Отговори
# 585
Gaja, разбира се, стискам палци и съм с теб!
Имаме много добри неонатолози и съм сигурна, че СОфия ще бъде добре!

# 586
  • Italy
Момичета,днес един въпрос ме тормози много. Говорих с една позната, която живее от 2-3 години в чужбина и й споделих че чакаме бебенце, но не сме сключили брак. Тя за малко не ме заклейми защо ще раждам без да съм "вързала" бащата... Crossing Arms Лично за мен дали ще има един подпис или не не е от значение - тази стъпка нито ще ни накара да се обичаме повече, нито ще ни сближи повече, нито ще го "върже".... Какво е вашето мнение за съжителство без брак, но с бебе? Thinking

Малее какви приятелки-познати си имаш  Shockedвъобще не и обръщай внимание ,аз се омъжих преди няколко седмици само защото нямах работа.Държавата ме задължаваше да си плащам абсолютно всичко, чрез брака съм под сигурността на мъжа,НО преди да разберем за тези закони нямахме никакво намерение да се женим!!! Crossing Arms

Gaja стискам палчета за София, но съм сигурна че всичко ще бъде наред! Praynig

# 587
Малее какви приятелки-познати си имаш  Shockedвъобще не и обръщай внимание ,аз се омъжих преди няколко седмици само защото нямах работа.Държавата ме задължаваше да си плащам абсолютно всичко, чрез брака съм под сигурността на мъжа,НО преди да разберем за тези закони нямахме никакво намерение да се женим!!! Crossing Arms
jina81 не разбрах-какви закони и какво са те задължили да си плащаш??? Shocked

# 588
Gaja честито ти бебче , стискам палци всичко да бъде наред newsm17 newsm17 newsm17

# 589
Gaja стиснати палци и от нас, бъди силна и мисли позитивно! Очакваме да пишеш в най-скоро време с добри новини. Hug

Тони Радева ние също живеем без брак, това не е най важното. Както и другите момичета са писали- един подпис "не връзва" никого.

# 590
Gaja -  Честито! Hug Сигурна съм, че тези 48 часа ще изминат неусетно и безпроблемно...

Тони Радева - Аз уважавам брака като институция. Не съм от малък град или село, но съм израстнала в прекрасно семейство, което ме е възпитало по определен начин - че бракът е нормално развитие на връзката на двама обичащи се, които са решили да споделят живота си и да създадат семейство. За мен и съпругът ми това не е просто договор, подпис и купон....
   В същото време не мисля, че е нужен само защото  чакате дете. Единствено , както всеки договор, би подсигурил евентуално наследство за детето по-сигурно , отколкото съвместното съжителство (не съм юрист, възможно е и да греша).
   Както всяко нещо - хора разни..... Всеки сам преценява за себе си, но ако го смяташ за ненужно - просто не го прави!

# 591
  • Italy
jina81 не разбрах-какви закони и какво са те задължили да си плащаш??? Shocked

Ама и аз едни обяснения праскам,та  значи понеже забременях по времето когато вече бях без работа ,и според държавата не мога да си плащам медицинските осигуровки, трябваше да си плащам всички изследвания ,престоя в болницата и самото раждане което сигурно щеше  да ми струва около 5-6 хиляди евро,но омъжвайки се аз заставам под крилото на моя мъж (италианец)и така не трябва да плащам нищо.Просто законите тук към чужденците са строги особено тези без работа.
Любопитно ми е тази твоя позната в коя държава живее?

# 592
Gaja Честита дъщеричка:)Стискам палци thumbsup

Тони Радева
ние също не сме сключили брак, но ни е през онази работа кой какво мисли, в 21 век сме сега

ох, нашия бебо много се блъска и боли ниско долу, откъдето се излиза, но без да ми се втвърдява корема, големи гимнастики прави Confused

# 593
Gaja Честито ти дъщеричка София и стиснати палци.
Тони Радева и аз съм без брак и имаме 10 г.дъщеря, а също така  в семейния кодекс имаше такъв закон за съжителството без брак и подялба но имуществото.
Днес ми много кофти  ден цял ден само повръщам от тези киселини и все избягвам храната която не ми понася.

# 594
Gaja, честита дъщеричка   bouquet Всички ти пращаме своята подкрепа и вярваме, че скоро ще си бъдете в къщи! Кураж на теб, а Софи ще се справи, убедена съм  Hug

# 595
Gaja -  Честито! Hug Сигурна съм, че тези 48 часа ще изминат неусетно и безпроблемно...

Тони Радева - Аз уважавам брака като институция. Не съм от малък град или село, но съм израстнала в прекрасно семейство, което ме е възпитало по определен начин - че бракът е нормално развитие на връзката на двама обичащи се, които са решили да споделят живота си и да създадат семейство. За мен и съпругът ми това не е просто договор, подпис и купон....
   В същото време не мисля, че е нужен само защото  чакате дете. Единствено , както всеки договор, би подсигурил евентуално наследство за детето по-сигурно , отколкото съвместното съжителство (не съм юрист, възможно е и да греша).
   Както всяко нещо - хора разни..... Всеки сам преценява за себе си, но ако го смяташ за ненужно - просто не го прави!

[/quot]

За детето няма никакви проблеми то си наследява двамата си родители и всеки един от родители може да иска издръжка от другият ако са разделени. Както писах в предният пост когато няма брак мъжът и жената не могат да се наследяват, техен законен наследник е детето ако има брак законните наследница са съпругът и детето и те имат запазено право от наследство, което не може да се накърни. И другият съществен въпрос е имуществото,  когато например си купите апартамент и нямате брак собственик става само лицето което е вписано в нотариалният акт, но ако имате брак автоматично и другият съпруг става съсобственик независимо дали е включен в нотариалният акт. Това важи както за движимите така и за недвижимите вещи. По принцип има някой изключения но вече ще стане много  дълъг и скучен  коментара ми. Аз мога да ви кажа как реших моят въпрос, когато 2010 си купихме апартамент, понеже нямахме брак но вече имахме дете и парите ги даваше бащата на приятелят ми той каза, че трябва да го пишем  50 на 50 , независимо, че аз дадох една много смешна сума в сравнение с останалата. което за мен беше достатъчно голям знак, че подписа не прави брака по благонадежден. Имам клиенти примерно за да не може жената да има право върху имущество му си правят фирми и на тяхно име купуват коли, апартаменти т.н. Така, че подписа пак не ти дава сигурност.  Признавам си че някой ден ще се оженя но трябва да вляза във форма и да се харесам в рокля, май се очертава да имам доста големи шафери  Laughing

# 596
  • Пловдив
Gaja ....кураж мила...много стиснати  палци имате и от мен с малката София Praynig Praynig Praynig..но съм убедена , че всичко ще бъде наред..

Тони...ние имаме брак...ама той не ми дава повече или по-малко сигурност... Thinking..даже бих казала , че усложнява понякога нещата...важно е да има доверие, любов и разбиране между двама ви..а не някой да "връзва" някого... Peace

# 597
Gaja Честито бебче! Стискам палци, всичко скоро да се стабилизира и да успееш да се зарадваш пълноценно на малкото съкровище. Peace Hug
Тони...ние имаме брак...ама той не ми дава повече или по-малко сигурност... Thinking..даже бих казала , че усложнява понякога нещата...важно е да има доверие, любов и разбиране между двама ви..а не някой да "връзва" някого... Peace
   напълно споделям мнението. Подписът не гарантира нищо, ако ги няма чувствата и разбирателството. А и да се прави нещо само, защото така е прието...също няма смисъл. Ако вие имате желание го направете,но само ако го искате.Имам приятелка, която до последно не мислиха да подписват, но какво им стана и в деветия месец с големия корем Simple Smile отидоха, небрежно само с двама свидетели и подписаха Simple Smile  

# 598
palica - рокля се избира с пробване...  smile3521.  Мерси за уточнението за наследяването, наистина не съм запозната, само съм чувала от тук - от там по нещо.

# 599
palica - рокля се избира с пробване...  smile3521.  Мерси за уточнението за наследяването, наистина не съм запозната, само съм чувала от тук - от там по нещо.

Ох в момента не ставам за рокля, преди време бях добре но сега и особено след първото раждане  съм загубила всякаква форма и  ще приличам на бъчва в булчинска рокля. Така, че един ден като се вталя със сигурност даже съм си избрала магазин. Точно до кантората ми шият най хубавите булчински рокли във Варна. Иначе относно уточнението  просто исках да съм в помощ на тези, които се чудят как седят нещата при наследяването и то съвсем накратко.  Бих отговорила и на други юридически  въпроси както предполагам и Поли, която го прави постоянно.  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт