Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 596
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Уф, след втората ни родителска сега купувам наново някои неща. На първата искаха някакви акварелни бои, 8-10 цвята, аз взех 12, но по - леки. Сега на тази родителска баш учителките по изобразително и приложно ни казаха, че искат поне 20 цвята, ако може и повече  Confused Освен това искат да купуваме и още четки, също и темперни бои поне 10 цвята. Освен това всички материали за рисуване да са в отделна чанта и всички за керамика в друга чанта, ще седят в училището. Е, аз пък смятам всичко да е в 1 чанта, вместо дребната да премята бои и четки и т.н. от едната в другата, всичко ще е накуп и ще грабва цялата чанта. Освен това се оказа, че ще има 4 чанти, една за учебниците (ще се ползва понеделник сутрин и петък следобед), една за останалите дни за закуска, вода, кутийка за шини, кърпички ...), една за спорт и една за изкуства ... Ако трябваше всичко това да го мъкне щеше да има нужда от носач  Laughing
За подарък за първия учебен ден се триумя  Laughing между нови дребни златни обеци, настолна лампа или стол. Днес ще трябва да реша.
Сиси, столът е много хубав, и аз го гледах когато търсих какъв да е подаръкът за първокласничката

# 631
куки, същият модел стол го има намален в момента в Айко - 109 лв., но розов - http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=28&pid=66439 (и зелен, но е по-момчешки). Ако ви върши работа вижте го, на нас ни трябваше бяло и лилаво и затова издирвах.. В Платан са 136 лв., но само с поръчка след 20 работни дни, но не ми се чакаше. Накрая намерих в Благоевград и ми го доставиха. Simple Smile Юлиана много си го харесва, удобен е! Peace

# 632
  • София
Боички повече цветове току що взех тези http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/SID-478D7E03-0574F929/lidl_bg/hs … l/index_18086.htm хората от темата казаха, че ка хубави като цветове... моливите им бяха мн хубави, така че разчитам и боите да не са разочарование...
Остана гуменки....и после вече чакаме род. среща за изненади Simple Smile

# 633
           Lss * , нашите  кръгчета ги изрязах от блокче с цветни  самозалепващи листи. За шаблон използвах монета от 1 лев.

Хрумна ми да ползвам от самозалепващото фолио, но едва ли ще ми продадат по 5 см от цвят. Твоята идея е перфектна и аз ще се възползвам.

В Метро Peace Току-що купих Laughing

Марти-аз взех безцветни облекла от Кауфланд Peace

Само картон за нек'ви квадратчета 3/3см (предполагам за дискутирания звуков а/з) не съм взела...в понеделник ще е  Whistling

Относно времето-а бе взеха да познават последните години  Mr. Green

# 634
  • Sofia
Днес 1/2 час търсих в Кауфланд тетрадка с бели листа и не намерих. Прерових всичко.

Тези очни прегледи до колко часа са?

# 635
  • Някъде на път....
...Остана гуменки....и после вече чакаме род. среща за изненади Simple Smile
От къде мислиш да купуваш гуменките?

# 636
  • София
КК още не съм решила конкретно гуменките им или едни пантофки, които да вършат работа на гуменки...
http://www.k-k.bg/shoes/product_info.php?products_id=1182 такъв тип пантофи...

# 637
  • някъде ... тук ...
Днес обикаляхме за маратонки и гуменки и за двамата ученика. Гуменките купих от Стил99 в Младост (обикновени и евтини, класика). И маратонки намерихме в друг магазин. Всичко е готово.

# 638
Днес, безплатен очен преглед за ученици в Optimax - http://optimax-bg.com/!! Peace Ние ходихме, много съм доволна, че го отметнахме, бях запазила час за 24-ти чак. На който са му близо двата адреса, може да се възползва!
За съжаление не питах до колко часа, но предполагам поне до 18. Звънни да питаш, ние бяхме в Борово, радвам се, че спестих 40 лв. за преглед, който бях запазила, ще отидат за нещо друго.

# 639
Днес, безплатен очен преглед за ученици в Optimax - http://optimax-bg.com/!! Peace Ние ходихме, много съм доволна, че го отметнахме, бях запазила час за 24-ти чак. На който са му близо двата адреса, може да се възползва!
За съжаление не питах до колко часа, но предполагам поне до 18. Звънни да питаш, ние бяхме в Борово, радвам се, че спестих 40 лв. за преглед, който бях запазила, ще отидат за нещо друго.

Аз си взех направление и водих учеиника на преглед миналата седмица Simple Smile Гледаха го на всякакви апарати - беше му много забавно  Crazy Пу-пу всичко му е наред.
Само обърна внимание много да следим "хигиената" на очите - т.е. да не чете на тъмно, да не чете от близо, наведен, прегърбен и т.н. ...

Аз си продълцавам драмата с подвързиите за тетрадки - 4 вида купих - всичките стърчат и вече адски много се изнервих  ooooh!
Успях да комплектовам нещата по рисуване и трудово (бит и техника не ми звучи никак като за 1ви клас  Mr. Green) .. само нещо с блокчетата не мога да се разбера - 3 вида имам, всичките уж номер 4, а всички листове са с различна големина   chef Какво си беше хубаво едно време - от всичко имаше само 1 вид и няма какво да е чудиш  Crossing Arms

# 640
  • София
И ние купихме току що купихме обувки и гуменки от стил 99, че и маратонки за малкия.  Много съм доволна - естествена кожа намерихме, удобни модели а на прилична цена.

Взехме и ръчен часовник с Барби и сега всеки 15 мин. проверяваме колко е часа  Joy Но тук се зачудих как ще си мие ръцете с този часовник - за сега измислихме да е по-хлабаво закопчан и да го  вдига нагоре.

На мен ми остана да се преоборя с пластмасовите цифри, които ги видях в Карфур, но защо ли не ги взех тогава. Надявах се да ги намеря в комплект с пластмасовите букви, но тях пък намерих в ориндж, отново самостоятелно. А защо са им, като уж в предучилищната са ги научили - идея си нямам.

И естествено букетите, които са ми мъка - колко, какви от къде ...

# 641
Никакви подвързии за учебници и тетрадки !
Само една чанта за рисуване ! Още не сме намерили четките, но ще рисува в началото с други.
Ще си има торба за физическото, която ще стои там и чанта в която ще е и закуската, освен учебниците Simple Smile Незнам още дали всеки ден ще си я носят или как.
Не знам какви спортове ще имат още в училище. На занималня ще ходи 2 пъти в седмицата засега, ако не става ще  я взимам.
Днес купихме и нови обувки за госпожицата.
И ... чакаме 17 Simple Smile

# 642
  • Пловдив
Аз поръчах днес 2 букета - за учителката титуляр и за възпитателката в занималнята. Утре вечер ще ги взема, за да не се занимавам в понеделник сутринта.

И при мен падна едно чудене за скицника. Вчера купих от книжарница за художници много хубав, с твръда хартия, подходящ за акварел, размери 25х35. Обаче се оказа твърде голям да влезе дори в кутията за рисуване. В нета намирам инфо, че форматът на листовете в блок 4 е А4 - така ли е? Мисля да отида до Офис 1 и да купя картон А4, ще го сложа в найлонова папка и ето го блока. Хартията в блокчетата,които продават не ми харесва, много е тънка и при работа с акварел се изкривява, а често се и къса.

# 643
  • Разпиляна във въображението
Само аз ли нямам късмет с детските обувки? Търся за Вики подходящи, но Crossing Arms

Защо ми е тетрадка с бели листове newsm78

Сега пробвах подвързиите си. И моите стърчат Laughing

# 644
  • София
готови са и гуменките от спорт мания на руканор за 20 лв имаше черни и бели, с гума бяла на пръстите и лепки...

Мир - белите листа учителките ще си кажат за какво са им, до тук няколко писаха, че при едни искат за подвързване, други за англ. , трети за помощни по др часове...
И на нас ни искат 1 с бели, но не пише малка или голяма и ще почакам с покупката.

bisserina - не, листата в бл 4 са по-голями от А4, ксерокс хартията, а самото блокче е още малко по-голямо.
иначе то зависи с какво рисуват, когато рисуват с флумастри, моливи, пастели и т.н. са ок блокчетата, за акварели и апликации наистина по-плътен по-добре... Въпреки, че бл А4 на фабер кастел не са с лоша хартия.

Общи условия

Активация на акаунт