Отговори
# 60
  • Русе
   Агнес, в какъв смисъл се чудиш за лекарствата - дали да даваш АБ ли? Ако наистина е гнойна ангина няма да мине без него Sad

# 61
   Агнес, в какъв смисъл се чудиш за лекарствата - дали да даваш АБ ли? Ако наистина е гнойна ангина няма да мине без него Sad

Тя тая гнойна ангина си е моя диагноза. Доктора общо взето нищо не ми каза. Даде ми рецептата и ме изпрати по живо по здраво.
Аз АБ го започнах веднага, то ясно че без него няма да стане. Искам да започна да давам и нещо превантивно за гърлото и за кашлица, че знам как протичат болестите при нас. накрая и бронхит ще изкара.

# 62
  • в огледалото на живота
Я кажете какви забележителности има наоколо-около 30 км радиус. Освен Червен, иваново и Басарбово  newsm78
Ако си падате по скалисти разходки виж това:
http://tic.rousse.bg/index.php?page=4           

Агнес,почна ли се болестите вече.... Tired

# 63
слагай изварен компрес докато спи  а на нас много добре ни действа" ен ти тус " сиропа за кашлица билков и няма да навреди ако не помогне
преди време ходих в мобилмед и ни изписаха АБ който беше много слаб дори по моите знания не им се доверявай много......... аз да спестя платения преглед при Даскалова ...  после давах два АБ

# 64
Я кажете какви забележителности има наоколо-около 30 км радиус. Освен Червен, иваново и Басарбово  newsm78

Текето, х-л Роял в с. Писанец, има и заведение (къща за гости) с черешово топче. По протежението на реката също е доста красиво, има пещери и скали.

Аз сега му дадох Проспан, че такова имах. Иначе с удоволствие бих го завела при нашата педиатърка на платен преглед, обаче ми е супер кофти да я безпокоя през почивните дни. Ще я караме така до понеделник и ще отидем при нея като е на смяна.
А от мобилмед никак не съм очарована, но като се разболее малкия почти винаги ми се налага да ходя там. Закона на Мърфи - болестите идват в почивните дни  Tired

Незнам това дали е от яслата и честно мисля, че не е, но дано мине по - скоро, че не искам да го лишавам  от удоволствието да е ученик.

# 65
какво лекуваш с тоя проспан ( тои не ства за нищо.)

# 66
  • Русе
   За гърлото - много помага и облекчава болката спрей Тантум Верде. Кашлицата - зависи как ще се развие, може би ще трябва нов преглед след ден-два. Любимият сироп на мен и на децата е Мукоплант на д-р Тайс. Ако кашлицата стане мъчителна, аз давам Синекод, а при много тежко положение - инжекции Урбазон.

# 67
Проспана го бяха дали в комбинация в Вентолин, та сега си имам и от двете.
Синекода доста противоречиви неща бях чула за него, че само замазвал симптомите и не лекувал.

Иначе калицата успешно я лекуваме с инхалации и се бях замислила и инхалатор да си купя. Но се надявам да не стигаме до там.

# 68
Проспана го бяха дали в комбинация в Вентолин, та сега си имам и от двете.
Синекода доста противоречиви неща бях чула за него, че само замазвал симптомите и не лекувал.

Иначе калицата успешно я лекуваме с инхалации и се бях замислила и инхалатор да си купя. Но се надявам да не стигаме до там.
кашля или има ангина или и двете?

# 69
Аз в нас като му погледнах гърлото видях, че е доста червено и видях и гнойно топче, та тръгнахме веднага за лекар.
Не кашля (още). Доктора каза, че имал силно зачервено гърло и било подпухнало. Това ми обясни и написа рецептата с инструктажа как да давам лекарството.

# 70
Анкетата в каква връзка е, че се чудя дали да се изкажа или да замълча завинаги  Mr. Green? Извинявам се, но не следя темата от известно време.
Дъщеря ми изкара 2 гнойни ангини в рамките на 1 месец - вирусни, без кашлица ooooh! И то посред най-големите жеги. Първият път беше на Аугментин, вторият път директно поисках инжекционен АБ.
Иначе гнойна ангина съм лекувала само с Гранофорин и сребърна вода. Този път не посмях - 40 градуса температура в продължение на 3 дни ми взеха страха.

# 71
  • Русе
Надявам се знаете,че истински боров мед не съществува.

Това което се продава  е глюкоза, смесена с борови върхари......

Хм-м-м грешиш много, ако говориш сериозно! Имам предвид ако мислиш, че не съществува такъв мед, иначе е ясно какво се продава, то не е никакъв мед.

Боровия мед е изключително цене'н от познавачите, този мед е от тип манов мед. Пчелите го събират от маната по игличките на бора, обикновено се намира в райони с много бор, най-вече любимата ми планина Родопи. Пчелите във всички райони на страната събират манов мед, но той не е боров, а и се смесва с друг, така че чист манов мад по нашия край е рядкост, а боров- абсурд. При нас "проблемът" е че пчелите имат богат избор на "паша" и събират манов мед само когато са принудени и има моментна липса на паша, докато  в планината в един момент се явява основна за пчелите и те събират много от него. Освен това ако има примеси в планинския боров мед, то те са от различни билки и го правят още по-добър.

Мановият мед е доказоно полезен за хората, особенно боровия, а е изключително вреден за пчелите ако се зазимят с него, това изглежда като парадокс, но е факт. Пчеларите гледат да отърват кошера от манов мед преди зазимяване.

По едно време, преди години бях пчелар Wink.

# 72
Едва ли е по вреден за пчелите от рапичният мед. Този мед е  #Crazy за пчелите, няма махане от питите. Един ден и става като свинска мас и няма махане.
Манов мед за последните няколко години излезе в русенско само веднъж. Хубав чист манов мед говоря. Иначе свекър ми редовно вади билков мед, понеже пчелите са в район където са засяти площи с билки за Биопрограма. В нас медът е на много висока почит (и баща ми и свекър ми са пчелари), но лично на мен акацията ми е най - приятна макар и най - слаб и не толкова билкозен мед. Обаче синът ми не подбира, за което съм доволна. Миналата зима опраска два буркана мед пишелемето,а сега последно татко като го води при пчелите и човека направо си се самообслужил с двете ръце  Mr. Green

Иначе аз лично истински боров мед не съм виждала и за мен това е мит. Боровият мед, който аз знам се приготвя от шишарки със захар.

# 73
Отдавна не бяхме ходили на Текето, много пусто беше. Ето една картинка:

# 74
И аз знам, че боровият мед не е мед ...

Ние ходихме на Демир баба теке ... и където е текето беше неописуема мръсотия - сметище направо ...

Агнес, да се оправя малкия и защо бързаш с АБ? Аз пробвам с шуслерови соли, пръскам с Прополис с невен ... изчаквам преди да дам АБ.
Те - Мобилмед си изписват АБ доста често.

Общи условия

Активация на акаунт