не го ползвам както трябва (а и друг път съм имала), просто за нищо не става. Маркучът е супер дълъг, има някакъв безумно дълъг накрайник, на който се слага още един по-малък, изобщо...ако мен питаш този не става. На картинката сега се загледах, че е дадено само с малкия накрайник - е да, ама не, защото резбата е различна и малкия без големия не става за нищо. Да не говорим, че и от маркучът пропуска.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2012, 17:07 от blasphemy

# 553
  • София
Здравейте мамчета, аз се включвам с един въпрос - дамските превръзки как залепват върху еднократните гащи? В смисъл - мога ли да сменя превръзка без да изхвърля гащите? Не съм ползвала еднократни гащи и за това се чудя, да не би заради материята им да не мога да отлепя превръзката от тях newsm78 Още съм в чуденка дали 3-4 чифта обикновени памучни гащи да си купя, които после и вкъщи ще си ползвам при цикъл, или еднократни да си взема. Благодаря предварително!  bouquet

# 554
Момичета, спомних си, че комплектът за клизма, който навремето купих и беше много ефективен, се казваше ЕНЕМА БАКАН. Представлява кутийка, а в нея има шишенце с течност и един накрайник (като втулка, а не тръбичка). Слага се накрайника на шишенцето, после се вкарва част от течността, колкото можете. След това ефектът е след няколко минути, тичате в тоалетната и готово.
Ето линк да видите как изглежда:
http://apteka.framar.bg/30009847/%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B0- … -130-%D0%BC%D0%BB

Общи условия

Активация на акаунт