Трансвагинална лапароскопия

• 19 619
  • 90
  •   1
Отговори
# 45
При мен беше с пълна упойка, от която излязох още не път към стаята, после носят кола и шоколад, след 30 мин, си само леко замаян и мен ме пуснаха, т.к. казах, че съм си ок, пък и ние живеем на 10 мин. от клиниката и исках да си лежа у дома

# 46
Toito без упойка правят пункците за които говорихме с  бамбарадамбара, не лапароскопията. Две съвсем различни процедури са.

Лапароскопията задължително се прави с упойка разбира се.

MalenaTak ти за трансвагинална лапароскопия ли разказваш или за коремна?

# 47
Трансвагинална в Малинов при Калчев, аз съм я описвала и в началото на темата

# 48
Трансвагинална в Малинов при Калчев, аз съм я описвала и в началото на темата

О да извинявай, аз знам че той е най-добрия в това за сега и го препоръчвам за тази процедура.

# 49
Тази операция с каква анестезия се прави, колко време е болничния престой? Какво ви е мнението за Д-р Калчев понеже ми се струва доста млад и незнам колко опит има в операциите. И при ендометриоза оглежда ли се коремната кухина за огнища и сраствания.

# 50
И къде ти я предложиха тази трансвагинална лапароскопия?Защото на мен в Ниамед ми я рекламират още със самото влизане от вратата преди преглед-дрилинг,дрилинг.Имах среща със Семерджиева(колежката на Калчев) и тя нищо такова не спомена.В Стара Загора обаче продължиха да ми я рекламират при последващ преглед струва 550+200лв.за изследвания при тях.А манипулацията е в Малинов.
 Потърсих 2ро лекарско мнение-нужда от такава манипулация нямам и дори съм имала овулация в десен яйчник(а мен ме убеждаваха в Ниамед 3 дни преди това че нямам овулация и без трансвагинална лапароскопия няма и да имам овулация).При нас проблема си е мъжки фактор и това е.Явно и те си имат някакъв "таргет",не се доверявай толкова лесно,потърси друго мнение.Аз лично мисля да ги "прескоча" занапред.

# 51
На мен така или иначе ми предстои лапаро заради ендометриозна киста и се двоумя  ooooh! дали да е трансвагинална или коремната лапароскопия. Още повече, че няма много мнения за Калчев и незнам дали да се доверя на опита на оператор или на модерната апаратура. Все още немога да преценя колко по-големи са предимствата на трансвагиналната лапароскопия.

# 52
На мен Калчев ми прави операцията и съм доволна. При мен си имаше всички показания за такова изследване. Т.к.  преди това в конкурентна болница ми казаха, че имам двойна непроходимост на тръбите. Т, че нямам съмнение дали е била нужна, нещо повече преди да се убедя за операцията си платих и за цветна снимка, което според Калчев си беше загуба на пари. Не са ма карали там да правя предварителните изследвания, тъкмо обратното.
Що се отнася до мнението ми за него - то е доста високо, много по- изгодно за болницата беше да ми предложат директно инвитро за 5к, вместо операция за 600лева. Освен това доктора отговаряше на всякакви въпроси преди и след операцията.

# 53
Струва ми се, че бъркате трансвагиналната лапароскопия с хистероскопия?

# 54
здравейте! Интересува ме следното. Юни месец мисля да прибегна към транвагиналната лапароскопия и съм решена да е при Калчев. Все още не съм се обаждала до клиниката, за да говоря с тях и запазя час. Преди това искам да разбера от тези, които са я правили .. има ли значение, кога ще е първият преглед - преди, след по време на М? Има ли някакво значение? И когато посетите Калчев и обсъдите всичко, правят ли ви се някакви допълнителни изследвания като за пред операция или направо насрочвате дата и не са необходими такива?
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 55
 toito. Правят се предварителни изследвания - спин , васерман и т.н. не си спомням всичките. Най- добре се обади и търси Теди или Деси, това са акушерките, те ще ти отговорят най- добре как да се подготвиш.

Успех!

# 56
toito. Правят се предварителни изследвания - спин , васерман и т.н. не си спомням всичките. Най- добре се обади и търси Теди или Деси, това са акушерките, те ще ти отговорят най- добре как да се подготвиш.

Успех!

Благодаря ти за инфото! А кога трябва да се правят тези изследвания, правиш го предварително или те ти ги правят? Кога беше твоята - сещаш ли се - след М, преди, след О?  newsm78
Аз днес се обаждах, но нито Теди, нито Деси беше там. Сестрата, която се обади не беше наясно и каза, че ме записва и ще каже да ми се обадят, за да се разясним, но нещо .. не се обадиха. Може и да са ме изключили, но нахално или не .. пак ще звъня утре Simple Smile

# 57
изследванията се правят преди манипулацията, може и да си пуснеш по здравна каса, само трябва да разбереш кои бяха, моята операция беше миналия юли , аз съм една от първите Wink. При всички положения не може да си в цикъл, щото нищо няма да видят, аз бях малко преди овулация май. Освен кръвни проби си спомням, че искаха и чиста микробиология.  И даже някакви свещички с йод ме караха да си слагам, да пия слабително вечерта и да ига гладна и жадна, но това беше след преглед и като подготовка за самата манипулация.  При всички положения , ако не си от София и не можеш да останеш за по- дълго е добре да се чуете, за да уточните всички подробности

# 58
Олеее, гладна и жадна  Rolling Eyes ще е голямо мъчение. Simple Smile
Добре, иначе болеше ли те след самата процедура и колко време ти беше възтановителния период, времето, което се пазише и т.н ?
Извинявай, ако ставам нахална, но много се притеснявам ... и си ме е страх, но аз съм си такава Simple Smile

# 59
Не е болезнено, по скоро изпитваш тежест в корема като пред цикъл и леко кървене за 2-3 дни след операцията. Кървенето е по- скоро като за ежедневна превръзка. След операцията малко ми се виеше свят и ме наболяваше главата, но това е нормално след упойката. На другия ден и това минава. Аааа и не си прави илюзии за море и бебеправене в следващите 2 седмици Wink, не дават.

Общи условия

Активация на акаунт