БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 100

• 95 319
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • в огледалото на живота
Добро утро на всички бродиращи  ръчички  Laughing
Дами-имам въпрос към вас:от няколко месеца се опитвам да ''бродирам''.
Слагам в кавички тъй като за сега само на щамповани пана и надявам се се престраша и на истинските... Laughing
Имам няколко готови и се чудя с какво да ги изпера преди да си рамкирам творенията  Mr. Green
Идеѝ  newsm78
Не искам да рискувам-първи стъпки са ми и ми е мило да ги унищожа.
За такива става въпрос:

# 121
Реа, мила незнам какво разбираш под гобленова и не съм шила молитвата за дома - но момичетата тук са показвали предимно варианти на неразграфена панама - за да спестиш фона. Така, че и моя съвет е да шиеш на бяла или бежова, но неразграфена панама.

devi4ca добре дошла в "дълбокото"  Peace това е болест, която ще ти държи дългооооо и ще се задълбочава с времето.  Crazy А за прането не се тревожи: хладка вода, без да накисваш просто търкаш от към гърба на гобленчето леко със сапун, понамачкваш го в ръцете си - не търкаш като мръсни чорапи  Wink просто въпроса е да отмиеш натрупания прах и потта от ръцете си. Та поомачкваш го, изплакваш и после леко го изцеждаш. Можеш да го поизсушиш, но не директно на слънце и после го гладиш леко влажен за да може да го изпънеш хубаво. Пак гладиш върху гърба, подложено на хавлия....  Rolling Eyes аз да си призная гладя и на лицевата страна накрая. Когато е просто гобленов бод, или само кръстчета няма проблем, въпроса е когато има фр. възли и/или контур и др. не е препоръчително да се глади отпред. И последно да кажа, че ако ти го рамкират в ателие - там го изправят, опъват и го минават с парни ютии така че няма страшно  Peace успех и чакаме с нетърпение да видим какво си сътворила!  Hug

# 122
Здравейте,аз не пиша често но ви чета и гледам красивите гоблени които показвате почти всеки ден.Искам да ви попитам дали знаете някъде в София да има магазин където продават Диеменшънс или само чрез поръчка в интернет мога да си купя.

# 123
  • БЪЛГАРИЯ
       А- хаааа, цъфна значи, Гугудке, мамина! Недей  да се радваш, че си оцеляла, щото мен дълго ме държи! Ех, да знаеш какво отнесе милата ти, напълно невинна и нищо неподозираща майчица (Господ здраве да й дава, а на мен да прости!)!!! Ако си усещала "лек дискомфорт", да си наясно на какво се дължи! И хич не ми подсмърчай, щото аз може и да си "общувам със звездите", ама мисли не мога да чета! Добре, че поне с Ина сте свършили нещо като хората!

Бачийскаааааа, дразнител такъв! Що само ме тревожиш! (този уолпейпър ми виси на десктопа и много му се кефя!)
       Да ме светнете, по повод създаването на схема за гоблен от снимка, към кои ИЗПИТАНИ дизайнери да се обърна, ако не успея да се самозадоволя в диренето на "уникален" Нойшванщайн! Пък и цените не са без значение де! Много ще съм благодарна на достоверна информация от първа ръка! Мерси!

# 124
  • Плевен
ФинЕти- " капризната" Wink аз от скоро се вихря в попрището на пренаборите , не съм от "ИЗПИТАНИТЕ дизайнери".,не знам дали бих се навила да ти сглобя един такъв "уникален" Нойшванщайн, ама ми е любопитно да видя картинката дето пък толкова ти харесва .Един съвет от мене, направи голяма снимка на хартия ,ако не се лъжа казва се растер, наподобаваща гоблен , сложи го в рамка с онова специалното стъкло и си готова.Зор да го шиеш  Grinning А като ти се шие замък , хвани един по -малък , избоцкай си го ,направи си хубавото кеф и пак ще си доволна !

# 125
  • Атлантис, Галактика Пегас
Добър ден...  Peace аз пак идвам с молба.  Mr. Green
Ших бебе преди време с мечока.

сега ми трябва другарчето му с розово зайче, имах спомен че съм го запазила, но прерових си компа и не намирам.
Някой да помогне??? Hug Rolling Eyes

# 126

Добър ден...  Peace аз пак идвам с молба.  Mr. Green
Ших бебе преди време с мечока.

сега ми трябва другарчето му с розово зайче, имах спомен че съм го запазила, но прерових си компа и не намирам.
Някой да помогне??? Hug Rolling Eyes
помагам веднага мила сега ти го пускам!
шила съм го супер е и то! Peace

# 127
  • Rotterdam
Момичета здравейте Simple Smile
Помагайте с идеи - какво да ушия за подарък на акушерка каква да е тематиката, то се подразбира ,но може пък да е и нещо друго
Благодаря Ви  Hug

# 128
  • БЪЛГАРИЯ
ФинЕти- " капризната" Wink аз от скоро се вихря в попрището на пренаборите , не съм от "ИЗПИТАНИТЕ дизайнери".,не знам дали бих се навила да ти сглобя един такъв "уникален" Нойшванщайн, ама ми е любопитно да видя картинката дето пък толкова ти харесва .Един съвет от мене, направи голяма снимка на хартия ,ако не се лъжа казва се растер, наподобаваща гоблен , сложи го в рамка с онова специалното стъкло и си готова.Зор да го шиеш  Grinning А като ти се шие замък , хвани един по -малък , избоцкай си го ,направи си хубавото кеф и пак ще си доволна !

Завиждам ти! След няколко килограма садистично унищожени нервни клетки, най-накрая осъзнах, че не искам да се занимавам с това! Crazy Изпитвам същото, когато видя шевна машина, а се налага да я ползвам (свела съм употребата й до екзистенц-минимум!)! Sick Пък ти, с тия съвети, май не само ме провокираш, ами направо си ме подтикваш към леност! Thinking Да взема да се отдам на богоугоден мързел, а- хем ще мирясам, хем ще съхраня психическото си здраве! Joy  ... Отивам да разсъждавам! Outta Joint

Ferhi, предлагам ти нещо, в което можеш да изпишеш едно "Благодаря", или името на бебето, или какъвто там е поводът... Имам и други, но не познавам вкуса ти и не зная какво искаш!

# 129
  • Свиленград
Реа аз ших молитвата на Аида 14 бяла.В началото пробвах 1:1 - ставаше много малка, после 1:4 - много голяма и накрая с кръстчета - стана супер( поне аз си я харесвам). Промених доста неща от оригиналната схема. Както и не спазих цвета на буквите, това лилаво не ми харесваше. Съжалявам само че не оцветих панамата.

# 130
  • София
Здравейте,аз не пиша често но ви чета и гледам красивите гоблени които показвате почти всеки ден.Искам да ви попитам дали знаете някъде в София да има магазин където продават Диеменшънс или само чрез поръчка в интернет мога да си купя.

Във Варна имат вносител, Герика, но /позволявам се да обобщя мнението на повечето дами тук/ по-добре си поръчай по интернет, от http://www.123stitch.com или http://www.crossstitchworld.com или пък ибей.
иначе, сайта на Герика ето го
http://www.gerikadimensions.hit.bg/index1.htm

От първите два сайта доста пазаруваме и аз и други дами, за грешки или некоректност не съм чула, докато при Герика.... хм...

# 131
  • Атлантис, Галактика Пегас
в магазина на ДМС има малък избор на Дим. Магазина се намира около женския пазар. По старата трамвайна линия от спирка на 20 и 22 в ляво.  Peace

# 132
Помагайте с идеи - какво да ушия за подарък на акушерка каква да е тематиката, то се подразбира ,но може пък да е и нещо друго
Благодаря Ви  Hug
Аз пък малко не по тема, ама ако за зъболекари шият зъбчета...какво трябва да ушиеш за акушер Joy Ама аз гоблен с такъв мотив не срещала досега Mr. Green

# 133
Благодаря Ви  Hug

Кажи какъв е поводът, за да сме ти по-полезни  Simple Smile

# 134
  • Троян
Благодаря Ви  Hug
Аз пък малко не по тема, ама ако за зъболекари шият зъбчета...какво трябва да ушиеш за акушер Joy Ама аз гоблен с такъв мотив не срещала досега Mr. Green
И аз съм се чудила какво би се шило за гинеколог  Mr. Green Blush Laughing 
А иначе за мен универсален гоблен за благодарност е на Вервеко маргаритката с детска ръчичка.Май ставам банална с този гоблен,не съм го шила ,но много ми харесва Simple Smile  Друг ваиант са има едни 3 розички д натпис на дръжките,дето се шият на панамата с ламе.

Общи условия

Активация на акаунт