Септемврийче малко ще бъда аз, мама и тати ще ме чакат скоро у нас!

• 31 660
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
Честити бебчета на всички нови мами!!!Много се радвам за вас и искрено ви завиждам вече,дано всичко около храненето с бебчовците и наред Simple Smile

# 466
Честити бебчета на  всички ох,даже не мога да запомня колко много бебчета за два часа  bouquet newsm51 smile3525
ААз да питам Велвиамо този малък(голям)мъж естествено ли го е раждала или секцио?

# 467
  • София
Честито на всички новородили мами,да са им живи и здрави рожбите!!! newsm67

Браво на Велвиамо, какъв юнак само е родила Hug![/b]

# 468
Цитат
Честито на мама Скоклината!!!
Фейт,може Пламенчо да не ти харесва цвета на косата и да чака да се боядисаш с друг и чааак тогава да излиза..  Grinning
Цитат
Може ... или чака да го стресна с фризьорката   smile3553  Mr. Green
Час: 14:40  Mr. Green

Това беше последното, което написах онзи ден и часът на първата контракция която поличих след като си изпих фрапето Mr. Green Явно малкия наистина се е уплашил от фризьора Laughing Поослушах се и след втората третата вече болезнена започнах да засичам и се оказа, че са на 7 минути  Crazy Звъннах на мъжо да идва, а през това време си направих много бърз душ и вече с много силни контракции ... направо ми се ревеше  Whistling Дойде и за 15 минути стигнахме до болницата ... значи към 15: 20 и 30 някъде. Веднага влезнах за преглед и се оказа, че съм със 7 см разкритие  Crazy ... по най-бързия начин ме изпратиха в родилна зала. Там сестрите, акушерките и всички останали направо ме побъркаха. Една ми взима кръв, друга ми слага абокат, трета попълва документи и ми задава въпроси ... някой ми бръкна и в дупето по едно време  Mr. Green /за секрет/ ... в същото време ме увиват за апарата да чуваме тоновете на бебчо ... абе пълна лудница.  hahaha В 16:00 някъде ме провериха за разсритие и се оказа, че вече съм за родилна  зала с 10 см  Crazy  ... айде юруш в другата зала и така с малко повече напъна в 16: 20 часа излезе малкия голям мъж на мама  Blush Цепнаха ме малко  Whistling - 3 вътрешни и 3 външи шева /даже тази вечер ще ходя да ми ги махат/ но час след като ме оставиха в стаята бях на крак и гъз  hahaha
Когато ми доведоха малкото човече не можех да повярвам, че допреди няколко часа е бил в корема ми  Blush чувството е страхотно и го пожелавам на всички, както и самото раждане  Mr. Green Рецепта няма ... ама явно Альошата го е досърбяло д-то след като го превзех и нищо не стана  Joy може и да е размислил за мен  newsm29

Иначе сега се гледаме, храним и общо взето свикваме. Сега двамата с тати спинкат, а след малко мама отива да дава папу  smile3504

Ще гледам вече да съм по активна  Heart Eyes
Лъки ... явно наистина е трябва да сдам службата  Joy дай ми обаче още малко време да се климатизирам  Blush

Последна редакция: сб, 08 сеп 2012, 14:32 от F.a.t.e.

# 469
Честити бебчета на всички мами,да са живи и здрави!!!
Велвиамо,браво на теб,отгледано 3 месесечно бебче,направо незнам как си успяла с този гооолям товар,на мен около 3кг ми тежи а за 5....герроиня си!
Фейт,явно заплахите помагат ,ама твойта фризьорка мн страшна,ако тръгна да преносвам идвам веднага при нея Laughing Иначе чудесно звучиш,целувки на малкия Пламенчо!

# 470
  • София
Толкова мило и хубаво звучи целият ти разказ,Фейт.Пу-пу да не ви е уроки, ти ще си ми образец за бързо раждане.
 yes thumbsup Hug

# 471
  • Варна
Разбрах, че в болницата има стерилизатор, което е добре. Инъче ще ми донесат моя, ако ми затрябва.
belli то приготвянето лесна работа, но след всяко ползване си трябва стерилизация.

# 472
Честити бебоци!   bouquet

F.a.t.e., разведри ме! Hug  
Страхотно звучи това бързо и ефикасно раждане. Heart Eyes Подлудила си персонала,
ама са се справили  Laughing

Определено се захващам с плана за раждане, най-късно от понеделник  Blush
Ако на някой му е любопитно, мисля да взаимствам от  плана за раждане на Джинджи
Скрит текст:
тя го е описала в книгата си "Ecstatic Birth .Raw Pregnancy & Childbirth"
 Превод на плана има в този блог

„Много двойки пишат план за раждане за болницата преди да отидат. Аз написах моя месец преди термина ми:

От днес до раждането…..

-ще пия много вода;

-ще консумирам основно плодове и зеленчуци;

-ще правя йога, ще се разхождам;

-ще визуализирам безболезнено раждане;

-ще пусна страховете да си заминат;

-ще медитирам, ще се моля и ще пея;

-ще се свържа с бебето;

-ще релаксирам!

Страхове за освобождаване….

-страх от болка;

-страх от цезарово сечение;

-страх от болница;

-страх от смърт;

-страх от сълзи;

-страх от намеса;

-страх от загуба на контрол;

-страх от самия страх!

План за самото раждане...

-без очаквания, спускане по течението;

-всичко е наред, остани позитивен;

-свещички, мир, чистота, релакс;

-пълна вяра и доверие;

-молитва, медитация, пеене;

-бъди в твоето тяло;

-предаване на Духа Майка;

-масажиране на перинеума със зехтин;

-фокусиране, намиране на екстаза!

По време на контракциите…

-движе се както твоето тяло иска да се движи;

-дишай както твоето тяло иска да диша;

-клякай дълбоко;

-визуализирай отваряне на цвете;

-с меки отворени устни;

-фокусирай се върху свещичка;

Между контракциите…

-пий вода;

-пей;

-пиши, чети;

-прави йога пози;

-клякай, а ръцете в молитвена поза;

По време на прехода…

-“Аз раждам това бебе!“;

-релаксирай;

-дишай;

-визуализирай, че бебето се изплъзва;

-задръж перинеума;

-клякай дълбоко;

-бъди в унисон с бебето;

-бъди в унисон с тялото си;

-довери се на тялото си;

-напъвай само когато тялото ти каже!

Lucky*, много добра идея за помпата.  Hug

# 473
Разбрах, че в болницата има стерилизатор, което е добре. Инъче ще ми донесат моя, ако ми затрябва.
belli то приготвянето лесна работа, но след всяко ползване си трябва стерилизация.

даа, загрях късно... Grinning,
и аз мисля да покорявам Альоша вече

# 474
  • Варна
Честити нови бебета и нови мами ! Много радост за всички ! Heart Eyes
Fate  страхотно раждане ,браво .  Hug Очакваме и другите мами да се включат с разкази.
Моето дете след 3 дена на градина от снощи е с температура 39,5.Оказа се ангина... Сега малко се притесних ,че е заразно ,но  дано се размине. Тази зима май градината ,ще е през месец ,два  newsm12Crazy Mr. Green

# 475
Ехааааааа  newsm44 newsm44 newsm44! Колко много бебета, честито на всички мами! Да са им живи и здрави бебоците и много послушни! smile3525 Бързо възстановяване на всички!
Фейт, страхотно звучи разказа ти за раждането, вече се успокояваме и ние ,че ще родим лесно  Mr. Green!
Стаси, Фейт, мама Зайка много сладки бебета   love001!
Франческа, наистина е много хубав фототапета  Heart Eyes!

# 476
но след всяко ползване си трябва стерилизация.

Shocked Наистина ли мислиш, след всяко ползване да стерилизираш??? Дано не ти се налага да си на АМ, защото в такъв случай трябва цял ден да седиш на стерилизатора.

# 477
  • Варна
Бързо да се отбележа, свалих температурата и гърдата ми взе да се оправя от антибиотика. Малкия си мина на АМ. Добре му идва сякаш. Имаме малко колики ама не всяка вечер. В понеделник съм на нов педиатър, а в сряда на преглед за гърдите. Дотогава цедя на 3 часа и пия хаповете. От стреса явно и себореята ми излезе. Лицето ми се изприщи на петна, че тръгна и по краката. Добре, че взех антибиотика, че сега незнам в коя операционна щях да съм. За кърмата, хирурзите казаха, че не става за пиене, а педиатърката да кърмя с кръвта заедно. Върви ги разбери кой е прав и кой крив. Но имам една позната така със същото възпаление и казали да кърми, но се оказало, че в кърмата има гной и айде хлапето в болница, защото се налапало с кръв и гной и се заразило. И то на системи и антибиотици, абе луда работа. Затова не рискувам повече с кърменето.

# 478
Честити бебчета на новите мами, много усмихнати щастливи да растат  smile3525, няма да изброявам, че четох на части и да не изтърва някой  Crazy

Сватеееее, зетя се пови на бял свят  Mr. Green жив и здрав да е малкия Петър и много послушен, че после и мойта момада слуша  smile3534 Mr. Green

# 479
Фейт, благодаря за ведрия разказ. Вкара ми малко надежда  Hug Laughing Laughing Добре, че си минала по "бързата процедура"  Laughing
Това, което най-много ми харесва, че все повече мами раждат естествено  Peace, а не с т.нар. избарно секцио  Naughty
Сентекс, важното е, че си по-добре и бебо е добре. Това е по-важно  Hug Щом му понася АМ е чудесно, няма да се мъчите да търсите подходящата храна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт