Първокласници - набор 2005 г. - Тема 9

• 33 688
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
  • нейде там, където ....
Нямаме търпение да дойде вече 17-ти.

Ние пък точно обратното - липсва ни /все още/ всякакъв ентусиазъм по въпроса...

Нетърпението е най-вече от моя страна вече  Laughing Веднъж да се почва и да нагласим занимални, занимания, училище и работа ... някак си.

# 316
  • София
Детето ми също се радва че ще почва училище. Поне така мисля Wink Но не иска занималня, не ще да пише домашни и това е.  Не й говоря за тоалетните и вида на стаите, но мен ме дразнят. Сега се обадих в инспектората да ги поканя в училището да видят за какво иде реч. Утре ще си говоря с експертката по ремонтите за училищата. Ще настоявам поне тоалетните да се оправят скоропостижно. Физкултурните салони са добре. Стола изглежда приличен макар и той да не е ремонтиран от 30 години. Явно и ние родителите трябва да съберем пари поне да сменим чиновете или шкафовете.
Страшно много се дразня от това, че инициативата винаги трябва да е в родителите. Къде остава държавата в цялата работа? Нали това са нашите деца, които в крайна сметка учат тук и се предполага, че ще работят тук, нали това е бъдещето на държавата ни, която не прави нищо за тези деца. Скоро гледах по телевизията, че дават по 4 лева на ден на ромите, за да ходят на училище  Shocked. Значи не се дават пари за децата, а за тях могат да намерят да им плащат, за да учат!!! Ами тогава да дават и на нашите деца пари, за да ходят на училище (звучи много смешно).

# 317
Здравейте и от мен в тази прекрасна и полезна тема.
Започвам с молба - Идея за приветствие към първокласниците, учителите и родителите.
Благодаря  bouquet

ЛуАн, намерих това! Peace, дано да то свърши работа Hug

Благодаря! Ще променя тук там и най-вече ще я съкратя Grinning

# 318
  • Някъде на път....
И аз бях така за настоятелството. Не ми се занимаваше, но все някой трябва да го прави. За първи път ще ми е.
Party
Много точно казано!!!  Peace

# 319
Здравейте мамчета,
искам първо да споделя, вчера купих раница, най-после, но съм обиколила половин София, хубавите и качествени неща са над 90-100лв, а аз нямах тази възможност. И случайно намерих точно каквото търся - раница с ергономичен гръб и подсилено дъно и широки подплатени презрамки, в една книжарничка до ТУ, на пазарчето отпред до булеварда, точно до Папая заведението. Раницата е оригинална на PIGNA KEITH KIMBERLIN, ето този модел, но с кученца:
http://orange-bg.com/product/55752/ranitsa-pigna-keith-kimberlin … -410-280-140.html
Раницата е розова, т.е. за момиченца!
Пиша го, ако още някой търси, тук раницата е на символината цена от 49,80лв, жената каза, че е вносител и че са и останали няколко бройки от миналата година, затова цената е толкова ниска:)

Нашите имат репетиции всеки ден от 10-12 и Йони е очарована от всичко, в частност и от госпожата, дано е така и занапред  Heart Eyes
Много сладка раничка! И нашата е с кученца, защото Ивето много обича животни

# 320
Имаме вече дупчици в ушите и страхотни розови обички сърчица.Заплака за миг и после и беше забавно. Ходихме в Джъмбо за награда взехме един много хубав скицник за около 3 лв но със 60 листа и картинка на мики маус хубаво е за Иванина защото тя обича да рисува и рисува много и в къщи а и на рисуване смятам да я зяписвам.Взехме стек с тетрадки с 5 тетрадки с т. и ш. редове с принцеси и стек с големи квадратчета на мини маус но те са за вкъщи и за занималня упражнения защото на училище им искат бели и аз не ги разбирам какви хубави тетрадки с хубави картинки а те бели ги искали.После ходихме до карфур взехме тази раница с пособията които едва ли ще използваме за 10 лв но за резервна става ако издържи ще я носи в по горен клас. А днес сутринта ходих до кварталната книжарница и купих на Ива тренировъчни упражнения по бълг. език за 1 клас. Препоръча ми ги учителката имало диктовки и интересни задачки и от тях можело да се подготвя лятото за втори клас. Взехме и първи и втори етап. Ето първи- http://www.book.store.bg/p25467/trenirovychni-uprazhnenia-i-dikt … eta-sergeeva.html
ето втори- http://www.book.store.bg/p25468/trenirovychni-uprazhnenia-i-dikt … eta-sergeeva.html

Наистина е хубав препоръчвам го. Hug Hug  bouquet  bouquet
А по математика взехме това което също госпожата ни препоръча.-http://www.book.store.bg/p12377/zadachi-po-matematika-za-1-klas-uchebno-pomagalo-maria-temnikova-mariana-bogdanova-katia-nikova-nikolina-dimitrova.html От него пак може да се учи и ваканцията за 2-ри клас. И него препоръчвам по математика има лесни и интересни задачки и е наистина полезно сега Ива го разглежда и смята една задачка която има 1-0 и така нататък.  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 321
Детето ми също се радва че ще почва училище. Поне така мисля Wink Но не иска занималня, не ще да пише домашни и това е.  Не й говоря за тоалетните и вида на стаите, но мен ме дразнят. Сега се обадих в инспектората да ги поканя в училището да видят за какво иде реч. Утре ще си говоря с експертката по ремонтите за училищата. Ще настоявам поне тоалетните да се оправят скоропостижно. Физкултурните салони са добре. Стола изглежда приличен макар и той да не е ремонтиран от 30 години. Явно и ние родителите трябва да съберем пари поне да сменим чиновете или шкафовете.
Страшно много се дразня от това, че инициативата винаги трябва да е в родителите. Къде остава държавата в цялата работа? Нали това са нашите деца, които в крайна сметка учат тук и се предполага, че ще работят тук, нали това е бъдещето на държавата ни, която не прави нищо за тези деца. Скоро гледах по телевизията, че дават по 4 лева на ден на ромите, за да ходят на училище  Shocked. Значи не се дават пари за децата, а за тях могат да намерят да им плащат, за да учат!!! Ами тогава да дават и на нашите деца пари, за да ходят на училище (звучи много смешно).

Държавата добре си гледа интереса - спонсорира  яко училището в Горна баня, онова за надарените деца, т.е. техните собствени, на държавните ни мъже и жени Wink и цялата сюрия около тях. Така стоят нещата.

# 322
Включвам се в темата с един въпрос, по-скоро към майките на деца на полудневно обучение.

Ще давате ли на детето някаква закуска да си носи?Сандвич или нещо подобно.
Чудя се дали има смисъл, защото в първи клас приключвали, доколкото разбрах в 11 часа, по изключение- 11.40.В такъв случай, има ли смисъл освен плод, вода и от някакво междинно хранене?Досега в ДГ нямаше такова newsm78

П.С. Като бях в първи клас, често се връщах със смачкана кифла в чантата, сега не ми се иска да се получи същото и с детето, от др. страна , знам ли, ако другите се хранят.

# 323
светкавица Нашият опит е че трябва да си носи нещо. Защото - повечето деца ядат от училищните безплатни закуски, други деца огладняват, някои не са закусили сутрин, а нашите часове са по 5 или по 6 на ден и свършват в 12 и нещо или в 13 часа. Днес видях програмата. Така че аз закуска ще слагам та когато го водят да ядат, да ядат всички заедно кой каквото иска или си носи от вкъщи.

# 324
  • София
Аз също мисля да слагам нещо в раницата за храна. А вие мислите ли да давате пари на първокласниците?

# 325
  • София
нашите май ще са до към 12-12,30, имам сериозни подозрения, че в къщи няма да закусва или ще е мин, така че ще си носи плод, сандвич, вода повече от задължително. Не ме притеснява, ако си връща храната... ако стане системно и закусва в къщи, може да отива само с плод и вода. В детската също имаха междинно плод, а те закусваха в 9  Wink а сега в 8 почват часовете, т.е. ако закусва в къщи ще е в най-добрият случай в 7.

# 326
  • Някъде на път....
Аз също мисля да слагам нещо в раницата за храна. А вие мислите ли да давате пари на първокласниците?
Аз се чудя за около левче на ден.... Thinking

# 327
  • Разпиляна във въображението
Нашите часове приключват към 11.30 ч. Сигурно ще й пригатвям нещо за хапване, защото е леко злояда.

Вие мислили ли сте да абонирате децата за някое списание или вестник?

# 328
http://orange-bg.com/product/55752/ranitsa-pigna-keith-kimberlin … -410-280-140.html
Много сладка раничка! И нашата е с кученца, защото Ивето много обича животни
Благодаря, Йони много си я хареса:) аз споделих в случай, че някой още търси  Mr. Green

Търся несесер със Селена Гомес, беше мерака за раница, но не намерих хубава, ако някой знае къде има несесер, моля да ми каже!!!

За джобните бяхме коментирали - 1лв на ден. Сутрин имат закуска в голямото междучасие, аз ще слагам сандвич за обяд, защото нямат стол + плод задължително  Peace

# 329
  • Габрово
Аз се чудя за около левче на ден.... Thinking

След като госпожата спомена какви са цените в лафката и аз реших да му даваме по 1лв. Синът ми ще е на полудневно обучение, смятам сутрин да закусва в къщи, а след първия час ще имат безплатна закуска - плод /два пъти в седмицата нещо тестяно/. Нищо няма да му слагам за ядене, не вярвам да огладнее до 12 ч. Мисля, че ще си купува сок, айран или някакви плодови млека, дъвки или някоя вафла. Слава богу в нашето училище са забранени газираните напитки в лафката.

Искам да питам нещо за училищните тоалетни. Нашите са отлично ремонтирани и чисти ... но не са с тоалетни чинии. Та въпросът ми е дали такъв е стандарта за училищата, заради хигиената или просто до там са им стигнали парите на нашите. Моят хубостник трудно ака на чуждо място, пък клекнал над дупка категорично отказва  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт