Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 754
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София

Момичета, благодаря за отговорите относно заредените магазини и книжарници.
Предполагам четвъртък ще се пазарува, да не е съвсем съвсем последния момент.

Нашата РС също е утре. Има съобщение на сайта на училището, в което също така ни напомнят за парите за  помагала по английски, униформа, застраховка, училищно настоятелство.

# 166
Ехеее изписали сте темата бре  ooooh!

# 167
  • No Line On The Horizon
Нашата родителска среща е довечера. Утре съм решила да мина през джипито да взема бележката за училище.

# 168
  • София
Нашата родителска среща е довечера. Утре съм решила да мина през джипито да взема бележката за училище.

Просто бележка, без реален преглед на детето? Аз май пак нещо съм недоразбрала.

# 169
  • No Line On The Horizon
Зависи от лекаря. Нашият не държи на всяка цена да види детето, пък и скоро ходихме за ваксина.

# 170
  • Карлово
Гуш, бележката да училище всъщност е имунизационния талон на детето, за което то не е нужно да присъства.

# 171
Здравейте,  мами на първокласници!

Първо да ви честитя голямата радост и гордост да станеш родител на ученик.  Аз лично съм го преживяла четири пъти и всеки път не успявах да удържа сълзите си, когато на 15 септември малкото човече тръгваше към вратата на училището хванало не моята ръка, а ръката на непознат 12-класник. Не че ми беше тъжно, напротив, бях щастлива, че детето ми вече е голямо и самостоятелно, но просто чувствата бяха толкова много, че не не можеха да не избият отнякъде. Така че напълно си представям какво ви е сега.

Тъй като ви предстои да се срещнете с доста нови за вас и детето ви неща в училище, ние в Асоциация Родители се опитахме да съберем и обобщим нашия опит от отношенията ни с образователните институции и да го споделим с вас. Надяваме се, че ще ви бъдем полезни. С подкрепата на Виваком фонд създадохме една малка книжка, която нарекохме „Добре дошли в училище, родители“ – Наръчник за родители на първокласници. Тя излиза за четвърти път и отзивите от предишните три издания са много положителни – както от страна на родителите, така и от страна на учителите. Затова имахме амбицията през тази година да направим достатъчно голям тираж, така че да има бройка за родителите на всеки първокласник. За щастие получихме подкрепа от Министерството на образованието, младежта и науката и мечтата ни се превърна в реалност – всяко семейство с първокласник тази година трябва да получи безплатно по един Наръчник за родители на първокласници. Тиражът е разпространен  по Регионалните инспекторати по образованието, откъдето училищата трябва да си го вземат и да го раздадат на родителите на най-малките ученици.

Пиша ви всичко това, за да знаете, че трябва да получите от училище безплатно книжката „Добре дошли в училище, родители“ – Наръчник за родители на първокласници, създаден от Асоциация Родители. Ако все още не сте я получили по време на първите родителски срещи, напомнете на учителите на вашите деца да си я поискат от РИО и да ви я дадат в началото на учебната година. Можете да се запознаете с книжката в електронния й вариант на нашия сайт www.roditeli.org или направо през този линк http://roditeli.org/images/files/nar.pdf .  Ще се убедите, че освен полезна, книжката е и много красива и си струва да я имате подръка. А и на нас не ни се иска да остане някъде по складовете, вместо да ви бъде от полза.

Ще се радваме, ако ни върнете обратна връзка с вашето мнение за наръчника – опитваме се всяка година да актуализираме и подобряваме съдържанието и всяко мнение ни е полезно. Можете да ни пишете на електронната поща office@roditeli.org или да ни се обадите на телефон  02/944 17 99. Ако има теми, които ви вълнуват и искате да ги споделите с нас, насреща сме.

Цвета

# 172
  • Разпиляна във въображението
Благодаря за информацията, Кабо Алма. Мисля, че по време на нашата среща се спомена. Ще видим другата седмица.

# 173
  • някъде ... тук ...
Благодаря, Кабо Алма Hug

# 174
Кабо Алма аз, като вече минала по този път веднъж, съм запозната с книжката. Преди известно време дадох линк към нея и той е поставен в началният пост на темата.
Браво за положените усилия.   bouquet
На мен книжката ми беше много полезна.

# 175
  • София
Здравейте  Hug.
Момичета, имам доста глупав въпрос Embarassed. Кога се подаряват букетите на госпожите? Още в началото на тържеството или по - късно, когато децата влязат в класната стая?

# 176
  • Разпиляна във въображението
Интересно четиво. В Плевен знам, че има един учител-мъж в първите класове.

# 177
  • Бургас
Нашата госпожа помоли децата да подарят букетите, когато вече са в класната стая. Мисля, че по-скоро ще й пречат да обърне внимание на децата, защото ръцете й ще са заети, а и няма да се вижда от многото букети.   bouquet

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 11:27 от addi

# 178
Здравейте  Hug.
Момичета, имам доста глупав въпрос Embarassed. Кога се подаряват букетите на госпожите? Още в началото на тържеството или по - късно, когато децата влязат в класната стая?

Зависи от учителя, някои молят да се поднасят цветята в класната стая, а други ги приемат по всяко време.
Реално, ако се подарят  навън по време на тържеството, то учителя трябва да ги държи поне половин час в ръцете си.

# 179
  • През девет земи в десета
Здравейте дами, записвам се на 12-а страница, след почти две пропуснати теми, резиииил Embarassed Laughing

След почивката на море пак ходим насам - натам с дребното, все едно това ни е последното наистина свободно лято Laughing

Моята госпожица ще казва стихотворение на 17-ти. Батко ѝ я водил в училището 2-3 пъти да се запознава с обстановката и учителката ни си я харесала ooooh! Досега не е имала никакви публични изяви, да видим какви ще ги сътвори.

За госпожата смятам да вземем една орхидея в саксия, нещо не си падам по букетите, пък и в нашето село всички имат цветя по дворовете, предполагам госпожата също.

Тоалета за първия учебен ден закупихме Двете кули във Варна за съвсем прилична сума, не се съмнявам, че в София щеше да ни излезе доста по-солено.

В нашето училище искат картона на детето и лична здравно-профилактична карта, попълнена от личния лекар, днес смятам да осигуря и двете неща.

Кабо Алма Hug

Това е засега от мене, мисля че вече ще съм по-редовна тук Wink

Общи условия

Активация на акаунт