От кога миете зъбите на детето си?

• 12 352
  • 136
  •   1
Отговори
# 75
Мия зъби откакто има такива.Сега вече той си ги мие, та чак прекалява.

Е добре де, ама ти не миеш ли след него?
Моето е голямо, но аз му мия зъбите и още дълго ще е така.
Децата късно придобиват уменията добре да почистят зъбите си.

# 76
Чела съм някъде (и го поддържам, смятам за вярно), че децата не трябва да мият зъбите си сами до към седемгодишна възраст. Може да мият, но после задължително след тях.

# 77
Винаги наблюдавам как ги мие. След това минавам и аз един път. Сега взехме една светеща четка, която премигва и малкият много се забавлява http://apteka.framar.bg/30019097/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%B0- … B5%D1%86%D0%B0-3-.  От самото начало започнахме на игра, първо бутахме къщичките на Чук и Пук, после четохме една книжка и гонехме ''отвратителните микроби'' и така.  Искaм да ви попитам през какъв период от време сменяте четките за зъби на децата?

# 78
  • в огледалото на живота
На всеки трети месец четките за орална хигиена се подменят на всички у дома.
Иначе си става развъдник на бактерийки..... Simple Smile

Фериа99,много ми допадна тази четка  Peace
Ще я потърся за моето момиче.

# 79
През 2-3 месеца сменяме всички четки.

Иво доста добре си мие зъбите, наблюдавах го дълго време, преди да го оставя сам.

# 80
devi4ca радвам се, че четката ти е харесала. Има и по-евтини варианти, внимавай като избираш, при тях косъмчетата са много твърди.  Иначе и ние сменяме четките на около 3 месеца.

# 81
На малкия всеки месец, нашите на 2м.

# 82
Закон е и всички вкъщи сменяме четките всеки месец.
2-3 месеца по мое мнение е ужасно много.
След прекарана вирусна или бактериална инфекция, дори и да е лека хрема - задължително сменям четката.

За дребното купувам само Орал Б, като никога не чакам изсветляването на синият индикатор.

Сова, моя приятелка зъболекарка има син на 8 години и още тя му мие зъбите. Твърди, че още ще ги мие, че му няма доверие. Вярвам й.

# 83
  • Някъде по Дунава
Малко след като излезе излезе първото зъбче на 6,5м на каката купих гумен накрайник и паста Ненедент. Отначало търках само с накрайника. След годинката имаше вече 6 зъба и започнах с пастата. Към втората годинка имаше всички зъби и купих подходяща детска четка и паста.

# 84
Аз му ги мия от 1г, тъй като нямахме зъби до 10м. Ползвам паста на Чико-ябълка и банан. Четата сменям на всеки месец.

# 85
Моят син от няколко дни отказва да му мия зъбките. Миналата седмица му проби един зъб и беше доста драматично, с температура, отказ да се храни и денонощно сукане...Та си мисля, че може да е от това. Вие как мислите, случвало ли ви се е подобно нещо?

# 86
Моят син от няколко дни отказва да му мия зъбките. Миналата седмица му проби един зъб и беше доста драматично, с температура, отказ да се храни и денонощно сукане...Та си мисля, че може да е от това. Вие как мислите, случвало ли ви се е подобно нещо?

Да, миех ги насила - той реве, аз търкам.
В това съм напълно безкомпромисна - чистите зъби са от особено значение.

# 87
Всеки месец сменям четките
Преди и аз ги сменях на 3м, но не било редно. А и ми доставя удоволствие да ги менкам Grinning

# 88
  • София
Да, миех ги насила - той реве, аз търкам.

Същата работа сме. И захапва четката, да не мога да търкам  Rolling Eyes

# 89
  • София
Точно, заради хапането, четката на големия се сменяше, в момента, в който се деформира, ако трябва и всяка седмица, но вече от около година, му я сменям на около месец, месец и половина. На малкия все още ги търкам с накрайник, макар че вече май трябва да минем на четка. Иначе миене от първото зъбче. Мия ги и на двамата аз, баткото все още няма търпението и вниманието, за да го оставя сам да си ги мие.

Общи условия

Активация на акаунт