Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 724
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви момичета за помощта с подвързиите   bouquet
Ще мина през Джъмбо , че ми е най - близо днес ...
Аз не бях в БГ един месец и уж бях спокойна , че всичко съм купила , ама не ...
При нас се събират по 30 лв. допълнително за учебни помагала и 15 лв. за училищното настоятелство ...
Униформите отдавна ги купихме , на "скромната" сума от 95 лв. за 1 бр.

# 256
  • Бургас
На нас пък ни раздадоха учебниците на родителската среща,като госпожата остави само Букварчето за първия учебен ден.Та се чудя да вземаме ли изобщо раницата/тя още не е пристигнала Rolling Eyes

# 257
  • Някъде на път....
Е при нас явно много ще се държи на еднаквостта, което мен поне ме подразни - имаме униформи, но се оказа, че ни препоръчват организирано да закупим еднакви анцузи, гуменки, тениски, подвързии, че и тефтерчета за комуникация.

е вече прекаляват
Защо?
Аз пък мисля, че така е най-добре и най-лесно за родителите!  Peace

# 258
  • През девет земи в десета
Е при нас явно много ще се държи на еднаквостта, което мен поне ме подразни - имаме униформи, но се оказа, че ни препоръчват организирано да закупим еднакви анцузи, гуменки, тениски, подвързии, че и тефтерчета за комуникация.

е вече прекаляват
Защо?

Принципно е удобно, но зависи от възможностите на родителите. Едни ще искат нещо по-обикновенo, други нещо по-така, трети няма да имат възможност да дадат парите накуп, като гледам за какви събирания иде реч. Все пак е криза и предполагам ще има и безработни родители.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 12:06 от Зла Гад - Пиги®

# 259
  • София
В случая дъщеря ми има два нови анцуга (подарени), които много и харесват. Не ми се дават пари за още един и съм сигурна, че още първата седмица ще ми донесе чуждо горнище за пране, та ще трябва и да се надписваме  Tired

# 260
  • нейде там, където ....

е вече прекаляват
Защо?

А защо да е най-лесно на родителите, ако не се познават от преди първи клас и повечето са купили всичко за ученика?  newsm78 За мен би било по-лесно да отида с детето и да купя това, което му става и харесва и на двама ни. Вместо да се събират родителите и първо да изберат какво да се купи, от къде, кой ... трябва да се вземат мерки на децата и да се съберат парите, които за някой може да са проблем и да не са планирали такива разходи и това да се проточи до след нова година. Всичко това е при положение, че не е поставено изискването за еднакви спортни екипи преди записване на детето в училище и е пълна изненада за родителите  Peace

При нас се събраха пари, 60 лв. - за помагала и една боя на стените. Едва днес са се организирали да почнат ремонта, като са разширили обхвата му, без да се допитат до родителите. Не класната, а други инициативни родители. Все пак, като свършат парите, трябва да се обърнат към нас за още и сигурно разчитат, че няма да искаме да оставим нещата по средата. Crazy Аз не съм свикнала така да ме сурвакат (много и на често, от днес за вчера) и ми е странно, че повечето родители на РС не питаха дори за какво, а само "колко" и после "не ме занимавайте". Мое мнение, но не мисля, че е грижа на родителите основния ремонт на стаята и никога не сме се сблъсквали с нужда от такъв до сега. Според мен дори не е нужен, а е просто изхвърляне от страна на някои родители. Освен боядисването на стените, но дори и то можеше да почака до някоя ваканция, вместо да се почва 5 дена преди началото на учебната година без никаква предварителна организация. Дано при следващи срещи се опознаем с родителите по-добре и успеем да се сработим като екип, а не да сме като орел, рак и щука.  Praynig

# 261
  • Бургас
Ние пък имаме телевизор донесен от родител.Попитах днес госпожата за какво ще го ползват и отговора беше за филмчета,за музика..........На родителската среща се вмъкна телевизора като дарение.Повечето родители не одобриха идеята,но все пак ТВ е наличен.

# 262
И аз да се запиша в новата тема и се връщам да си наваксам пропуснатото Mr. Green

И нашата родителска среща мина. Дадоха ни списък с необходимите неща и вече набавих почти всичко. Оказа се доста приятно занимание Mr. Green Учителката имаше изисквания за тетрадките с тесни и широки редове искаше между двата широки реда линията да е по-тъмна естествено не можах да намеря такива ooooh! а тетрадките с квадратчета да са с червено поле и е такива не намерих Laughing Другото изискване беше за разпечатим карта за "безопасен път на ученика от училище до дома".

MimiIvanova много сладурска раничка   bouquet
Благодарим!  Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 263
Ние пък имаме телевизор донесен от родител.Попитах днес госпожата за какво ще го ползват и отговора беше за филмчета,за музика..........На родителската среща се вмъкна телевизора като дарение.Повечето родители не одобриха идеята,но все пак ТВ е наличен.
Някое дете е било вкарано в класа - сигурно сте при известна учителка. Недоумявам за какво им е телевизор...

# 264
За видеоплейване може.
Вече доста учители използват филми в обучението. Някои го правят на монитор.
Едно време ни водеха в залата за прожекции...
Днес обучават с електронна показалка, а децата използват мишки (бррр)....

Не мога да разбера като започнат така двама-трима да са върли противници на тв устройство.
Иначе позволяват плейстейшъни, псп и подобни.

# 265
Купете обикновенна мушама за маса от магазин за текстилни материали и вкъщи си я отрежете 60 на 70, а ако имате вкъщи някоя стара отрежете нея.  Simple Smile Simple Smile Hug На нас тетрадките ги искат с бяла хартия и прозрачна подвързия а ще слагаме фигурки от гланцово блокче-
математика за раб. в клас - синьо квадратче
математика за дом. раб. - син триъгълник
български за раб. в клас - червено квадратче
български за дом. раб. - червен триъгълник
тетрадка по писане за звукове- червено кръгче
околен свят - жълто квадратче
английски- зелено квадратче
Фигурките се лепят в горния десен ъгъл на тетрадката и са с размер около 5-6 сантиметра а етикета трябва да е обикновен или да съответства с цвета на фигурката.  Simple Smile Simple Smile Дано да е било полезно.  Simple Smile Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 266
Иначе, когато големите деца бяха в 32-ро, парите, които се събираха за спонсорство отиваха при училищното настоятелство, без да ни дават отчет за какво ще се харчат. Отделно си събирахме пари - за пердета, боядисване на дограма(вече е сменена), циклене и лакиране на паркет, закачалки и дори във втори клас купувахме бюро за госпожата, която доколкото знам още си го разнася с нея по кабинетите. Laughing

Как пък не. Като не ни дават отчет няма да давам за настоятелство,спонсорство и т.н. При племенника ми точно тези пари ги ползват за ремонт на стаята и др. такива нужди за децата.

И на това му викат безплатно образование  Sunglasses

От къде взехте чашите за рисуване на Фабер Кастел, освен в Импресия? В Пикадили ходих току що свършили са.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 13:13 от Gigi

# 267
Днес ще ходим да продупчат ушичките на Иванинка но тя се страхува. После мисля да я водя някъде като награда че е била силна и има обици. Вие къде бихте ги завели за награда в мола да поиграят в детския център и после да им вземете нещо малко като диадема или нещо подобно или да я заведа в Джъмбо да вземем още една резервна раница и нещата които сме забравили да купим за училище ?  Simple Smile Simple Smile Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 268
  • През девет земи в десета
Днес ще ходим да продупчат ушичките на Иванинка но тя се страхува. После мисля да я водя някъде като награда че е била силна и има обици. Вие къде бихте ги завели за награда в мола да поиграят в детския център и после да им вземете нещо малко като диадема или нещо подобно или да я заведа в Джъмбо да вземем още една резервна раница и нещата които сме забравили да купим за училище ?  Simple Smile Simple Smile Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Аз съм ЗА Джъмбо Mr. Green, обаче може би детето ще е на друго мнение и ако не друго за толкова години се научих да уважавам и искам мнението на децата за всичко, което ги касае. Успех с дупченето и после каквото е най-забавно на двете Hug

Чашката ни е закупена от кварталната книжарничка, но в Джъмбо мисля, също има  чашки на Фабер.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2012, 13:28 от Зла Гад - Пиги®

# 269
Днес ще ходим да продупчат ушичките на Иванинка но тя се страхува. После мисля да я водя някъде като награда че е била силна и има обици. Вие къде бихте ги завели за награда в мола да поиграят в детския център и после да им вземете нещо малко като диадема или нещо подобно или да я заведа в Джъмбо да вземем още една резервна раница и нещата които сме забравили да купим за училище ?  Simple Smile Simple Smile Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Аз съм ЗА Джъмбо Mr. Green, обаче може би детето ще е на друго мнение и ако не друго за толкова години се научих да уважавам и искам мнението на децата за всичко, което ги касае. Успех с дупченето и после каквото е най-забавно на двете Hug
Пиги Благодарим! На Джъмбо ще е!  Simple Smile Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт