Отговори
# 45
  • Русе
 Ако е хОпел, по-добре не прахосвай ръждопреобразувателя  hahaha .
Вземи си кола  Grinning!

# 46
Ц! С деу съм ама тоя преобразувател дето го намерих е 9 лв за 100 мл..  newsm78

# 47
Здравейте, в новата тема! Страхотно заглавие! За лаборатория Здраве - правих на малката изследване, защото е отсъствала повече от месец, а в понеделник ще е на градина и добре че отидох и попитах ще работят ли през почивните дни. Не работят, взехме си готовите резултати в сряда след обяд, без малко да се наложи да чакаме до понеделник.
благодаря   bouquet

# 48
  • Русе
   Ето малко снимки от ремонтите, които се извършват в момента:
   ОУ "Тома Кърджиев"

СОУПНЕ "Фрридрих Шилер"

# 49
  • Русе
Вчера работиха и по бившата Руска и Олимпи Панов. Дано да приключат до 17-ти.
На нашата Била, до поделението, има някакъв боров еликсир. При меда е, значи би трябвало да е боров мед  newsm78

# 50
  • Русе
  Списък на 20-те площадки, които ще бъдат ремонтирани:

І. Централна градска част - идеален център
1. Сквер "Аспарух" (това "сквер" какво ли ще е?)
2. Градина "Иван Вазов"
3. Ул. "Хаджи Димитър

ІІ. Централна градска част- широк център
1. Парк "Възрожденци"
2. Бл. "Съединение"
3. Ул. "Родосто"/зад Родилното/

ІІІ. Кв. "Възраждане"
1. "Младежки парк"
2. Бл. "Стрела"-бл. "Метеор"
3. Бл. "Цибър"- бл. "Искър"
4. Бл. "Вела Пискова"
5. Бл. "Вит"-бл. "Лом"- бл. "Огоста"

ІV. Кв. "Здравец"
1. бл. 42

V. Кв. "Здравец- изток"
1. Бл. "Сирма войвода"- до 3 г.
2. Бл. "Иглика"- бл. "Мура"- бл. "Хвойна"

VІ. Кв. "Дружба 3"
1. Бл. 6- бл. 5

VІІ. Кв. "Дружба 1"
1. Бл. 3

VІІІ. "Родина 2"
1. Бл. "Гребенец"

ІХ. Кв. "Чародейка-Г-юг"
1. Бл. 106
2.Бл. 209

Х. Кв. "Чародейка- Г-север"
1. бл. 402

http://news.ruse24.bg/378436.html

# 51
Дааааа, а в "Дружба-2" сигурно няма нито 1 площадка, която има нужда от ремонт  newsm78. Те там децата не изпитват нужда от площадки...... Crossing Arms

# 52
Мерси за списъка с площадките  Hug

# 53
Пак файда, че и тези площадки ще ремонтират. Аз честно казано съм съгласна да дам пари и да подпомогна и нашата площадка пред блока, но незнам колко от комшиите мислят като мен. Общината все пак не е слънце да огрее навсякъде. Пък и нашата площадка е между два блока, които са всеки с по 7 входа, така че все някой лев ще се събере, но пък и някой трябва да направи организацията. Аз съм на принципа, че когато направиш нещо със собствени пари, то после го пазиш и поддържаш.

Кали, можеш да минеш през някой сервиз с бояджийно отделение и да попиташ дали могат да ти продадът нужното количество. При нас идваха колеги от други сервиза да им тонират бои, така че предполагам ако имат възможност няма да ти откажат и тази услуга.

# 54
Мати понякога ползва една от площадките в списъка, доволна съм  Sunglasses
за кашлица - като малка майка ми правеше следната вълшебна смеска  Wink : 1 ч.л. синапено брашно, 1 ч.л. маргарин и 1 ч.л. мед, слагат се в чашка и се разбиват на ръка да стане като крем и се яде

# 55
Мати понякога ползва една от площадките в списъка, доволна съм  Sunglasses
за кашлица - като малка майка ми правеше следната вълшебна смеска  Wink : 1 ч.л. синапено брашно, 1 ч.л. маргарин и 1 ч.л. мед, слагат се в чашка и се разбиват на ръка да стане като крем и се яде

Майче, моята рецепта е аналогична, но по-"буржоазна"  Mr. Green:

1 лъжичка бутер
1 лъжичка ром
1 ванилия

Наздраве!  Drunk  Joy

# 56
  • в огледалото на живота
Надявам се знаете,че истински боров мед не съществува.

Това което се продава  е глюкоза, смесена с борови върхари.Факт е ,че много препоръчително при проблеми с дихателните пътища,но не е чист  мед.   Naughty

Ето още по темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98443.0    

А иначе съм лекувала големият с домашния чай за кашлица/суха/.
Ето рецептата:
Скрит текст:
6 листа индрише, 6 ореха с черупките, 6 локума, 1 пакет небетшекер /от аптеката/, 6 лукчета /от тия с билките за кашлица  на 1,5 вода. Ври на котлона, като се бърка до стопяването на локума и небетшекера, остава около половината от първоначалното количество. Оставя се да изстине и тогава се прецежда.           

Последна редакция: пт, 07 сеп 2012, 14:01 от devi4ca

# 57
Аз, пък, за суха кашлица правя сл. рецепта:
Скрит текст:
1-2 глави лук нарязвам на дребно, заливам обилно с мед /гледам количеството да е в съотношение 1:2 в полза на меда/. Оставям сместа да престои цяла нощ, на сутринта я прецеждам през марля и давам през деня да се пие по няколко пъти от получената течност.
Ефект има още на сл. ден  Peace

# 58
Ние хубаво си приказваме за рецепти за болести ама сега моя син е болен  Tired Моята диагноза е гнойна ангина, но в мобилмед като го прегледа доктора каза, че има силно зачервено гърло и изписа АБ. Или не е видял гнойта, която аз видях или просто не ми сподели диагнозата си. Та сега се чудя какви илачи да давам, че и май кашлица ще ни догони.

Купих извара, че имам спомен за болно гърло да се слагат извАрени компреси, обаче мойто говедо няма да търпи такова нещо на врата си.

# 59
Я кажете какви забележителности има наоколо-около 30 км радиус. Освен Червен, иваново и Басарбово  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт