Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 638
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна.
Поседях на чинчето на родителската среща. Нашите са за по две деца. Чудих се всеки като си извади тетрадките, няма да остане никакво място и къде ще стои този несесер? Чудих се и защо няма някакви закачалки за раниците - явно ще се мотаят по земята.
За букета реших да го поръчам в едно цв.ателие по пътя, да е готов и не губим време в избиране на 17ти. Тържеството ни ще е от 10ч.

# 106
  • Бургас
Поседях на чинчето на родителската среща. Нашите са за по две деца. Чудих се всеки като си извади тетрадките, няма да остане никакво място и къде ще стои този несесер? Чудих се и защо няма някакви закачалки за раниците - явно ще се мотаят по земята.

В училището на сина ми е абсолютно същото положението.
Единичните чинове са много по-добър вариант. Така има повече място и децата не си пречат, не си говорят и не се разсейват взаимно. Но никой не ме пита за съжаление.
А раниците и торбите за физическото явно ще се тръкалят по земята, шкафчета или закачалки за тях няма.

# 107
  • София
И при нас положението е същото - чиновете са за двама, но при тях няма как да са по един на чин, защото следобед в тяхната стая идва 4 - ти клас. В стаята за момента също няма шкафчета и закачалки. На предната РС събирахме пари за циклене на паркета, за подмяна на счупените щори и за закачалки, но се оказа, че парите са стигнали само за циклене на паркета Confused.

# 108
Стефан го водих в Оптиленс, д-р Диманова, на ул. Асен Златаров 21. Без направление. Прегледа бе 30 лв, при стандартен 20 лв., но му капа капки за разширение на зениците. Сега е с очила, направихме ги тук и от 1 седмица е с тях. Той е супер щастлив и си ги носи с кеф. Аз не съм толкова, ама....на преглед е пак около Коледа.

Нали вече трета година е на училище и ходи с униформа, вече първоначалното вълнение сякаш премина. Растат толкова бързо, като гъби.... Crazy

Домашни петък нямат. Петък следобед, събота и неделя аз не мисля за домашни, проверка, научен урок и пр. Това е време за почивка. Не искам да си спомням как неделята вместо да сме навън или извън града с нашите, ние учихме и се подготвяхме за понеделника....

Децата учат на маса по 6, както са в детската градина в София. Удобно е, а им сменят всеки месец местата - за социализация. Въртяха преди 2 г масите в различни конфигурации, само и само да се отпуснат децата всяко със всяко.

jd, при нас всички учебници се оставят в училището. За домашно имат 2 тетрадки - математика и английски. Решават се за 10-15 мин. Повече наблягат на четене на книги. Прибира се у дома с тези 2 тетрадки, книжка за четене и кутията за обед. Аз я взимам раницата и я нося от-до колата. Той не носи нищо.

Учителката им е млада, доста стриктна и децата са направо влюбени в нея. Стефи иска да я кани за РД след 3 седмици.

Тук е един учител за всички предмети. Той си поема класа и така всяка година са с нов учител. Има едни готини мъже учители в нашето училище. За момче учител-мъж ми изглежда супер идея след 2-3 клас, в ролята и на ментор Wink

Тази година ще посъкратим следучилищните занимания. Само на три ще ходи.  Crazy

# 109
Здравейте и от мен. Включвам се и аз в темата, че и моето слънчице вече ще е ученик.
Всичко си накупихме и с огромно вълнение чакаме да започнем училище.
Митака много си хареса госпожата като се записвахме, а на родителската съвсем ни спечели.
Млада, ентусиазирана и много внимателнa, пълна с идеи и позитивизъм. Това ще и е първия клас, който води и вчрвам, че много ще се старае.
Нещо интересно за мен беше, че училището ползва от миналата година една безплатна система bgclass.net за училищен дневник и форум, който бил много богат и там щяла да поддържа постоянна връзка с нас, да записва домашните им, какво са учили през деня, постиженията с учебния материал и оценки и забележки. Щели да ни дадат кодове и пароли за да си влизаме в интернет да проверяваме по всяко време.
Звучи добре, но ще видим. 
Дано само детенцето свикне по-бързо с тази голяма промяна, че училището си е сложна работа.  За сега има голям мерак Simple Smile

# 110
Ползвам тази система за баткото - полезна е, ако се попълва навреме Peace Аз лично разбирам за изпитването и съответната оценка още същия ден от сина си (така си е свикнал от малък, не крие оценки), а в електронния дневник я въвеждаха след 2 седмици... Има и материали за подготовка по различни предмети в библиотеката на системата. Но друго така и не въведоха през годината... Но от сайта на училището научавах всичко нужно, там попълваха много редовно  Peace

# 111
  • Някъде на път....
Момичета, тази система, за която говорите, за всички училища ли важи?

# 112
Не, не всички училища я имат. Зависи дали съответното училище е решило да я използва, тя не е задължителна.

# 113
  • Някъде на път....
Ще попитам в нашето.  Peace
Ние днес закупихме почти всичко от списъка. Остана само тетрадка с бели листове - малък формат - 5 бр. да купим. На местата, на които бяхме, се бяха изчерпали....

# 114
Попитай директора или учителя, защото доста училища вече използват тази система електронно училище, защото е с голям обхват и обединява в себе си електронен дневник, форум и галерия и доста учебни материали в библиотеката. Ние го ползваме от миналата година и сме доволни. За малките бандити е важно да можеш по всяко време да влезеш и да видиш програмата, какво е нужно да си носят за определен час и какви са им домашните, като дори не е нужно да си у дома и да му преровиш чантата просто трябва да имаш интернет и да си влезеш в профила.
А едно от най-важните неща е, че тази хубавина (www.bgclass.net) е безплатна, че има някакви други творения дето цакат пари за смс-и.

Успех на първолаците и на техните горди мами Simple Smile

# 115
Да не изпусна темата....

# 116

А едно от най-важните неща е, че тази хубавина (www.bgclass.net) е безплатна, че има някакви други творения дето цакат пари за смс-и.

Много хубав сайт. От 1 ч го разглеждам, само отвън. Мога да си представя вътре /няма как да имам парола/.

# 117
Това с ел. дневник е супер. Май и при нс ще има.

elica2005, моля те сподели кога ще е откриването, би трябвало да е в един и същи час за всички у-ща!

При нас откриването ще бъде от 10,00 часа, но децата ги искат в 9,45 часа. От 11,00 ще имаме родителска среща.

Мисля, че часа на откриване се определя от всяко училище индивидуално. Само за деня се пуска официална заповед от министъра. От там нататък директорите на училищата сами решават как да организират почасово деня.

# 118
Благодаря, Елица! Аз също така смятах, но на РС класната ни каза, че чакали заповедта на министъра, за да знаят от колко часа ще е откриването. Според нея трябва да е в един и същи час. Но предполагам, че едва ли е чак толкова строго. Особено в случаите, когато две  училища съвместяват една сграда. Може би е по-скоро желателно.

Дано все пак го узнаем с точност преди 17-ти, че иначе....  Joy

# 119

Много хубав сайт. От 1 ч го разглеждам, само отвън. Мога да си представя вътре /няма как да имам парола/.

И от вътре е супер! Освен кода и паролата, които изпратиха за мен, изпратиха и допълнителна парола за ученичката. Има форум на класа и по натам ще могат да си пишат вътре. А ако се попълва редовно от учителите с две кликвания ще разбираме за уроците, домашните и ако се изисква да се носи нещо допълнително децата няма да се стресират, че са забравили да ни кажат.  Изобщо много добре е направено, но дано да се ползва редовно, а не както четох по-нагоре веднъж на две седмици. Тогава 90% се обезмисля.

Общи условия

Активация на акаунт